לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 09-07-2008, 14:01
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
מידע יש קוליפורמים במלח שלכם

לקוח מ- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3562534,00.html


יש קוליפורמים במלח שלכם


נוהגים להמליח את המנה שלכם מקעריות מלח גס שמונחות על שולחנות במסעדות? אולי כדאי להפסיק עם זה. בבדיקות שנערכו התגלו כמויות מדאיגות של חיידקים בקעריות המלח - ולא רק שם, גם מסוכריות לא עטופות רצוי להימנע. מפסיקים לטמון את היד בצלחת

שרית סרדס-טרוטינו פורסם: 01.07.08, 13:02




אם עד עכשיו בדקתם סוכר בשתן, רצוי מאוד שתבדקו גם אם יש לכם שתן בסוכר. ובמלח. קרוב לוודאי שלא תיארתם לעצמכם שאחד המוקדים הכי מזוהמים במסעדה נמצא דווקא בקעריות הקטנות, שבהן משתמשים הסועדים כדי לשלות באצבעותיהם קוביות סוכר או מלח אטלנטי מיוחס. הפוזה הזאת, שהחליפה במסעדות היוקרה את המלחייה הישנה והטובה, עולה לכם בהרבה קוליפורמים שמשאירים אחריהם לקוחות עם ידיים מטונפות.



ויש עוד מוקדי קוליפורמים שאורבים לכם. מכירים את המסעדות שמניחות על דלפק המארחת קערית קטנה עם סוכריות מנטה לבנות ונטולות עטיפה? הרבה

פרסומת



אנשים עושים על הקערית הזאת סיבוב לפני היציאה מהמסעדה. רבים מהם, כמה הגיוני, ביקרו דקה לפני כן בשירותים, בתום הארוחה. חלקם, כמה לא היגייני, דילגו על רחיצת ידיים אחרי הביקור הזה. בקנדה היו אנשים שביקשו לבדוק איזה תוספות יש על הסוכריות האלה. עיתונים מקומיים באוטווה ובמונטריאול העבירו לבדיקת מעבדה סוכריות מנטה שהוצבו בכניסה למסעדות. התוצאות היו מצמיתות: עקבות שתן וקוליפורמים צואתיים ניהלו שם חגיגה אצטדיונית המונית. פקידים מבוהלים במינהל הבריאות הקנדי מיהרו להורות למסעדות להגיש סוכריות עטופות, תוך אזהרה שבתי עסק שלא ינהגו כך עלולים לחטוף קנסות.



וזה עוד לפני שהזכרנו את התוצאות של בדיקת קערות הבוטנים בברים. באחת מתוכניות הלילה של ג'יי לנו סיפר ג'וני דפ על מאמר שרוקן לו כל חשק לנשנש משהו ליד הבירה: בבוטנים התמימים של הבר נמצאו 27 סוגים של עקבות שתן וצואה.



אבל סוכריות ובוטנים הם רק צד אחד של הסיפור. יש ארצות, והן לא אנחנו, שלוקחות ברצינות את נושא ההיגיינה במסעדות. מדינות שהבינו שבדיוק כמו שבוחרים מסעדה לפי תפריט, שירות או אווירה, כך גם זכאי הציבור לדעת איפה לא יחטוף סלמונלה. כשמציידים את הלקוחות באינפורמציה הזאת, גם המסעדות מתאמצות לשפר את הסטנדרטים.



במקומות שונים בעולם מקבלות המסעדות ציוני היגיינה מרשויות הבריאות, והן מציבות אותם על דלתות המסעדה, לצד התפריט. לערים מסוימות יש גם אתרי אינטרנט שבהם, ליד ביקורות על מסעדות, אפשר למצוא גם את דירוגי הניקיון של המסעדות.



בניו יורק יש אתר שמרכז 20 אלף מסעדות בעיר, כולל ציון ההיגיינה שלהן. אלה שהפגינו רמה גבוהה של ניקיון ובטיחות באוכל מקבלות את דירוג ההצטיינות 'תפוח הזהב‭.'‬ אתר דומה קיים גם בלוס אנג'לס.



בקנדה פועלת התוכנית הממשלתית 'לאכול בטוח‭,'‬ שמאפשרת ללקוחות לראות את תוצאות הביקורות האחרונות במסעדות באמצעות שלט צבעוני בחלון. ירוק פירושו ציון עבר, צהוב - עבר בקושי (עם המלצות לתקן בתוך 48 שעות‭,(‬ ואדום – כישלון. אתר אינטרנט מספק פרטים על הממצאים האחרונים, וגם היסטוריה של ביקורת הניקיון מהשנה האחרונה. האם הציון הגלוי אפקטיבי? סטטיסטיקות שנאספו בלוס אנג'לס מראות שהחובה להציג את ציוני ההיגיינה גרמה למסעדות להיות נקיות יותר. כשהתוכנית מומשה שם לראשונה, ב‭57 ,1998-‬ אחוז מהמסעדות קיבלו ציון עובר. ב‭2005-‬ גדל המספר ל‭84-‬ אחוז. מספר האשפוזים בגלל מחלות שקשורות לאוכל בלוס אנג'לס ירד ב‭13-‬ אחוז במהלך השנה הראשונה של התוכנית, והירידה נמשכה. לא רק שהסועדים מרוויחים בריאות, המסעדות הנקיות מדווחות על עלייה ברווחיות. סקר לקוחות באירופה גילה שיותר מ‭80-‬ אחוז מהמשיבים לא יחזרו למסעדה אם התרשמו שהיא לא היגיינית, גם אם איכות ומחיר האוכל נחשבים לטובים.



ואצלנו? מפתה לשאול מה כבר אפשר לצפות מאנשים כמונו, שאוכלים בעמידה סביח מפויח מאגזוזי אוטובוסים. אבל מתישהו המהפכה הרי צריכה להתחיל גם פה. במסעדות היוקרה אמנם משקיעים מיליונים בעיצובים מהממים של שירותים, אבל הדרך להיגיינה עדיין ארוכה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:04

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר