24-06-2008, 18:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
להוכיח לך שזה לא נכון?
העיקרון אומר שבכל תחום אותו אתה אוהב - אתה בהכרח תהיה טוב בו.
ובטוב הכוונה לאופן היחסי שבין פלחי האוכלוסיה.
למשל, אם תלמד תיכנות ותלך לעבוד בתוך תוכניתן בגלל שיש בזה הרבה כסף, ולא בגלל שאתה אוהב את המקצוע, אתה תהיה תוכניתן גרוע יותר מאשר מישהו שממש אוהב את המקצוע.
הוא ירוויח יותר כסף ממך, ורוב הסיכויים שבסופו של דבר, הוא גם יפתח לעצמו איזה סטארט אפ משלו ואתה תתקע לך בפירמה שלך ותסבול בשקט.
לעומת זאת, גם אם תלמד נגרות (מקצוע שיש להניח שנחשק הרבה פחות מהיי-טק) אבל תהיה מאוד טוב בו, ייחודי, זול, איכותי ותפרסם את עצמך כמו שצריך, אתה תעשה קופה טובה יותר מאשר לו הלכת לתכנת בהיי-טק (איקאה).
אתה אוהב היסטוריה?
למד את זה! אח"כ תוכל להדריך אנשים בהיסטוריה (הדרכות טיולים), תוכל לחקור את ההיסטוריה ואולי אפילו תעלה על איזו-שהיא תגלית מסעירה שתזכה אותך בפרס נובל ותביא כבוד ותהילה למדינה שלך.
אין לדעת, אבל מה שבטוח זה שאם יש משהו שאתה נמשך אליו - שאתה אוהב אותו... לך עליו.
אל תתן לאנשים אחרים להגיד לך "אתה לא תצליח" רק בגלל שהם לא הצליחו. כשאני הייתי ילד שמעתי את זה הרבה, שלשבת ולשחק מול המחשב כל הזמן זה ביזבוז זמן וחבל שאני לא עושה דברים אחרים.
היום הם מבינים שזו המשיכה שלי, ואני טוב בזה, ובסוף גם הלכתי ללמוד את זה.
למזלי, זה מקצוע 'נחשב' כך שלא יורדים עליו שבחרתי דווקא בו, אבל אומר לך שאני בחרתי בו מתוך משיכה לנושא, ולא כי יש בו הרבה כסף.
למעשה, ידעתי שאם לא אתקבל להנדסת תוכנה, אלך ללמוד צילום (ואולי אפילו בחו"ל).
למה? כי זה מה שמעניין אותי. כן כסף או לא כסף - חיים פעם אחת. תרדוף אחרי החלום ורק אם לא תצליח לגעת בו, לך לאופציות הפחות טובות
|