|
26-06-2008, 16:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.12.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי DimaX
זה בטח כיוון שלא אכפת להם מהתרבות והשפה שלהם כי היא הייתה, בלשון המעטה, לא מפותחת וזה גורם להם לא לשׂוּשׂ לשמר אותה - אני לא שמעתי על סופרים ומשוררים בין לאומיים ערבים.
שפה ערבית היא מאד מפותחת ונשתמרו שירים איסלאמיים וקצת קדם איסלאמיים(ג"אהיליה) ואיני בטוח,שיש הרבה שירים או פואמות בשפה הרוסית מלפני 1300-1500 שנה.
בשפה ערבית יש הרבה דיאלקטים,כולל העברית-ערבית.
סופרים ומשוררים בין לאומיים ערביים:גם אני לא שמעתי.אין לזה קשר ישיר לנחיתות התרבות או השפה הערבית.אין טעם להזכיר פה את המשוררים המוסלמיים-לא ערביים,כגון פירדאוסי,ניזאמי,עומר חייאם,ג"לאל א-דין רומי ועוד.למרות שהם כתבו בפרסית,טאג"יקית.
פרט קטן אך חשוב:בערבית יש אותיות שאינם נמצאים ברוסית,שלא לדבר על צלילים.
לעומת התרבות הרוסית הרמה, השפה הרוסית היפה, החינוך הרוסי הטוב והמושקע, הרגשת השייכות לתרבות הרוסית והסופרים והמשוררים הרבים והמעולים שיכולים לגרום לעיוור מלידה לראות איך באגם פסטורלי, בקתות עיירה קטנה משתקפים במימיו, לצד ברבור יחיד שוחה טר אחר דגים. (נכנסתי לשוונג סיפרותי )
אכן תרבות רוסית היא ברמה גבוהה.לא יותר משאר ארצות אירופאיות.אולי היא הייתה יכולה להיות עוד יותר רמה,אילו היו מתייחסים לאנשים כמו לבני אנוש ולא כמו לזבל.
שפה רוסית יפה:כן,יפה,אני אוהב אותה יותר מאשר עברית,כן.התרגלתי.האם היא יותר יפה מערבית?בספק.מאז עליית התרבות האירופאית ושקיעת זאת של המזרח התיכון(הקרוב,שמו שאנו אומרים) מתעניינים,כנראה,יותר בשפות אירופאיות,ומן הסתם התרבות הערבית-מוסלמית נראית נחותה.זהו דבר סובייקטיבי.פה ופה יש מינוסים ופלוסים.ועוד יש הרגלים.
חוץ מזה, עכשיו כשאני נזכר בזה, למדתי שנה שעברה בהיסטוריה שהמשטר הקומוניסטי ניסה לגרום בכח להשתלבות היהודים בתרבות הרוסית ובשפה הרוסית, מה שגם גרם להתבוללות, עיור, גדילת משוררים יהודים רוסים וכו'. לכן העליות מברית המועצות "איכותיות" הרבה יותר מאשר העליות המאוחרות יותר, שכוללות נוער שגדל ברוסיה לאחר פירוק ברית המועצות, שהגיע לצד משבר כלכלי חריף, מיתון רב שנים, עוני, פשע ומהפכה בדמות הפיכת המשטר לדמוקרטיה.
כן,התבוללות.אינטרנציונליזם.האדם הסובייטי חסר הלאום.(והדת)אם כי לא חסר הסעיף החמישי.
זה נושא מורכב,יש צדדים חיוביים ויש גם שליליים.כן,החינוך שם היה יותר גבוה,עפ"י מה שאני יודע.בכל מקרה,הורים שלי,אישית,מבקרים את השיטה ההיא,שכמעט ולא נתנה בחירה לאדם הצעיר,לעומת מה שיש בארץ,מקום בו לומדים עד זקנה.
|
וכמה מילים ממני:אני חושב,שהעובדה,שיחסינו עם העולם הערבי אינם מופלאים,גם תרמה במידה מסוימת לחוסר רצון להשתמש בשפה זאת.
|
|