19-06-2008, 19:00
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
על "שיטור" מוגזם כאן בפורום...
להערתך: אני מתנצל (כרגיל) בשם חברי הפורום על התגובות המתנשאות (כרגיל) שזכית להם כאן (כרגיל). התשובה "חפש בגוגל" תהיה תמיד נכונה, אז למה לכל הרוחות צריך פורומים אם לא לחסוך את ה"חיפוש בגוגל"? לאל פתרונים.
אני מצטרף אליך כאן ומבקש שוב (הערתי על כך בעבר) אנא אל תמהרו לשלוח אנשים ל"גוגל" ולא ל"עשה חיפוש וכיוב'. אני בקיא בנוהלי הפורום הזה אבל חושש שפעמים רבות מטילים כאן אנשים ל"פינה" באופן בוטה ומהיר מדי.
חברים - הפורום הזה איננו קונקורדנציה של מונחים ומושגים שיש לרכזם - כל נושא תחת כותרת ייחודית וחד פעמית. הדבר גם בלתי אפשרי. זהו פורום לדין ושיח. דין ושיח בנושאים חדשים כמו ישנים. והיה ומשתתף מעלה נושא שכבר דובר בו, ניתן לא להגיב, או לחילופין לסייע לו במתן קישור. אין צורך לחנך אנשים בנושא הזה. לפעמים נראה כי מגיב זה או אחר מקצה מזמנו "ללמד לקח" ומנפנף בדגל השיטור ללא סיבה טובה במקום להמנע מתגובה או לסייע לשואל אחרת.
טוב יהיה אם נשים גם לב לכך שרבים מהמבקרים בפורום סורקים את הנושאים שייתכן וימצאו בהם עניין אקראי לפי הכותרות ביום נתון. בדרך כלל רובנו איננו משוטט להנאתו ברשת בחיפוש אחר נושאי צו"ב שנידונו או שיש עליהם חומר בגוגל וכיוב'. אנחנו גם לא משוטטים בפורום למציאת נושאים שאולי יעניינו אותנו אלא אם יש לנו סיבה לכך.
כדוגמא אביא את הנושא הנידון באשכול הזה, למרות שנושאים אחרים ורבים יהיו מעניינים גם אם עלו כבר בעבר וגם אם אי שם ברשת ניתן למצוא עליהם חומר. ובכן אני עצמי לא הייתי ער לכך שנושא המרגלים הללו נידון כבר. ואותי הנושא מעניין.
לו פותח האשכול היה נמנע מלהעלותו שכן הנושא כבר נידון בעבראו משום שב"גוגל" יש הפניות - אני וסביר שגם כמה עשרות או מאות אנשים אחרים לא היינו יוצאים נשכרים מכך.
שערה לא נופלת מראשו של איש אם נושא שנידון, מועלה שוב. מה הריצה הזאת ללמד אנשים לקח - אינני מצליח להבין. התגובות הללו מפחיתות מערך הנושאים שמועלים ומורידות את המוטיבציה לתרומה משמעותית של אנשים שאולי לא השתתפו בעבר בדיון ש"כבר היה".
לרשת יש מומנטום משלה. אם נושא איננו מעניין, הוא ירד מהר מאד לתחתית המסך ויעלם. אם נושא זה או אחר אכן מעניינים - יתפתח דיון ואין שום פסול בדיון מחודש ובו משתתפים חדשים וטובים.
אנא !
|