12-09-2007, 16:11
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
|
|
" KOI " - מקום נפלא לסושי נפלא בקניון רננים (רעננה) - סקירה .......
"סושי"...
כמה כבר נכתב ודובר על ההמצאה היפנית המקורית הזו???.....
מאכל שעד לפני כעשרים שנה אפשר היה למצא כאן רק במספר מועט של מסעדות נחשבות ובמחיר חסר כל פרופורציה...
לפני כעשור כבר החלו לצוץ יותר ויותר מקומות בהם ניתן היה כבר למצא אותו (אך עדיין במחיר חסר כל פרופורציה)...
לשמחתי הרבה בשנים האחרונות כבר החלו להפתח יותר ויותר מקומות חדשים בהם ניתן לשבוע מארוחת סושי, מקומות בהם אפילו המחירים כבר הרבה יותר פרופורציונאליים (ולרוב גם מבלי להתפשר על האיכות) !
כזה הוא בדיוק הסושי בר " KOI " אשר נפתח לפני מספר חדשים בקניון רננים אשר באיזור התעשייה של רעננה .
אם בעבר ממוצע ארוחות הסושי שלי הסתכם בכארוחה אחת לחודש, משום מה לאחרונה אני מוצא את עצמי שובע מסושי איכותי כמעט על בסיס יום יומי!
וכל זאת למה?....
אז ככה...
הכל בעצם התחיל לפני כשלושה חדשים, בעודי צועד לכוון ה"סופר מרקט" הקבוע של שבקניון רננים הבחנתי להפתעתי שבמקום הקפה אשר היה ממוקם ב"אי" אשר בסמוך לחנות היין "שקד" (שהיא אתר שווה לביקור בפני עצמו) צץ לו לפתע סושי בר חדש אשר שמו בישראל הוא "KOI " ......
"KOI" מבט מלמעלה:
ומהצד:
באופן עקרוני מאוד שמחתי על השינוי המרענן ועל עצם המחשבה שכעת יש לי מקום בו אני יכל "לחטוף" איזה "קונוס" או "רול" בדרך אל או מ... הסופר מרקט, שהרי עד עתה כדי להנות מסושי היה עלי או לצאת לשם כך למסעדה על כל המשתמע מכך (שעות הערב / בייביסיטר / מציאת חנייה / בילוי של כשעתיים ותשלום בהתאם)....
או לחליפין להסתפק בסניף המקומי של "צ'יינה טאון" (שבהשוואה לשאר האופציות של ה"מזון המהיר" בקניון אפשר להגיד שהם בכלל לא רעים )....
אבל רגע, רגע, רגע - בטרם אני שוקע בפנטזיות צריך בכלל לבדוק מה יש למקום החדש הזה להציע לא?...
כידוע במהלך חיינו אנו מוצאים את עצמינו נמצאים בצמתים בהם יש עלינו להחליט לאיזה כוון לפנות, והנה אני מוצא את עצמי בדיוק בצומת בה אני צריך להחליט בין:
1 - להמשיך בדרכי לכוון הסופר מרקט ולעשות קניות .
2 - לעצור לרגע, להתיישב על הבר ולדגום לי מספר מנות מהתפריט של " KOI " .
אכן החלטה קשה שההתלבטות לגביה נמשכה כחצי שנייה ובסיומה הוחלט פה אחד.......
הולכים על אופצייה מס' 2 !
אני מתיישב לי על הבר (דלפק עץ נקי כשמול כל סועד מונחת מפית נייר עליה צמד צ'ופ סטיקס ובקבוקון רוטב סויה "קיקומן") ומיד זוכה ליחס אדיב ומחוייך מצד המלצרית אשר מגישה לי את התפריט (לא בדיוק מדובר כאן במלצרות לשמה אך לא מצאתי את ההגדרה המדוייקת אז סלחו לי)....
התפריט אשר מרכב מעמוד אחד מחולק על פי מנות וקטגוריות דבר המקל מאוד על מלאכת ההתמצאות מה שלא כל כך פשוט בדרך כלל במסעדות המתבססות על סושי בהן התפריטים לא תמיד ברורים (אני בכל אופן נוטה ללכת לאיבוד מהר מאוד בין שלל המונחים והשמות היפניים)....
אני לא אפרט את כל המנות (בהמשך צירפתי תצלום של התפריט עצמו מתוך האתר של המקום באישור הבעלים) אך אכתוב שכמנה ראשונה החלטתי ללכת על מרק ה"מיסו" שמה שדי הפתיע אותי היה תג המחיר אשר מתייחס למנה זו שהוא 12 ש"ח !
12 ש"ח ???????...................
וכך זה כתוב בתפריט (בחיי שלא נגענו) .... :
מה כבר אקבל בעבור סכום שכזה?...
בדמיוני כבר ראיתי צלוחית קטנה ובה "דוגמית" של מרק עם שתי קוביות טופו קטנטנות ומעט אצות לקישוט....
לא חלפו להן שלוש דקות ולידי נמסרת קערה שחורה מכוסה במכסה תואם שדי הפתיעה אותי בגדלה, אני מניח את הקערה על הדלפק מולי ומסיר את המכסה ומה רבה הפתעתי לגלות בה מנה נדיבה ביותר של מרק מהביל עליו צפות טבעות קצוצות של בצל ירוק שעל פי צבעו (ואח"כ טעמו) מתברר כטרי ביותר !
אני טובל את הכף במרק וחש איך היא מהר מאוד שוקעת ו"נוחתת" על מצע רך (ועבה) של אצות המרפדת את תחתית הקערה כשבתוכן הרבה קוביות של טופו מוצק !
ללא ספק הפתעה גדולה !
(ועכשיו כבר חולפת במוחי המחשבה שאולי בעצם "פספסתי" את המחיר של המרק והסתכלתי על מחיר של מנה אחרת)?...
סיימתי להתרשם מצבעו של המרק (שמשום מה נראה לי בעל גוון חום כהה יותר מהמוכר לי ) מהכמות הנדיבה של האצות, הטופו והבצל הירוק הקצוץ שבתוכו ואפילו מריחו המצויין והגיע רגע האמת בו צריך גם לטעום...
קירבתי את הכף לפי תוך נשיפה קלילה מחשש כי הוא חם מדי וטעמתי....
וכאן צריך לבא איזה אייקון של פיצוץ או המילה "בום" כשהיא מודגשת בצבעים עזים אבל לצערי אין....
אז אנסח זאת במילה אחת (תוך ידיעה שזה לא משקף לגמרי את התחושה )...
התאהבתי !
פשוטו כמשמעו !
טעמתי כבר מספר פעמים מרק מיסו בחיי אך הטעם של המרק הזה הוא פשוט אחר !
הוא כל כך מלא וכל כך מודגש שזה לא ייאמן !
טעם שמזכיר ציר דגים מעודן עם ניחוח קל של ים (כנראה בגלל האצות)...
פשוט מושלם !
שימו לב לכמות האצות והתוספות שבתחתית - איזו חגיגה:
כשניגש אלי אחד מבעלי המקום (גיליתי שמדובר על שלושה שותפים ישראלים צעירים שהחליטו ללכת על המיזם הזה מתוך אהבה למטבח היפני בכלל ולסושי בפרט ) והתעניין אם הכל בסדר הבעתי בפניו את התפעלותי טעמו המשובח של המרק והעזתי לשאול איך הם מגיעים לכך ותשובתו הפתיעה אותי מאוד ("שמוליק" תקשיב טוב זה במיוחד בשבילך).....
היות והמקום הנו כשר הם נאלצים לעשות שימוש במרכיבים שעונים לדרישות מבחינת הכשרות, שימוש במרכיבים אלה בשילוב של בישול בציר דגים אמיתי מסתבר שרק עושים טוב למרק המיסו !
אז אולי מישהו יספר על כך ליפנים?...
(עקרונית זכיתי להסבר מאוד מפורט על תהליך הכנת המרק אך אני מקווה שתסלחו לי שאני לא ממש זוכר את כל הפרטים כרגע)...
סיימתי את מנת המרק הנפלאה והגיע הזמן להחליט מה עוד אלא שכאן הפתיע אותי הבחור ושאל בחיוך אם ארצה עוד תוספת מהמרק עד שאחליט !... לא מקסים?... (סירבתי בנימוס).
אגב - המרק הזה כל כך טעים שאני מוצא את עצמי אוכל ממנו כל כך הרבה למרות שקיץ בחוץ !
כמנה עקרית החלטתי ללכת על "סנדוויץ סושי ספייסי טונה" (יש בקטגורית "סנדוויץ הסושי" מספר מנות נוספות לבחירה כולל מנה ללא דג (עם ירקות בלבד).
בשלב זה עקבתי אחר תהליך ההזמנה שלי שהחל בהדפסת המנה המבוקשת סמוך לעמדת ה"סושי מן" (בלי צעקות וקריאות) דרך הכנת המנה והנחת המרכיבים על מגש עץ אפייני למטבח היפני ...
המנה (כמו שאר המנות האחרות) הוכנה על ידי אחד משלושת בעלי המקום בזריזות ובמקצוענות נכרים לעין (יש משהו חינני ונחמד בלראות בחור ישראלי מכין בכזו מקצוענות מנות סושי),
המרכיבים מהם מוכנות המנות מונחים להם על מצע מיוחד ומקורר (וזה המקום היחידי בבר שמופרד מקהל הסועדים באמצעות זכוכית ) והם נראים טריים לחלוטין !
רואים זאת על פי צבע הירקות, רואים זאת על פי מרקם וצבע הדגים ומרגישים זאת אח"כ בטעם !
חלק מן המרכיבים מבעד לשמשת הזכוכית - שימו לב לכפפות על ידי ה"סושי מן" :
המנה הוגשה תוך מספר דקות וכללה ארבעה משולשי אורז לבן מצופה קלות בפירורי טמפורה ובתוך כל משולש שכבה של אצה ומילוי של טונה פיקנטית, כמובן שבצד המגש הונח לו "הר קטן" של וואסאבי (ביקשתי שלא יוסיפו לי ג'ינג'ר) ובקבוקון של רוטב סויה "קיקומן" שהונח לפני ועמו צלוחית קטנה לטבילה כמקובל.
אגב - ב "KOI" כנראה התאימו את מנות הסושי לטעמו של הסועד הישראלי בכך שהגדילו במעט את הגודל והכמות המוגשת שזה בסדר גמור מבחינתי...
לצורך הכנת הסקירה שבתי למקום לפני כחודש מצוייד במצלמה (איזה תירוץ עלוב)... והנצחתי את המנות אשר הזמנתי כפי שמופיע להלן:
כמובן שהארוחה נפתחה במנת "מיסו" אך אותו אנו כבר מכירים...
כמנה עיקרית הזמנתי הפעם את אחת הקומבינציות שמוצגת בתפריט כ"קומבינצית קוי מס' 4" :
שכך היא ניראית בפועל ( לציין כי המנה היא גדולה משמעותית ממה שהיא מראית בתמונה וכך גם האחרות):
אני שוב חייב לציין שפעם אחר פעם הם לא מאכזבים אותי בטריות המרכיבים וברמת הנקיון !
פשוט מצויין !
והנה כמה תצלומי תקריב של חלק ממרכיבי המנה, אגב - ביצי הדג הכתומות הנן בעלות מראה וטעם המזכיר קצת קוויאר הנן ביצי דג מעופף !...
הן מעניקות למנה מראה יפה ומעניין....
ניתן להבחין בצבעים העזים שמעידים גם הם על הטריות !
בשעה שהתענגתי על המנה שלי הוכנה במקביל קומבינציה אחרת (קומבינציה מס' 3 בתפריט) עבור זוג סועדים שישבו בסמוך - ביקשתי רשות לנצל את ההזדמנות ולצלם:
סיימתי ...
לאחר הרהור קל החלטתי שלקינוח אזמין קונוס...
שימו לב לאופן ההגשה :
לא מקסים?...
אגב - ממש לא מזמן הוספו לתפריט בירות יפניות ("קירין" ו "האסהי" ) וכמובן שניתן להזמין גם כוסית "סאקי" לחובבי האלכוהול היפני......
שלב הסיכומים:
כפי שציינתי כבר בראשית הסקירה מדובר באחד המקומות בהם אני יותר נהנה לשבת ולאכול כשההנאה הזו מרכבת בעיקר מ....
1 - האוכל שהוא כל כך טעים, טרי ומוגש במנות גדולות ביחס למקובל במרבית ה"סושיות" !
2 - השירות שהוא מאוד אדיב ומתחשב.
3 - נקיון !
4 - ולא פחות חשוב - המחיר ! שהוא נמוך והוגן בהחלטביחס למקומות אחרים !
כמו כן אשוב ואזכיר כי המקום הנו כשר !
אז מי צריך יותר???.......
ותעיד על כך כמות האנשים אשר פוקדים את המקום החדש יחסית מדי יום ביומו - זה פשוט מדהים איך שהמקום הזה "תפס" - אני לא אחת מוצא עצמי יושב כשבסמוך אלי ילדים עם הוריהם, חילוניים, דתיים קשישים... וכולם אוכלים סושי !
איזה יופי !
חנייה - חניון הקניון (בחינם).
שירותים - שירותי הקניון (שממוקמים מרחק של דקת הליכה).
נ.ב - ניתן גם לקחת מנות ארוזות הביתה.
ולא לשכוח.... חנות היין של "שקד" שנמצאת בסמוך... ששווה לעשות בה סיבוב "על הדרך".
מקווה שתהנו לפחות כמוני !
ושרק תהייה שנה טובה ונפלאה לכולנו !
לבני.
|