לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-06-2008, 21:16
  משתמש זכר guyt guyt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.06
פטור רפואי והתנדבות...שאלה אשמח לעזרה!

התגלתה אצלי מחלת צליאק לפני כחצי שנה, ממש בעיצומו של התהליך לקראת הגיוס הקרוב.
קיבלתי פטור רפואי כמו שנהוג עפ"י החוק שהשתנה לא מזמן .
הגשתי בקשת התנדבות לפני כ4 חודשים ועדיין לא קיבלתי שום עידכון לגבי המשך התהליך, איזה תפקיד מיועד לי.
בכל אופן בתקופה הזאת השתנה החוק שעל צליאק מגייסים לשירות רגיל של 3 שנים עם פרופיל 45.
מי שקיבל כבר את הפטור כמוני, יוכל לבחור בין שירות רגיל 3 שנים עם פרופיל 45 או להמשיך בתהליך ההתנדבות.

עכשיו ההתלבטות שלי היא אם אני אכן אבקש להתגייס לשירות רגיל 3 שנים אך הבעיה שאיני מעוניין בתפקיד שאינו קרבי אם אכן אני אשרת 3 שנים לפחות בתפקיד.

יש לי שתי אפשרויות כרגע:
או להתגייס כמתנדב שירות של שנתיים בתפקיד שאני ככל הנראה בוחר וזה לא יכול להיות קרבי בשום אופן הפרופיל הוא 21 שכנראה יעלה ל45.

או לעשות שירות של 3 שנים עם פרופיל 45 אך אני ארצה לשנותו , להיות חריג או כל דבר שיאפשר לי אם אני יכול עוד להספיק ללכת לתפקיד קרבי/לוחם.
מבחינה פיזית אין לי שום בעיה לנסות להתקבל לתפקיד קרבי מאוד.

צליאק-היא מחלה שהגוף אינו יכול לספוג את הגלוטן שהוא חלבון הנמצא בחיטה .
זה אומר בין השאר שהצבא לא יכול לדאוג לי לאוכל, וזאת הסיבה היחידה שכרגע אני לא יכול ללכת לתפקיד קרבי.

בקיצור השאלה שלי היא האם יש אפשרות להיות קרבי?להיות חריג??אפשר להספיק בגיוסים הקרובים?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-06-2008, 09:14
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
ככל הידוע לי - לא תוכל לשמש כחיל קרבי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי guyt שמתחילה ב "פטור רפואי והתנדבות...שאלה אשמח לעזרה!"

הרגישות לגלוטן / גליאדין היא עובדה שלא תשתנה ולכן גם הפרופיל לא יוכל להשתנות בשנים הקרובות.
צה"ל אינו ערוך להזנת חילים הסובלים מצליאק ולמעשה לא תוכל לאכול גם דברים שאינם על בסיס חיטה שכן איש לא יקפיד על הפרדה בעת הבישול.

באם הדברים ישתנו בעתיד הרחוק [מבחינה רפואית או מבחינת הגישה הצה"לית] תמיד תוכל לשדרג את עצמך באם תרצה בשנות המילואים.

גיוס בפרופיל 45 יכול להיות בעייתי בהגעה לתפקידים איכותיים בשל הצורך להעניק לך תנאים יחודיים. כמתנדב תוכל לשרת מחוץ למנין התקן של חלק מהיחידות ולשמש בתפקידים מענינים יותר בהתאם לכישוריך.

בשתי מילים: עדיף להתנדב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:38

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר