13-06-2008, 09:19
|
|
|
חבר מתאריך: 13.06.08
|
|
התלבטות קשה
שלום
הסיפור שלי הוא די מורכב.
התגייסתי במרץ 08 לחטיבת הצנחנים, סיימתי יחטיות והעתיד נראה ורוד.
יש לי אחות שהיא נכה בעלת 100% נכות. אני לא האמנתי ולא מאמין שזה נותן לי הקלות ביחס לחיילים אחרים לכן התגייסתי לקרבי כמו שאני מאמין ורוצה.
בחודש האחרון מצבה נהיה חמור יותר ודרש טיפול אישי שלי, יותר מאשר שאני אח, אני מטפל שלה שיודע לתת לה מענה לצרכיה.
דיברתי עם קצינת השלישות ביחידה והיא החזירה אותי לבקו"ם בטענה שאני צריך לעשות יומיות. עד כאן הכל טוב ויפה.
בבקו"ם נשלחתי למשטרה צבאית, שכמעט כל היציאות של הם 11 3 ואם עושים יומיות זה לפחות אחרי שנה בשירות. יש תפקיד אחד שנקרא משקי הערכה שמשם אפשר לצאת ליומיות ישר אך זה לא נפתח במחזור שלי.
דיברתי עם המשקית ת"ש והיא אמרה לי שבגלל שיש לי אח גדול שכביכול יכול לטפל באחותי אני לא זכאי לת"ש.
על פני השטח זה נראה נכון אך אני היחיד מבני המשפחה שלי שמטפל באחותי עקב הקושי הרגשי שנוצר בטיפול בילד נכה.
עכשו אני לא יודע מה לעשות כדי לקבל יומיות.
חשבתי ללכת לקב"ן אך אני חושש מההשלכות של זה.
עכשו לאחר קבלת רקע יש לי כמה שאלות אליכם:
1. מה המשמעות של שיחה עם הקב"ן?
2. האם אפשר לשנות את השיבוץ בלי ללכת לקב"ן ? (אשמח לשמוע כל דרך אפשרית)?
3. האם רק דרך 45 נפשי אפשר לקבל יומיות או שהקב"ן יכול לעשות אחרת? האם סעיפים נפשיים נרשמים בתעודת שחרור?
4.אני רוצה כל כך לעשות תפקיד תורם ומשמעותי ולתרום את חלקי בצבא אך אני לא יכול להרשות לעצמי שאחותי תפגע, האם יש איזשהוא סיכוי לשלב בין השניים שאני כמעט ארבעה חודשים אחרי הגיוס?
תודה מראש,
יוני.
|