11-03-2005, 06:24
|
|
|
חבר מתאריך: 10.03.05
|
|
כמה יתרונות:
- הגיזרה היא פחות או יותר קבועה , לכן יש לזה כמה יתרונות , קודם כל אתה מכיר את השטח בצורה יותר מקצועית דבר שנותן לך רמה קצת יותר גבוהה במשימות\מארבים\מעצרים , זה גם יתרון בגלל שאתה פועל תחת חטיבה מרחבית של אותו אזור לכן אם הם יעדיפו לתת לגדודי הח"יר יעודי שבאזור שיפוטים את המשימות האיכותיות בגלל שהם מכירים את הגיזרה יותר טוב. דבר שני שאתה מכיר את הגיזרה יותר טוב --> יותר מודע לסכנות --> מפנים את הסכנות --> סיכוי יותר גבוה לחזור בריא ושלם הבייתה. עוד יתרון שיצא לך לעבוד עם יחידות מיוחדות וסיירות למינהם לתת יותר ביטחון למשימה שלהם בגלל הכרת הגיזרה.
- אופן ההכשרה הוא מעט שונה , הוא מתמקד באופן חזק ומקצועי וביותר זמן הכשרה בלשבי"ה (לוחמה בשטח בנוי) , למה? כי זה היעוד שלה גדודים (חיל רגלים ללוחמה בשטח אורבני[בנוי]) דבר שכבר נותן יתרון נוסף על פני החטיבות האחרות , מאחר ובמציאות של היום עיקר הלחימה אם לא רוב הלחימה מתבצעת בשטח בנוי.
- בגלל הפיכתם לחטיבה וגם מאחר והם פועלים תחת חטיבות מרחביות , יש הקצעות גבוהות מאד , ובכלל המחזור שלנו מרץ 05 יהנה מהקצעות בשמיים בגלל ההפיכה של הגדודים לאגד , הקצעות זה - קורסים למניהם , הכשרות , נשקים , ציוד , פק"לים , אם לדוגמא במקום אחד קיבלו פק"לים וקורסים יותר מוקדם ממקום אחר זה סימן שההקצעות גבוהות , לדוגמא יש לי חבר בדוכיפת שיצא לחובשים בגלל הקצעות גבוהות יותר מהר מחבר בהנדסה שהיה צריך לחכות 3 חודשים יותר בגלל הקצעות נמוכות גם לדוגמא בפק"לים - נגב , מאג , מטולונים , קלעים וכ'ו. אותו דבר לגבי ציוד , יש כאלה שיתקעו עם M16 ארוך בזמן במקום אחר (אותו מחזור) קיבלו כבר פלאטופים ושאר הירקות. בכלל אומרים שמאוג' 05 הM16 לא יכנס לטירונים וישר יתחילו לחלק טבורונים וטבורים - ולכן הפלאטופים יעברו למחזור לפני , אבל כל זה לא בטוח יקרה בגלל שהמערכת הצבאית פועלת לאט ובאדישות. למרות שצה"ל פירסם את זה רישמית אני עדיין מתקשה להאמין שזה יכנס מאוג' 05 אלא הרבה יותר מאוחר.
- זה הזדמנות מצויינת להתחיל מורשת קרב , מרץ 05 זה מחזור ראשון שיכנס במתכונת של חטיבה אז זה כבר כבוד. למרות שיש מורשת קרב והיסטוריה , תחשוב על אלא שיצרו את המסורת ומורשת קרב של הצנחנים למשל לפני 30 שנה. בקשר לכומתה היא כרגע שחורה , יש מלא שמועות שהולכים לשנות אותה לצבע : לבן , זברה , מנומר - עוד לא הוחלט וזה בגדר שמועות למרות שאנשים שמשרתים שם אמרו לי את זה , גם עד שזה יזוז יקח שנה . תגים חדשים נמצאים כרגע בעבודת מטה של תיכנון וכ'ו ואנחנו כנראה נקבל תגים חדשים , בקשר לסיכות הבנתי הם נשארות , וזהו , נעליים אדומות. וגם אם הכומתה השחורה נראת לכם מגעילה אתם לא תתבאסו אליה שתקבלו אותה , מי בכלל מתגייס לחטיבה\יחידה בגלל כומתה!?.
וזהו פחות או יותר , חסרונות לא מצאתי , חוץ מזה שאומרים שגיזרה קבועה זה שוחק , כל אחד והאופי שלו אני לא רואה בזה חיסרון , כל הקרביים נשחקים. מי שמתלבט אם ללכת או לא , אני ממליץ להתפנות וללכת , מי שהחליט להתפנות וללכת ולא יודע איזה גדוד , לא צריך לדאוג בטרום טירונות (שבוע וחצי) כל גדוד ינסה הרעיל יותר אנשים לגדוד שלו יהיה סרטים , מצגות ועוד דברים שאין לי מושג נחכה ונראה.