לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-06-2008, 19:58
  SlideMan SlideMan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.05
קנדה עוד 20 יום ואין לי מצלמה !

אהלן, אז בעוד 20 יום אני אהיה בדרכי לקנדה וניו יורק לחודש וחצי, יש לי שתי מצלמות טובות אחת של CANON ואחת של SONY . .
כמובן לא מקצועיות עם עדשות והכל, פשוטות של 7 - 8 מגה פיקסל.

הפעם אני החלטתי שאני רוצה לצלם את הנופים המדהימים שיש במונטיראול באיכות הכי טובה שאני אוכל :]
בקיצור נכנסתי לכאן : http://www.zap.co.il/zapnewmodels.a...DB188192=188226
הבנתי שיש את המצלמה של Canon 40D שהיא הכי טובה והכי מומלצת אם אני לא טועה, אני רוצה לקנות את המצלמה שתתן לי הכי הרבה איכות לנופים ואם צריך לקנות לגוף גם עדשה אז אין בעיה התקציב שלי הוא 3000 - 4000 ש"ח. אפשר לחרוג קצת ...

בכל מקרה חלק מכם יודעים אולי אם ב - קנדה או ניו יורק המצלמה תעלה לי הרבה יותר זול ?
אם זה הנחה משמעותית אז עדיף כבר לקנות שמה, לא ?

ועוד שאלה, ברגע שאני אקנה את המצלמה, השימוש במצלמה מסובך ? אני אצטרך ללמוד את הכל לפני ? או שהמצלמה היא כמו רוב המצלמות הדיגיטליות.

תודה רבה לעונים, אתם עושים מצווה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-06-2008, 21:38
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SlideMan שמתחילה ב "קנדה עוד 20 יום ואין לי מצלמה !"

1. התקציב שלך לא גדול דיו בשביל המצלמה שאתה רוצה.
2. איכות התמונה נובעת (בצורה מפתיעה) בעיקר מאיכות העדשה שאתה מרכיב על המצלמה, ולא מהמצלמה עצמה. כיום כל מצלמות ה DSLR מספקות איכות תמונה מעולה. אתה לא חייב את ה 40D שהיא מצלמה פנטסטית, בשביל איכות מצויינת.
3. איזו עדשה לבחור? אתה צריך להגדיר מה בדיוק אתה רוצה לצלם, וננסה לעזור לך להתאים עדשה ומצלמה שיכנסו בתקציב שלך, ושיתנו לך איכות ללא פשרות.
4. בנוגע לשימוש במצלמת DSLR, אתה יכול לצלם איתה באוטומט כאילו היתה מצלמה רגילה, אבל אז אתה פחות שולט בתמונה. ככל שתצלם יותר ותתמקצע, אתה תלמד איך להוציא מהציוד שלך תמונות יותר טובות באמצעות ההגדרות הידניות או החצי-אוטומטיות.
בכל מקרה, גם בצילום על אוטומט, אתה תפיק עם מצלמת DSLR (כמו ה 40D) תמונות טובות יותר מאשר עם מצלמות פשוטות.

ישן 02-06-2008, 22:07

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "1. התקציב שלך לא גדול דיו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
1. התקציב שלך לא גדול דיו בשביל המצלמה שאתה רוצה.
2. איכות התמונה נובעת (בצורה מפתיעה) בעיקר מאיכות העדשה שאתה מרכיב על המצלמה, ולא מהמצלמה עצמה. כיום כל מצלמות ה DSLR מספקות איכות תמונה מעולה. אתה לא חייב את ה 40D שהיא מצלמה פנטסטית, בשביל איכות מצויינת.
3. איזו עדשה לבחור? אתה צריך להגדיר מה בדיוק אתה רוצה לצלם, וננסה לעזור לך להתאים עדשה ומצלמה שיכנסו בתקציב שלך, ושיתנו לך איכות ללא פשרות.
4. בנוגע לשימוש במצלמת DSLR, אתה יכול לצלם איתה באוטומט כאילו היתה מצלמה רגילה, אבל אז אתה פחות שולט בתמונה. ככל שתצלם יותר ותתמקצע, אתה תלמד איך להוציא מהציוד שלך תמונות יותר טובות באמצעות ההגדרות הידניות או החצי-אוטומטיות.
בכל מקרה, גם בצילום על אוטומט, אתה תפיק עם מצלמת DSLR (כמו ה 40D) תמונות טובות יותר מאשר עם מצלמות פשוטות.

1. הבנתי
2. לא ממש הבנתי בדיוק מזה מצלמת DSLR ?
3. תראה שאחותי הייתה בקנדה היא צילמה בעיקר את כל הנופים, שמיים, הרים מושלגים (בתנאים מושלגים), גני חיות, הרבה נופים מכל מיני סוגים !
4. אוקיי, יש לי בדיוק 20 יום עד הטיסה אני מוכן לקחת קורס של כמה ימים או מישהו שילמד אותי, או הדרכה מאיזה ספר, הוראות כל מה שצריך אבל יש לי בדיוק 20 יום לעשות את זה ! וכמובן שאני צריך לקנות את המצלמה קודם או אחרי בחו"ל אם זה יצא יותר זול. . .
ישן 02-06-2008, 22:17
צלמית המשתמש של OmriP
  משתמש זכר OmriP OmriP אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.03.06
שלח הודעה דרך ICQ אל OmriP שלח הודעה דרך MSN אל OmriP Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי SlideMan שמתחילה ב "[QUOTE=Narxx]1. התקציב שלך לא..."

2. DSLR = Digital Single Lens Reflex.
3. בניגוד למצלמות הקומפקטיות, ה"פשוטות", במצלמות המתקדמות יותר לכל עדשה יש שימוש ייעודי - תחום שבה היא מצטיינת. נדירות ויקרות הן העדשות שיכולות לעשות הרבה דברים בצורה טובה... אם מדובר על נופים, אז בד"כ עדשות טווח בינוני (24-70, 17-55, 17-70 ודומותיהן) יספקו את הסחורה, כמובן שכל אחת לפי טווח המחירים שלה.... לגני חיות הייתי אומר שמומלצת עדשה עם אורך מוקד ארוך, אחת ממגוון ה-70-200... אני לא בדיוק מעודכן במחירים, אבל אני בטוח שחבר'ה אחרים יודעים את זה יותר טוב ממני.
4. קורס של כמה ימים בלי מצלמה, נשמע לי קצת בעייתי. בכלל, הרעיון של לנסות את המצלמה בתכל'ס בפעם הראשונה בטיול, שחשוב לך שיצאו ממנו תמונות טובות - הוא לדעתי טעות. הרבה אנשים טועים ויוצאים לטיול חשוב עם ציוד שהם לא מכירים על בוריו, ואח"כ מתפלאים כשהתמונות הן לא מה שציפו לו. כדי להפיק תמונות טובות באמת, צריך לדעת למה הציוד שלך מסוגל, ולמה הוא לא. לקנות בחו"ל, כשזמן קצר אחרי זה אתה רוצה כבר להשתמש בציוד - זו טעות לדעתי.
Equipment: Nikon D50, Nikkor Dx 18-55mm, Nikon SB600, Nikkor 50 mm f/1.8, Tamron 18-250mm Canon PowerShot A95, Tiffen Filter Set, Minolta Dynax i7000, Minolta 28-85 mm, Σ 70-210 mm, and a few more glasses...

ישן 02-06-2008, 22:23
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי OmriP שמתחילה ב "2. DSLR = Digital Single Lens..."

אז ככה. בהרחבה למה שידידי עמרי (בלי ו') אמר, מאמר קצר המשווה DSLR למצלמות רגילות:
http://boren.sent.com/photography/a...vs_non-dslr.htm
מותר גם להריץ חיפוש בפורום, דובר על זה רבות.

עדשות לנופים ויום יום - לכל הפחות 17 מ"מ בקצה הרחב, ובנוגע לקצה הרחוק, הייתי ממליץ על 70 ,אבל אפשר להסתפק גם בקצת פחות. 17-70 (סיגמא) היא עדשה שאני אוהב להמליץ עליה. אם אתה בוחר בגוף ניקון, גם הקיט 18-70 או 18-135 יהיו טובות עבורך (ובעיקר לא יקרות).

אני דווקא לא הייתי ממהר לקנות עדשות טלה, מהסיבה שלא תמיד יודעים מה לעשות איתן, ולצלם חיות בספארי או גן-חיות אפשר גם עם 50 מ"מ. לא צריך להשתולל עם ציוד מקצועי ויקר.

בנוגע ל"ללמוד לצלם" - קנה ת'מצלמה ותסתובב.
אולי בפעם הראשונה התמונות לא יצאו 'וואו', אבל ככל שתצלם יותר, אתה תבין יותר וגם אתה תשתפר עם הזמן. על רגל אחת יהיה קשה ללמד אותך את כל עקרונות הצילום, אבל אם תסתובב מספיק בפורומים באינטרנט, יש סיכוי לא רע בכלל שתוכל ללקט המון מידע בנוגע לצילומי נופים, חיות וכו'.
דרך טובה היא להסתכל על צילומים של אחרים, וכשאתה רואה צילום שאתה אוהב במיוחד, שאל את הצלם איך הוא הגיע לתוצאה הזו.

בהצלחה!

ישן 02-06-2008, 22:26

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי OmriP שמתחילה ב "2. DSLR = Digital Single Lens..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי OmriP
2. DSLR = Digital Single Lens Reflex.
3. בניגוד למצלמות הקומפקטיות, ה"פשוטות", במצלמות המתקדמות יותר לכל עדשה יש שימוש ייעודי - תחום שבה היא מצטיינת. נדירות ויקרות הן העדשות שיכולות לעשות הרבה דברים בצורה טובה... אם מדובר על נופים, אז בד"כ עדשות טווח בינוני (24-70, 17-55, 17-70 ודומותיהן) יספקו את הסחורה, כמובן שכל אחת לפי טווח המחירים שלה.... לגני חיות הייתי אומר שמומלצת עדשה עם אורך מוקד ארוך, אחת ממגוון ה-70-200... אני לא בדיוק מעודכן במחירים, אבל אני בטוח שחבר'ה אחרים יודעים את זה יותר טוב ממני.
4. קורס של כמה ימים בלי מצלמה, נשמע לי קצת בעייתי. בכלל, הרעיון של לנסות את המצלמה בתכל'ס בפעם הראשונה בטיול, שחשוב לך שיצאו ממנו תמונות טובות - הוא לדעתי טעות. הרבה אנשים טועים ויוצאים לטיול חשוב עם ציוד שהם לא מכירים על בוריו, ואח"כ מתפלאים כשהתמונות הן לא מה שציפו לו. כדי להפיק תמונות טובות באמת, צריך לדעת למה הציוד שלך מסוגל, ולמה הוא לא. לקנות בחו"ל, כשזמן קצר אחרי זה אתה רוצה כבר להשתמש בציוד - זו טעות לדעתי.

אוקיי הבנתי, אני אקנה את המצלמה בארץ !
עכשיו אם מישהו יוכל להתאים לי בדיוק מצלמה טובה עדיף של CANON + עדשה טובה שתתאים לצילום נופים זה יהיה מצוין .

אם אפשר את השמות של כל דבר,
תודה רבה !
ישן 02-06-2008, 23:24
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי SlideMan שמתחילה ב "[QUOTE=Narxx]בקנון יש לך את..."

1. ניקון היא חברה לא פחות טובה מקנון (ויש שיגידו שיותר [] אבל אסור להכנס למלחמה הזו. אם זה כן מעניין אותך, תריץ חיפוש למחרוזת "מלחמת ניקון בקנון" ותגיע להרבה אשכולות משעשעים בנושא).

2. לפי שער דולר של 3.5, אתה מגיע ל 4,200 בקנון, ולקצת פחות בניקון.
ניקון היא חברה איכותית ללא ספק. אל חשש. לי יש ניקון ואני מרוצה ממנה מאוד.

3. ה Canon 400D היא לא מצלמת דמוי SLR אלא DSLR אמיתית, והיא פחות טובה מהמצלמות שנכתבו למעלה. בליגת ה DSLR, המצלמה הזו נמצאת בסדרה הנחותה ביותר (לצד ה D40 / D60 של ניקון).
הדגמים D80 של ניקון או 40D של קנון, טובים יותר. מה שכן - אם פזלו עיניך לכיוון ה 400D, דע לך שהיא מצלמה באיכות טובה מאוד! קניה שלה היא מומלצת אם היא מתאימה לך משיקולי עלות ונוחות (קצת קטנה יותר מהאחרות).

ישן 02-06-2008, 23:32

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "1. ניקון היא חברה לא פחות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
1. ניקון היא חברה לא פחות טובה מקנון (ויש שיגידו שיותר [] אבל אסור להכנס למלחמה הזו. אם זה כן מעניין אותך, תריץ חיפוש למחרוזת "מלחמת ניקון בקנון" ותגיע להרבה אשכולות משעשעים בנושא).

2. לפי שער דולר של 3.5, אתה מגיע ל 4,200 בקנון, ולקצת פחות בניקון.
ניקון היא חברה איכותית ללא ספק. אל חשש. לי יש ניקון ואני מרוצה ממנה מאוד.

3. ה Canon 400D היא לא מצלמת דמוי SLR אלא DSLR אמיתית, והיא פחות טובה מהמצלמות שנכתבו למעלה. בליגת ה DSLR, המצלמה הזו נמצאת בסדרה הנחותה ביותר (לצד ה D40 / D60 של ניקון).
הדגמים D80 של ניקון או 40D של קנון, טובים יותר. מה שכן - אם פזלו עיניך לכיוון ה 400D, דע לך שהיא מצלמה באיכות טובה מאוד! קניה שלה היא מומלצת אם היא מתאימה לך משיקולי עלות ונוחות (קצת קטנה יותר מהאחרות).

אוקיי אם המצלמה עולה לפי שער הדולק 4200 אז אפשר להגיד שכבר קניתי . . ושאני יכול להתחדש!
עכשיו בקשר לתפעול המצלמה אני בטוח שיש מדריכים בעברית חמודים כאלה שיוכלו להסביר לי איך לצלם ולנסות להוציא תוצאות טובות כאשר אני מצלם נופים, אתה חושב שאני אוכל להסתדר עם המצלמה בחו"ל לפני שלמדתי איך משתמשים בה ?
בדרך כלל אני מבין וקולט מהר בכל תוכנה מסובכת או בכל פלאפון או מצלמה . . אני מבין דברים מהר יחסית.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:36

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר