לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-05-2008, 15:42
  haboob haboob אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ohadbx שמתחילה ב "ידוע לי. ואולי דווקא זה מה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ohadbx
ידוע לי.
ואולי דווקא זה מה שדרוש?
משקל המטוס ויכולת הנשיאה שלו הם לא הפרמטרים החשובים לבדם.
אולי למדינה כמו ישראל שלא פורסת רבות למדינות רחוקות זה פתרון טוב (אולי לאו דווקא כמחליף אלא כמשלים להרקולס).

ממה שאני מכיר, היו דיבורים על זה, אבל לא יותר מזה.
מול הרעיון של לרכוש "משלים" (לדבריך) להרקולס - עומד הצורך לטפל במערך המזדקן הזה (כדי שיהיה למה "להשלים" אם בבוא היום ירצו לרכוש לו "משלים"...)..
מה גם שמדינת ישראל מאז ומעולם נטתה לא לרכוש מטוסים שרק הופיעו בעולם (וכזה הוא ה-C27) - הרבה יותר חכם לתת למטוסים כאלה לצבור שעות טיסה אצל לקוחות אחרים וללמוד מניסיונם אחרי אי-אילו שנים.

מעבר לכך - יש כאן פרמטרים נוספים. משקל מטוס ויכולת נשיאה אומרים הרבה לגבי טווח הטיסה שלו וביצועים אחרים. השאלה האמיתית היא האם יש צורך מבצעי כלשהו שמטוסי ההרקולס לא עונים עליו או לא יענו עליו בעתיד, מספיק חשוב במידה כזו שרכש של מערך שלם חדש של מטוסים ייתן עליו את המענה.

אני לא יודע מה כוונתך ב"לא פורסת רבות למדינות רחוקות", ומה הן בדיוק "מדינות רחוקות". אם יש לך טיעון קונקרטי - תכתוב אותו.

- Albert Einstein

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-05-2008, 16:13
  haboob haboob אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.07
הבהרה טובה
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ohadbx שמתחילה ב "הכוונה שלי היא"

אכן הבהרת את עצמך.
ככל הידוע לי, כשעולה הצעה רצינית לרכש מטוס חדש, כל אותם הפרמטרים נבדקים לעומק כחלק מתהליך הבחינה.
אני מניח (בלי מידע מבוסס) שכנראה קיימים פרמטרים מסויימים בהם ה-C27 עולה על ההרקולס. כל השאלה היא מה הם והאם אם "שווים" רכש של מטוסים כאלה. או במילים אחרות, מה נותן את המענה המיטבי לצרכים הקיימים ולצרכים הצפויים.

לעניות דעתי, מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה בשלב זה להחזיק מערך של מטוסי הרקולס לצד מערך של C27. ייתכן שהשערתך נכונה ולטווח הארוך נכון שמדינת ישראל תחזיק רק מערך של C27, ללא הרקולסים. כל השאלה היא מה הדרישות ממטוסים אלה והאם הם עונים עליהן. ממה שאני יודע, הדרישות הן כאלה שב-overall, ההרקולסים מספקים מענה מיטבי לעומת ה-C27.

- Albert Einstein

ישן 17-05-2008, 18:25
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי PD1 שמתחילה ב "חיל האוויר וזרוע התובלה שלו"

הנושא עלה פה לדיון כמה פעמים ואכן זכור לי שדובר על הגרסה החדשה של ההרקולס. אני לא זוכר האם בדיונים הקודמים הייתה בכלל התייחסות ל-C17 כחלופה - בהנחה שהוא בכלל מיוצר, אפשרי לייצוא לישראל ומתאים ממגוון היבטים אחרים.

עריכה: טוב אני מניח שתמיד טוב לקרוא טיפה לפני ששואלים - אז ככל הנראה הC17A עוד מיוצר אך לא לזמן רב. אבל סביב 2010 אמור להתחיל ייצורו של הC17B שאמור להיות בעל יכולת נחיתה משופרת בתנאי שטח קשים כולל אזורים חוליים. מעניין מה יש בח"א לומר על כך...
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

נערך לאחרונה ע"י עידו גנוט בתאריך 17-05-2008 בשעה 18:32.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:56

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר