א. החבר'ה שלנו נמצאים במלכוד: הם סונים, כידוע, אבל הם בכיס של חזבאללה ואיראן מבחינת מימון,
אימון, לוגיסטיקה כללית וכד'. אני מעריך שהם יישבו על הגדר. אל-קאעדה מחזיק נוכחות חלשה למדי
באיו"ש, ונוכחות רק מעט יותר חזקה ברצועה (אחד הפלגים של חמולת דוע'מוש מקורב אליהם - "צבא
האסלאם").
ב אני לא חושב שהם ינסו לעסוק בהמרות דת כפויות. אדרבא, לדעתי הם ינסו להציג עצמם, לפחות
בהתחלה, בהמשך טבעי וחוקי של השלטון. השאלה המעניינת היא אם ינסו ליזום מפקד אוכלוסין, שיהיה
הראשון מזה ששים שנה - ושיבשר סופית על סיום הסיפור של הנוצרים כריבון...
ומה יקרה אחרי מפקד האוכלוסין? הם לא יעסקו בלחץ מתמיד על האוכלוסייה כדי להפוך את השיעים לרוב?
ג. אתה מדבר על "המפלגה הסורית הלאומית". זוהי מפלגה נאצריסטית (האחרונה בעולם...
),
שדוגלת ב"סוריה הגדולה" (כולל ירדן, לבנון, אנחנו וחלק מדרום תורכיה וצפון מערב עראק).
הם שייכים ל"בלוק ה8 במרץ" (בניגוד לקוליאציית ה14 במרץ, בראשות חרירי-סניורה-ג'נבלאט-ג'עג'ע),
שהחזבאללה הם המובילים בו. המפלגה הזו היא גורם פרו סורי מובהק. הם לאחרונה עסוקים בתליית
תמונות בשאר ברחבי בירות...
התמיכה בהם אינה גדולה ויש להם רק חברי פרלמנט בודדים. מצד שני, יש להם קשרים מעולים
בסוריה, וככאלה הם בעלי ערך...
שאלת תם. לפי מה שאני זוכר, הנאצריסטים האמינו בפאן ערביות. כיצד אם כך אפשר להיות גם נאצריסטים וגם פרו "סוריה הגדולה"? בדגש על זה שסוריה הגדולה אינה כוללת את מצרים?
ד. בלבנון עבדו למעלה ממליון סורים טרם הנסיגה הסורית מלבנון. היה צמצום שלהם, לא יודע
בכמה הם ירדו. יש בהם תלות בגלל השכר הנמוך שלהם. רובם סונים, כמו רוב האוכלוסיה הסורית.