אלו סתם עמודים וסתם תותים - המסמלים תותים ועמודים, אז נא לא לטרוח בכיוון האישי שלהם. החידה היא הבולים והקשר בינם לבין העמודים והתותים {ואולי פטל אבל זה לא העיקר]. אדינאקס, תן רבע שעה לחבר'ה.
אני חייב להציג את תהייתי בענין דברי לורנס על חיבת הערבים לתות. אילו בדואים מהחיג'אז כבר פגשו תותים בחייהם? אולי האיש חי יותר מדי בקרב האריסטוקרטיה הבדואית וראה את המזרח דרך עיניה?
נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 21-05-2008 בשעה 22:18.
האמת היא שמחוץ לעולם הבולאות - לא שמעתי גם אני על 'ניתוק' ממשי של ראשון
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "סתם הערה קטנה: אני לא חושב שראשון הייתה אי פעם מנותקת במלחמה ההיא"
הכוונה ב'מצור' בעולם הבולאי מתייחסת כמובן להבט הדואר. היו או לא היו בולים תקנים, היה או לא היה מסלול דואר תקין. אם היה - טוב ואם לא היה - עוד יותר טוב מאחר וניתן לאסוף את זה.
עצם זה שיש עדיין עולם בולאות חי ונושם זה כבר חדשות (משמחות!) בשבילי
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "האמת היא שמחוץ לעולם הבולאות - לא שמעתי גם אני על 'ניתוק' ממשי של ראשון"
ועכשיו אני מצתער על כל עשרות הפעמים שהראו לי מכתבים וגלויות מתש"ח שנותרו בידי ותיקי הלוחמים, ואני מיהרתי לראות מה שי בתוך המעטפה ולא על המעטפה. מעכשיו נהיה יותר יסודיים.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "שים לב- אין להפריד המעטפה או הגלויה מן הבול!"
יש הסוברים שהכוונה להיסטוריה של הדואר, אחרים חושבים שהכוונה להשתקפות ההיסטוריה
בפריטים דואריים, בסופו של דבר שני התחומים כמעט חופפים.
בתקופת הצנע היתה מצוקת נייר גדולה במשרדי הממשלה, והיתה הוראה לעשות שימוש
חוזר במעטפות. היו מעטפות שהשתמשו בהן שלוש ואפילו ארבע פעמים.
גם במעטפה מהשגרירות הרוסית לראש הממשלה בן-גוריון נעשה שימוש חוזר ע"י נציבות המנגנון.