18-05-2008, 19:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.11.07
|
|
טוב אז ככה , באמת שכבר אני דוחה את התגובה הזאות מהצהריים כי כמו שדני אמר , רובנו פה אם לא כולנו כתבנו כבר אין ספור הודעות כאלה שהגיעו לפעמים לעמודים ענקיים , ואף אחד לא הצליח לגרום למישהו לחזור בדעתו , וההפך אף אחד לא הצליח שאנחנו נשנה את הדעת .
אז יש הרגשה שברמה שלנו , שאנחנו יחסית אנשים צעירים ופשוטים אין לנו מה לכתוב את כל ההודעות האלה כי הם לא מעוילות וזה סתם כאב ראש, כאב אצבעות , ותחושה מעצבנת בלב כאזות כאילו בא לך לדבר איתו פנים אל פנים ולא לכתוב תגובה ענקיתתתת שאתה יודע שהוא יפסול אותה עוד לפני שהוא יקרא אותה .
אבל לא נשאיר אותך "בידיים ריקות" ואני יכתוב לך בקצרה משהו מאוד חשוב בקשר לכל הדיונים האלה .
אמונה מגיע מהרגש ! מהלב .
אתה לא יכול להוכיח אמונה מכיוון , זה אמונה ! להאמין .
עכשיו אני יגיד לך אולי משהו לא פרי אבל ככה זה , אנחנו האנשים שמאמינים שאנחנו עוסקים במצוות ומחפשים את אלוקים ומדברים אליו אנחנו מרגישים את הנוכחות שלו , את הניסים היומיומיים שיש פה שבן אדם אחר הם עוברים לו מול העניים אבל הוא לא שם לב .
צריך לפתוח את הלב , יותר נכון צריך לפתוח את העניים ופשוט לראות .
זה כמו מישהו שהוא בתחתית המדרגה (אני לא אומר שאתה בתחתית המדרגה ואני מעליך כבן אדם , אלה במובן של אמונה ) והוא מתלונן שהוא רואה רק מטר מלפניו , והוא לא רואה את הדבר הנשגב שמדברים עליו שנמצא בסוף המדרגות .
אבל הוא צריך לעלות , לתפס עוד קצת ולאט לאט הוא רואה יותר מהדבר הזה ויותר .
אני מציע לך מתישהו לתפוס איזה דתי שאתה אוהב ולשבת איתו , ולבקש ממנו ללמוד קצת ובעיקר לדבר . אבל לא דתי כפייתי כי אלה לא עושים טוב חח דתי פתוח שיהיה לך נוח איתו .
וחוץ מיזה אם אתה מחפש הוכחות , אפילו שכולנו פה מאמינים באמונה שלמה , אפילו שאם כל המדע יוכיח "חד משמעית" שאין אלוקים אנחנו עדיין נאמין באותה מידה .
אבל אם בכל זאות אתה בן אדם מעשי איך שאומרים , אתה יכול לקרוא את הספר של פרופסור נתן אביעזר "בראשית ברא, בריאת העולם על פי התורה והמדע" - פשוט דיוק מדהים !
ואני ממש מצטער , הייתי יכול לכתוב לך תגובה הרבה יותר ארוכה ומפורטת אבל ממש אין לי כוח כי כבר עייפתי מהדברים האלה , תערוך חיפוש קטן בפורום ותמצא איזה דיון או שתיים בנושא הזה.
להית.
|