22-04-2008, 13:04
|
|
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...
|
|
חבר מתאריך: 01.11.03
הודעות: 5,211
|
|
בישול תוך כדי טיול, או: מתכונים לבישול באוטו...
מי צריך תנור? איך מבשלים על מנוע מכונית
למה לבזבז זמן ואנרגיה במטבח, כשכבר יש לכם תא בישול לוהט באוטו? מי צריך מסעדות דרכים כשהתנור שלכם נוסע אתכם? וכמה כוח-סוס יש בכלל לתנור טורבו? טיפים, אזהרות ומתכונים
מספרים על הלוחמים הטאטארים שנהגו להניח פיסות של בשר נא תחת אוכפיהם בדרכם לשדה הקרב. בתום המערכה, עד ששבו הביתה בשלום, התרככו הנתחים תחת ישבניהם והם יכלו לבצוע מן הבשר ולאכול אותו בתיאבון. גרסה מעודנת של המתכון מוגשת כיום במיטב המסעדות של פריז ומכונה סטייק טרטר.
בחלוף השנים ירדו הלוחמים מעל הסוסים והחליפו אותם במושב המפנק של המכונית. אלא שגם אז היו שהמשיכו במסורת הבישול המוטורית: בארצות הברית נוהגים נהגי משאיות עד היום להניח תחת חופת המנוע קופסאות שימורים של שעועית ברוטב עגבניות כדי שיתחממו היטב בטרם ישלפו את הפותחן.
כך שזה לא מפתיע שהיה זה בארה"ב כאשר ב1998- יצא לאור ספר הבישול הראשון שיוחד להכנת אוכל על גבי מנוע של מכונית, .Manifold Destiny היה זה ניסיון ראשון לשלב בין האהבה לאוכל לבין החיבה למכוניות. גם כאן היה הרעיון ברור: לנצל את חום המנוע כדי לצלות ולבשל.
להמשך הכתבה...
(עופר ורדי ל YNET)
מה דעתכם? אני הולכת לנסות בהזדמנות קרובה. אם למישהו יש עוד מתכונים, שישתף
_____________________________________
|