לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-05-2008, 12:34
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "[QUOTE=שחף דרור]למעלה אפשר..."

חחח, הוא לא חלק מחוקי הפורום, הוא חלק מחוקי הצילום שאסור להפר (בניגוד לשאר החוקים). יש כמה שחולקים עלי, כמו קובי (אבל גם הוא מעדיף 2:3 ברוב המקרים. הוא משנה רק במקרים מיוחדים, נדמה לי), אבל באופן כללי רוב הצלמים מסכימים עם זה.
כשרק התחלתי לצלם הייתי חותכת מכל הצדדים כדי להגיע לתמונה הכי טובה שאפשר להוציא מהפריים שצילמתי. למה זה שגוי? גם כי היחס 2:3 לא נשמר, וזה בעע (זה לא חוק שהצלמים המציאו. זה פשוט המלבן הכי נעים לעין. זו גם הסיבה, אני מניחה, שהחיישנים של מצלמות קומפקטיות הם ביחס כזה <אמנם זהו לא בדיוק יחס הזהב שהתגלה ע"י תלמידו של פיתגורס, אבל זה קרוב לשם, ואיכשהו בשלב כלשהו הוחלט שזה היחס הנעים בצילומים. אולי כי לייצר חיישן ביחס הזהב זה מדי מסובך...>), וגם כי קרופים זה אף פעם לא דבר טוב. תמיד עדיף לצלם מראש בקומפוזיציה הנכונה (גם פה יחלקו עלי. משה, למשל, מעדיף לצלם בזוית רחבה כדי שיהיו לו הרבה אפשרויות קרופ), כי במקרים מסויימים (כמו פה, לדוגמא) הקרופ כבר לא יכול להציל את הקומפוזיציה, וגם כי קרופ מוריד את חדות.
מעבר לזה, אי שמירה על יחס 2:3 מיידעת את הצופים שנעשה קרופ לתמונה, והיא כבר נראית פחות טוב.
בקיצור - תתרגל לשמור על יחס 2:3 (מי שמצלם בקומקפטית יש לו אישור ליחס 3:4, כי כך המצלמה שלו מצלמת)...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-04-2008, 23:20
צלמית המשתמש של שחף דרור
מנהלת פורומי הצילום

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי .gi. שמתחילה ב "מה זה אמור להביע...?"

חמוד, עליך ועל שכמותך נאמר "קשוט עצמך תחילה". ונפתח בציטוט חשוב מאוד מהודעתך:
"תחשבי קצת לפני שאת מתלהמת..."
אתה גורם לי לחשוב שמשרד החינוך צריך להפוך ל-5 את מספר יחידות החובה בהבנת הנקרא.
כתבת:"לא מסכים אם מה שנאמר מעל..." ועל זה עניתי: "ולמה זה נחשב שאתה לא מסכים איתי?".
קרא שוב את המשפט הזה ואת שאר ההודעה הקודמת שלי. אם עדיין לא הבנת, אני אעזור לך:
טענת שאתה לא מסכים איתי (ועם אלו שדעתם כדעתי בנושא העריכה הזו), ואני עניתי שאתה לא לא-מסכים איתי. כואב, מבאס לדעת זאת, אבל... אתה חושב כמוני. או כמו ששאזי אומרת (או שזה היה ברזאי?) - "דעתי כדעתך!". אין מה לעשות, זה המצב, אני חושבת כמוך ש (ציטוט מהודעתך, משפט שצוטט גם בהודעתי הקודמת) : " כשיש בסיס טוב, ואפשר להוציא ממנו עוד קצת אז למה לא...".
אפשר לנתח את המשפט שהרגיז אותך גם מבחינה לשונית:
"למה זה נחשב שאתה לא מסכים איתי?" נחשב=נשוא ; זה=נושא ; למה=מילת שאלה (במקרה שלנו, מילת תמיהה).
כלומר: תמהתי למה אתה טוען שאתה לא מסכים איתי, אם בפועל יוצא שאתה כן מסכים איתי (שנינו טוענים שבסיס טוב עם חיזוק בפוטושופ זה דבר נהדר. אני פשוט טוענת, כפי שהבהרתי לעיל, שהבסיס כאן אינו טוב, והעריכה בפוטושופ אינה חיזוק אלא החלשה. אבל זה לא היה בסיס המחלוקת, לטענתך. אתה טענת שיש אי הסכמה על בסיס דעתנו בנוגע לחיזוקים בפוטושופ, ולגבי זה אין לי אלא לומר: אתה טועה, אנחנו דווקא כן מסכימים בינינו).

אפשר לסכם ולומר שלדעתי הערתך לא היתה במקום, ושאתה צריך לחשוב קצת לפני שאתה מתלהם.

(וגם ללמוד לשרשר.)

בהצלחה!

נערך לאחרונה ע"י שחף דרור בתאריך 29-04-2008 בשעה 23:22.
ישן 29-04-2008, 23:58
צלמית המשתמש של .gi.
  .gi. .gi. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.07.06
הייתי צוחק אם זה לא היה עצוב...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "חמוד, עליך ועל שכמותך נאמר..."

אתחיל ואומר שאני נבוך מכך שלא הצלחתי להבין את מה שניסית לומר ואני מצטער.
תגובתי לבטח נראית עכשיו מגוחכת...

ובכל זאת...
הבנת הנקרא זהו משהו שאני מבין היטב, ואם היית יודעת (וזה עדיין לא מאוחר ללמוד) להרכיב משפט נכון מבחינה תחבירית, טעות כזו לא הייתה נקראת בדרכנו...
הרי זהו דבר ברור וידוע שהעברת מידע בצורה מדויקת דורשת ידע והבנה קצת יותר מעמיקים ממה שרכשת ב-12 שנות לימודייך (וזה במידה וסיימת).

פרופסור ללשון אני בטח לא, משהו שאפשר להגיד גם עלייך, אבל לפחות אני לא מגבה את עצמי בנאום מרגש מורכב ממילים גדולות ריקות מתוכן,
בפעם הבאה תני לתאים האפורים כמה דקות ותראי שאפשר להעביר מסר בצורה קצת יותר נכונה, וזה יכול להיות אפילו כיף...
בכדי שגם חסרי הבינה שבינינו (הכוונה אלי כמובן) יוכלו להבין.

אז היה נחמד, ואני שוב מתנצל...
בואי נעשה זאת שוב מתי שהוא,
שיהיה לך לילה טוב

*ורק בשבילך, למדתי לשרשר
ישן 30-04-2008, 00:09
צלמית המשתמש של שחף דרור
מנהלת פורומי הצילום

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי .gi. שמתחילה ב "הייתי צוחק אם זה לא היה עצוב..."

אני שמחה שהעניינים הובהרו, אם כי לא ברור לי מה היה לא נכון מבחינה תחבירית במשפט שלי. נכון שמשפט כזה בטח לא היה נכנס לבגרות בלשון (כדי שהוא יהיה נכון לגמרי הייתי צריכה לכתוב, אולי, "למה דעתך נחשבת כאי הסכמה איתי?" או משהו כזה), אבל בסה"כ גם המשפט המקורי שלי לא היה כ"כ גרוע.
כמו כן, לאיזה נאום מרגש מורכב ממילים גדולות ריקות מתוכן אתה מתכוון?

אני בד"כ משתדלת לכתוב כמה שיותר ברור את המשפטים שלי, כי לעיתים קרובות אנשי באינטרנט לא מבינים זה את זה. לרוב אני מצליחה להבהיר את דעתי (והכי משעשע אותי להבהיר לזוג אנשים למה כל אחד מהם התכוון, כי הם אפילו לא שמים לב שיש ביניהם אי הבנה ), אבל לא תמיד זה מצליח. נו, מה אפשר לעשות?
כל שנותר הוא להשתדל לקרוא פעמיים כל תגובה שהרגיזה אותך, כי אולי בקריאה השניה היא תהיה מרגיזה פחות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:50

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר