23-05-2008, 02:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.09.06
|
|
אין לי פוטושופ על המחשב עליו אני כותב כרגע, אז אני לא יכול לצרף צילום מסך.
בתחתית חלון השכבות יש כפתור בצורת מעין עיגול חצוי (ליד הכפתורים של new layer וכו') ודרכו אתה יכול ליצור שכבות של כל (או כמעט כל, לא זוכר) הפעולות הנמצאות בתפריט Image>Adjustments - לבלס, curves, סטוראציה וכו', כשכל פעולה כזו מתבצעת ע"ג שכבה נפרדת, מה שמאפשר לכבות ולהפעיל אותן, לשנות את השקיפות כדי למתן את האפקט, ליצור מסכות ובעצם כל היתרונות של עבודה בשכבות. ע"י דאבל קליק על כל שכבה כזו אתה יכול לפתוח את חלון הפעולה, בו הערכים שהזנת/שינית מוצגים ולשנות אותם.
לדעתי זו צורת עבודה הרבה יותר נוחה, בלי להסתבך עם ההיסטוריה, קל לחזור אחורה, לתקן טעויות, לבצע פעולות באופן סלקטיבי (חידוד, למשל) ולתת פינישים אחרונים. בסוף העבודה אתה יכול להחליט אם לשמור את ה-psd עם כל השכבות (כך אני עושה בתמונות חשובות) או להשטיח את התמונה ולשמור ב-psd או jpg.
לגבי dodge & burn, זו לא פעולה מתפריט ה-Adjustments אלא פעולה נקודתית. אני אישית אף פעם לא משתמש בזה (בעצם, רק בהדפסת ש"ל כימית בחדר חושך) אז אני צריך לבדוק אם ניתן לבצע זאת ע"ג שכבה חדשה (כמו שאפשר בריטוש עם ה-stamp tool או ה-healing brush) או רק על שכבת הפיקסלים.