22-01-2008, 12:01
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
ואם הבידוק בנתב"ג משפיל, זה הופך תהליכים אחרים ללא?
1. לא עברתי מעולם בידוק "משפיל" בשדה תעופה ללא שיכולתי להבין את "הראש" של הצד השני. לא כשפישפשו לי בתחתונים סחוטות עם כפפות במינכן, לא כשזרקו לעמיתים בקבוק סירופ נגד שיעול לפח. את זה עשו לכולם.
2. התהליכים המתישים ואפילו מטרידים של האמריקאים אינם נדרשי המציאות בכל מה שנוגע לבטחון. כל עבודתי היא מול השוק האמריקאי. כשיש להם Bank Day, לי יש יום חג ואם ראש השנה שלי נופל בדיוק על אמצ"ש שלהם, אני עובד במשרה מלאה. אני לא ממש צריך שיעורים בקשר לעד כמה דמגעם עם זרים הם מייצרים תהליכים מיותרים, בעוד לא סוגרים שום פירצה במקומות אחרים. העובדה היא שהיחס שמקבלים אזרחם ישראלים בתהליך קבלת הוויזה הוא של פליטים המבקשים מקלט, ולא תיירים בפוטנציה. אני לא המצאתי את זה, אבל אתה מוזמן לבדוק: לאירים, איטלקים וארגנטינאים (ואני מצטט כאן לאומים שאני מכיר את המצב אצלם) לא עושים את זה. בדרגים שונים היה להם מספיק כבוד להבהיר שזה לא נסבל, והם לא מקבלים יחס כזה (בעצם... הם בכלל לא צריכים ויזה). ההתייחסות לפרט הישראלי כאילו שהוא סיכון אי אפשר להסבירה לנצח ב 11/9.
3. שים לב לתאריך הראיון של looklook - נראה לך שזה לא משפיל? אתה רוצה לנסוע למדינה - בסה"כ רגילה - וצריך לתכנן יותר ממה שמתכננים חתונה? מה שמשפיל אדם חושב זו הכוונה שמאחורי המעשה. לפעמים יד עם כפפת גומי בטוסיק שלך לא תהיה משפילה כמו שאלה מאיזה פקיד הגירה ממוצא פקיסטני בהיתרו שמאוד רוצה להציק לך כי בא לו (ואם האחראי עליו נוזף בו אחרי שמסתבר שאתה לא חושש ממנו ויש לך זמן, אתה יודע שהוא לא ממש עמד בתוך הגבולות).
4. הגיע הזמן שהישראלים יפסיקו לראות עצמם כמין חיה שאינה זה ואינה זה. ביום כזה גם היחס אליך כפרט יהיה שונה. וזה שאתה איש סופר סופר מצליח ויש לך ויזות VIP מפה ועד שער פאטמה, לא משנות דבר אלא רק מביעות התנשאות. האנגלית שלי שוטפת, יש לי מראה ארי, אבא אירופי (וזה מאוד הקל עלי בהרבה מקומות בעולם) ובכל זאת זה לא מונע ממני להבחין שקשיים שישראלים אחרים נתקלים בהם, ובלי שהם טובים פחות ממני. אני משתמש רק בדרכון ישראלי וממש לא מחזיק מוויזות או חותמות. מכיוון שהיישרתי מבט והייתי מי שאני (בצורה מכובדת) כיבדו אותי תמיד לפני שבדקו איזו אזרחות יש לי.