06-11-2004, 02:25
|
|
|
חבר מתאריך: 31.10.03
הודעות: 778
|
|
שימו לב
הצלחתי למצוא את הכתבה המלאה, ותרגמתי את ההמשך:
החזון של ה-HELRAM הוא מערכת ניידת(moveable) הכוללת 3 חלקים, ואשר ניתנת להטסה לזירת הקרב במטוסי C-130 הרקולס, ומשם היא תובל בדרך היבשה אל היעד שלה.
יחידת האש כוללת את ציין הלייזר ומחסניות הכימיקלים שיוצרים את הלייזר, כאשר כל אחד מהכימיקלים יאוחסן במיכלים בגודל 6 מטר X 2.4 מטר X 2.4 מטר שיורכבו על גבי משאיות נפרדות. את יחידת השליטה והבקרה ירכיבו על גבי רכב האמר. לדברי קארואנה, ברגע שה-HELRAM מגיע ליעדו הוא מסוגל להגן על אזור ברדיוס של 1 ק"מ בגזרה של 360 מעלות.
צבא היבשה האמריקאי בוחן את הקונספט. "תוכנית השיא של הצבא היה ה-MTHEL", אומר קולונל ריצ'רד דיפאטה, ראש משרד הנ"מ קצר-הטווח של צבא היבשה האמריקאי. לדבריו, קונספט כגון ה-HELRAM יהיה מעניין משום שהוא נותן תנופה לטכנולוגיות מוכחות. יתר על כן, ה-HELRAM יוכל לענות על צורך קריטי מבצעי מיידי. למעשה, מציאה של אמצעי-נגד לאיומים ארטילרים, במיוחד נגד מרגמות, עומדת בראש סדרי העדיפויות של הצבא ביחד עם מיגון נגד מטעני נפץ מאולתרים.
ה-HELRAM יהיה קטן במידת מה מאב-הטיפוס של ה-MTHEL ויהיה לו פחות עוצמה וטווח קטן יותר, אומר קארואנה. בשונה מ-MTHEL, ה-HELRAM לא מתוכנן להיות מתנייע(mobile) והוא לא אמור ללוות כוחות מתמרנים.
לדברי קארואנה, ל-4 חיילים יידרשו 4 עד 6 שעות להקים ולהרכיב את ה-HELRAM, ואז המערכת תתופעל על ידי 2 חיילים. כל מחסנית כימיקלים תוכל לספק דלק(כלומר חומר בשביל ליצור את הלייזר) שיספיק ל-10 עד 20 יריות לייזר. ליחידת האש אפשר יהיה לחבר עד 2 מחסניות בו זמנית, וכמו כן יחידת שליטה ובקרה בודדת תהיה מסוגלת לשלוט ביותר מיחידת אש בודדת. כמו מערכות אחרות נגד-ארטילריה, גם ה-HELRAM תעקוב אחרי מטרתה(בעזרת מערכת העקיבה שלה עצמה) במטרה ליירטה לאחר שהיא קיבלה מידע עליה על ידי סימונה בחיישנים חיצונים, אומר קארואנה.
לדברי קארואנה, נורת'רופ גרומן מאמינה שה-HELRAM, עם מחסניות הכימיקלים שלה, תוכל לפעול בבטחה באזורי קרבות ולפעול ביעילות גם בסביבות מדבריות.
מקור:
http://www.waronline.org/forum/sutra158053.html
הופיעו שם 2 תמונות של ה-HELRAM:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img73.exs.cx/img73/706/helram2.jpg]
עכשיו, העניין זה שזה מאוד דומה להדמייה של ה-MTHEL:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.capitol.northgrum.com/images/prog/mthel.jpg]
הזה מנורת'רופ גרומן אומר שה-HELRAM קטנה יותר אבל אני לא רואה שוני משמעותי מבחינה חיצונית. הכתבה גם לא מובנת לי כי כתוב בה שה-HELRAM לא תהיה מתנייעת, אבל בתמונות דווקא רואים שהיא יכולה להתנייד בצורה יפה(או שפשוט התלבלתי עם הפירוש של המילים moveable ו-mobile).
אוהד :בכל מקרה, כפי שראית בהמשך הכתבה היה כתוב שהמערכת לא תהיה מתנייעת וגם רדיוס היירוט שלה נראה די קטן(רק ק"מ בודד), אבל אני לא יודע איך הוא בהשוואה ל-MTHEL/THEL. דבר נוסף הוא שה-HELRAM מיועד עבור יירוט פגזים, רקטות ומרגמות, אבל אני בכלל לא בטוח שהוא מסוגל ליירט כלי טיס מתמרנים. לעומתו, ה-THEL בניסוי בעבר שהוא מסוגל לעקוב אחר מטרות מתמרנות כגון כלי טיס, שזה יתרון גדול על פני ה-HELRAM(במידה שהוא לא יכול לעשות את זה). בגלל זה ובגלל עוד סיבות שלא ידועות לנו, ה-HELRAM לא יהיה תחליף ל-MTHEL וחייבים להמשיך ולבנות אותו.
|