לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-03-2008, 20:27
  greenguy greenguy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.05.02
שדרגתי ל-DSLR אך איני רואה שיפור בביצועים - התייעצות

לאחר הערתו של מתן אני פותח שוב את האשכול:

ניצלתי נסיעה קצרה לארה"ב כדי להשתדרג בסט חדש דנדש של Cannon 400D עם עדשת סיגמה 18-200 שעלה לי קצת פחות מ-3000 ש"ח. השידרוג הוא מ- Fuji 6500.
1. כשבאתי להשוות בין 2 המצלמות גיליתי לתהמתי שהפוג'י רגישה יותר!!! כלומר בתנאי תאורה זהים, במהירות תריס זהה, בF# זהה (3.5 כי זה המינימאלי של הסיגמה) ובאורך מוקד אקוויולנטי זהה הפוג'י נותנת תמונה בהירה יותר. האורך המוקד האמיתי של הפוג' הוא 6.2mm בעוד שזה של הסיגמה הוא 18 mm לכן עבור אותו ה-F# המפתח של הסיגמה הוא גדול פי 3 - מקבלת פי 3 אור. איך לעזזל זה יתכן??? מה אני מפספס??? ד"א כמובן שהביצועים של ה-Canon באיזו גבוה טובים יותר אבל עדיין משהו כאן לא מסתדר לי...

2. אני חושב שהמצלמה מפספסת קצת בפוקוס האוטומטי - כשעושים פוקוס אוטומטי על אובייקט, לתחושתי הפוקוס מתקבל בנק' קרובה יותר מהנקודה עלה מתפקסים...מכירים את התופעה? אין איזשהו כיול שהמצלמה והעדשה צריכות לעבור? אני מכיר את זה שלא אוהבים את העדשה הזאת כל כך בפורום ושהביצועים האופטיים שלה באורכי המוקד הארוכים הם לא משהו, אבל עדיין הייתי מצפה לקבל תמונות חדות יותר מהפוג'י ואורך המודק הצר וזה ממש לא המצב. לתחושתי זה בזלל פספוס פוקוס ולא איכות אופטית של עדשה, אבל עדיין...גם כאן נראה שאני מפספס משהו...
אשמח לקבל חוות דעת מלומדת יותר...

נ.ב. לצערי, בגלל בעיה טכנית אני כרגע לא יכול להעלות תמונות.

נערך לאחרונה ע"י greenguy בתאריך 23-03-2008 בשעה 20:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-03-2008, 01:06
צלמית המשתמש של גודלן-ארז
  גודלן-ארז גודלן-ארז אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.03.06
שלח הודעה דרך MSN אל גודלן-ארז
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי greenguy שמתחילה ב "שדרגתי ל-DSLR אך איני רואה שיפור בביצועים - התייעצות"

1. אורך מוקד זהה, צמצם זהה השאלה אם האיסו זהה?
בכל אופן היתרונות של מצלמת רפלקס לא מובעות בעדשות כאלו... הייתה שואל כאן היינו ממליצים לך על עדשה בטווח דומה עם איכות יותר נורמאלית, למרות שצלם טוב יוכל לקחת כל עדשה ולהוציא ממנה את המירב.
לדעתי במקום להתאכזב תתמצא קודם במצלמה ותלמד להכיר את העולם הזה.
שבישביל מאקרו אתה צריך עדשה מיוחדת, מה לעשות

2. הבחור למעלה ענה לך... דרך אגב, הכיול חינם.

Temp Web Site: picasaweb.google.com/erez2006

ישן 07-04-2008, 18:16
  אודי גילת אודי גילת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי rafuf שמתחילה ב "קרא את התגובה שלי באשכול אחד הקשור להתלבטות בין 400d ו30"

אני חולק על דעתך.
יש עדשות ממש איכותיות שהן לא 2.8 ואפילו לא 3.5 למשל יש את ה 70-200 4 של קנון שהיא ממש ממש איכותית ולא נופלת מה 70-200 2.8 לא רק זה יש גם את ה 24-105 שהיא גם 4 והיא גם סוף הדרך. כן כמעת שחכתי שיש גם את ה 17-35 לאומת זאת יש עדשות 2.8 שלא כול כך איכותיות. למשל יש סיגמה 28-70 2.8 שלא מי יודע מה.
מה שכון ה 2.8 נותן יכולת גבוהה יותר בחושך ועומק שדה רדוד יותר בצמצמים פתוחים. ויש גם עדשות טובות שלא כול כך יקרות כמו ה 50 1.8 . למשל ליאל קנתה רק את העדשה הזאת ואז ישבה וחשבה טוב מה היא צריכה. רק אחרי זה היא קנתה משהו נוסף. אחרי שהיא יצאה לצלם ויתנסתה. מה שנחמד בזה שה 50 ממ תמיד שימושית וממש ממש זולה. כ 500 שח.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:52

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר