01-07-2011, 02:15
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.01
|
|
פסיקתא
הסוגיה שאתה מעלה תלויה בנושאים רבים, ותלויה בתשובה לשאלה מדוע המעסיק אינו מפטר את אותה פלונית (בהנחה כי קיימות עדויות + החלטה משפטית כי מעשיה אינם תקינים). לאחר מכן, ניתן לגשת לבית המשפט אשר נתן את הצו, ולבקש פסיקתא (כלומר, פירוש רחב יותר של הצו, כל זאת בהנחה כי המבקש יפרט את סביבת העבודה, והאילוצים השונים). ישנם מספר דרכים לעקוף את הבעיתיות עם הצו, כדוגמת:
העברת דו"ח שעות ידנית למעסיק, שימוש באמצעי החתמה חלופי, הגבלת שעות ישיבתה של העובדת ליד שעון הנוכחות ועוד.
אני מניח שבית המשפט יבקש את חוות הדעת של המעסיק, כך שאם תהיה בידי המבקש תשובה מוסכמת עם המעסיק, הדבר יהיה לעזר. פה חזרנו למעשה לשאלה המקורית שלי...
ועוד שאלה מעניינת למחשבה, מדוע פלונית שהוצא הצו כנגדה אינה פונה לבית המשפט לקבלת פסיקתא... הרי לפי מה שאתה מתאר ישנה סבירות גבוהה כי אותה פלונית תפר את הצו (גם אם מדובר בטעות גרידא)... ולפיכך באחריותה לוודא כי היא עומדת בתנאי הצו, ולמעשה נטל ההוכחה כי פעלה כשורה חל עליה...
ושאלה אחרונה לסיכום, אני מניח שלחבר שלך יש עו"ד שעזר לו להשיג את הצו.... מדוע החבר אינו פונה לאותו עו"ד (או עו"ד אחר) בבקשה לסיוע מקצועי בנושא?!