סרטון מגניב ששלחו לי (יוטיוב) ועוד מישהו משוגע לגמרי
וזה בכלל מדהים, אדם שיכול לחשב תרגילים (חזקות של מספרים גדולים מאוד ועוד הרבה) בראש!
קבלו: http://static.videoegg.com/ted/flas...cid=/ted/movies
הסרטון ארוך אבל שווה לראות עד הסוף, תסבירו פה איך הוא עושה את זה אם יש לכם מושג...
נערך לאחרונה ע"י rl_21 בתאריך 28-03-2008 בשעה 23:13.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rl_21 שמתחילה ב "סרטון מגניב ששלחו לי (יוטיוב) ועוד מישהו משוגע לגמרי"
האיש בסרטון השני הוא גאון-אוטיסט, ובניגוד למה שהוא גורם לך לחשוב(בהצלחה מרובה עלי לציין), הוא לא מחשב את המספרים אלא פשוט רואה אותם בדמיון.
אותו דבר לגבי תאריכים. הוא פשוט שולף את התאריך ממוחו מבלי צורך לחשב משהו
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי rl_21 שמתחילה ב "מן הסתם הוא גרם לי לחשוב כי..."
תופעה מרתקת. ממליץ לך לקרוא.
הנה כמה סרטונים על גאון אוטיסט בשם דרק פרוויצ'יני. גאון אוטיסט שגאונותו באה לידי ביטוי ביכולתו המדהימה בנגינה על פסנתר. הוא מסוגל לדוגמא לנגן יצירה אחרי ששמע אותה פעם אחת בלבד.
למרות זאת, אל תמהרו לקנא בו - הוא עיוור ואוטיסט ברמה גבוהה(שלא כמו האיש הסרטון הראשון, נראה כי הוא סובל מאוטיזם קל ביותר)
אתה מכיר את הבחור הספציפי הזה שאתה טוען עליו שהוא גאון-אוטיסט? או ששמעת עליו?
כי מעטים מבין גאוני החישוב הם אוטיסטים.. http://en.wikipedia.org/wiki/Mental_calculator
מספרים על אוילר ש"היה עורך חישובים מתמטים באותה קלות שאנשים אחרים נושמים"
ובקשר לתאריכים, זה טריק מתמטי די פשוט
הוא כרוך בחישוב קטן (שלא זוכר אותו כרגע)
אבל בעקרון לכל שנה מוצמדת ספרה מסוימת ולכל חודש ספרה מסויימת
מחברים, מחלקים ואנאעארף ובסוף מגיעים ליום בשבוע
העניין הוא שכל שנה שעוברת, תאריך מסויים בשנה עובר יום אחד הלאה בשבוע (365 ימים = 52 שבועות + יום)
חוץ מבשנה מעוברת שאז התאריך מדלג יומים בשבוע (366 ימים = 52 שבועות + יומיים)
הספרה המוצמדת לחודשים תלוייה במספר הימים שבהם וכך הלאה
ת'אמת, לא כזה מסובך....
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "אתה מכיר את הבחור הספציפי הזה..."
על גאוני חישוב שמעתי. הסתמכתי על חישובי התאריכים שלו בשביל הקביעה שהוא גאון אוטיסט.
אף פעם לא שמעתי על שיטה לחישובי תאריכים, וגם אם כן, הרי שבשביל האיש הזה זה לא יהיה כמו לחשב מספרים בשל הריבוי הרב של הפעולות