לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-03-2008, 17:20
  nivezrati nivezrati אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.11.05
היחידות המובחרות בתותחנים וקרבי

שלום, אני מתגייס באוגוסט הקרוב.
אני רוצה לעשות שירות קרבי מאתגר וגם מאוד אוהב את הצד הטכנולוגי. עכשיו הבנתי שבתותחנים יש יחידות מובחרות שמשלבות שירות קרבי וטכנולוגי מאתגר כמו רוכב שמיים ומורן.

אני בעל נתונים מאוד גבוהים (קב"א 56 דפ"ר 90) ואני עם פרופיל 82 ופסול סיירות בגלל סעיף "פלטפוס קשה אך גמיש". אני חייב לציין שאני עם מדרסים ויכול להיות קרבי לכל דבר. עכשיו שאלתי היא האם העובדה שיש לי נתונים גבוהים באמת יעזרו לי להתקבל למורן למשל ? או שיש העדפה לאנשים כמוני לצאת לקצונה בגדודים? אני מאוד רוצה להגיע ליחידות האלה בעיקר למורן ואני לא יודע אם שווה לי לקחת את הסיכון ולהתגייס לתותחנים מאשר לנסות להתקבל לגדס"ר של אחת החטיבות.

אם תוכלו לעזור לי בהתלבטות אודה מאוד!

בתודה ניב.

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 24-03-2008 בשעה 17:24.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-03-2008, 17:53
  שריון בדם שריון בדם אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.08.07
דעתי:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nivezrati שמתחילה ב "היחידות המובחרות בתותחנים וקרבי"

ההתלבטות שלך היא לגיטמית. האמת, הייתה לי התלבטות דומה.
יש לי בדיוק אותו סעיף כמו לך, וחשבתי ללכת לצנחנים ולעבור גיבוש יחטיות. בסופו של דבר, החלטתי לרשום במנילה שריון משום שזו השריטה שלי ולמרות שאולי על הנייר אני מסוגל ליותר, זו האהבה שלי.

אם אתה רוצה לעשות שירות מאתגר שמשלב שירות קרבי וטכנולוגי, מורן ורוכב שמיים הן אופציות מצוינות. אם אתה רוצה בעיקר שירות מאתגר, בלי הפן הטכנולוגי, הגדס"רים הם המקום בשבילך.

והנתונים לא יעניקו לך יתרון כלשהו. אם תהיה טוב בגיבוש, תתקבל. נכון שיש להם גם אינטרס להשביח את הגדודים, אבל אין סיבה שיוותרו על ניצול מלא שלך ביחידה מיוחדת.

לכן, תלוי מה משקל הפן הטכנולוגי, מה סדר העדיפויות שלך. בכל אופן, למיטב ידיעתי אפשר להתמיין לשתיהן במקביל (רוכב שמיים ולמורן).

בהצלחה!
ישן 25-03-2008, 15:15
צלמית המשתמש של speedy_7
  speedy_7 speedy_7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.04
צבאי שריון !
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nivezrati שמתחילה ב "היחידות המובחרות בתותחנים וקרבי"

אם אתה רוצה להיות קרבי בחיל מתמרן ומסתער + שילוב של איכות אנושית ואתגר טכנולוגי --> לך לשריון.

אם אתה רוצה להיות בחיל שהוא סיוע קרבי - תותחנים זה עלאכייפק.

הנה ההגדרה של חיל השריון מתוך אתר צה"ל:
"חיל השריון מוביל את המערך המתמרן בצה"ל ומהווה מרכיב עיקרי בעוצמתו. הוא משלב שורת כוח אדם איכותית לצד טכנולוגיה מתקדמת. לוחמת השריון מבוססת על לחימה ניידת והכרעה באמצעות תמרון ואש, תוך העברת הלחימה לשטח האויב, בה זרוע היבשה היא זרוע ההכרעה, ובראשה הכוחות המשוריינים והטנק, שהוא למעשה הגורם המוביל בשדה הקרב. בחיל השריון דגש מיוחד על פיתוח עוצמת אש, הניידות והמיגון של הטנקים, במטרה להגדיל את יכולת פגיעתם, תוך הפחתת הפגיעה בהם".
http://dover.idf.il/IDF/units/servi...red/default.htm
(ההדגשות שלי)

רק תחשוב לעצמך מה זה לפקד על המפלצת הקטלנית הזו ששועטת טוחנת את השטח ויורקת אש - אם זה מלהיב אותך - בוא להיות שריונר.

אם לירות אש קטלנית ממרחק על אויב עושה לך את זה - תותחנים זה בשבילך.

הנה ההגדרה של חיל תותחנים מתוך אתר צה"ל:
"תפקידו של חיל התותחנים בשדה הקרב הוא לספק את מרכיב האש לכוחות הקרקע המתמרנים, בזמן תגובה קצר. החיל מחזיק בעוצמת אש בלתי רגילה, כאשר ברשותו כלי ארטילריה מהמתקדמים מסוגם בעולם. ייעודו של החיל הוא הענקת סיוע אש קרוב לכוחות המתמרנים והשמדת מטרות לכל עומק שדה הקרב היבשתי".
http://dover.idf.il/IDF/units/servi...ery/default.htm
(ההדגשות שלי)

שיהיה ברור - גם מורן וכל השאר - הינם סיוע קרבי ולא כוחות מתמרנים (=שריון+חי"ר).

עניתי לך על השאלה?
ישן 30-03-2008, 00:30
  chaikr chaikr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.06
בתור אחד שמשרת בתותחנים

תשמע
אני מכיר את החיל לא רע בכלל, מהתומ"תים ועד רוכב שמים
לדעתי אתה צריך לשאול את עצמך מה זאת אומרת התעסקות עם טכנולוגיה
אם אתה חושב שאתה תגיע למקום כזה או אחר בחיל ותפתח משהו או תשפיע על הפיתוח של משהו אז זה ממש לא יקרה
איפה שלא תשרת בתותחנים, ילמדו אותך על המערכת שקשורה לתחום שלך וזהו. בסה"כ למדת לתפעל תוכנה כלשהי שלא תתרום לך אח"כ ולא דורשת כישורי על וקב"א 56
בקיצור
אם אתה רוצה להתעסק קצת עם תפעול תוכנה כזאת או אחרת במהלך השירות הקרבי שלך- תותחנים זה בשבילך
אם אתה רוצה לשלב שירות קרבי ושירות ביחידה שמפתחת תוכנה- לא בתור חיל קרבי בתותחנים

דוגמה לתוכנה שנמצאת בשימוש בתותחנים- השדר חם, מתוך אתר מז"י
http://www1.idf.il/mazi/site/templa...=0&subdid=48282

שיהיה בהצלחה...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:25

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר