28-03-2008, 13:58
|
|
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
|
|
חבר מתאריך: 10.06.05
|
|
א.לגבי אב"כ,אני לא רוצה לפתוח את זה כדי לא לגעת בבעיות ב"מ.
ב.לגבי BLS,הרמה סבירה.אין הרבה מה לעשות מעבר לזה. לגבי ACLS אין לחובש הרבה מה לעשות מעבר למה שמלמדים בבה"ד 10.תחשוב על זה רגע- לעזור באינטובציה,לבצע עיסויים,לפתוח וריד,להנשים-כל זה אתה יודע. מה שאתה לא יודע,זה לחבר מוניטור, איך מוהלים תרופות מסוימות וכמובן,את צורת ההשפעה שלהם וכו'. זה דבר שיחסית קל ללמוד,וחבר'ה בצוותים המיוחדים שיש להם גישה לתרופות קרדיאליות,לומדים את זה בשבועיים. lifepack 50 ממילא אין בצה"ל,כך שאין טעם ללמוד עליו.
לגבי הטעויות,כן,אני זוכר על מה אתה מדבר......אבל בעלי מקצוע גרועים,תוכל למצוא בכל תחום.אני לא חושב שזה מייחד את החובשים הצה"ליים.גם חובש מד"א לאחר קורס ובלי ניסיון בשטח,יכול לעשות את אותם טעויות,ובהתאם,חובש צבאי עם ניסיון בשטח,לא יעשה אותם.
יש הרבה מה לשנות בקורס.עובדים על זה,אבל כמו בצבא,הכל זז לאט ונתון לאילוצי כוח אדם,כסף,וזמן. הרבה אנשי מד"א מתאכזבים מקורס חובשים הצבאי,אבל חייבים לקחת בחשבון שצה"ל ומד"א לא מתמודדים לרוב עם אותו סוג אירועים. נתון שונה אחד הוא למשל זמני הפינוי.....פינוי ממוצע במד"א הוא 9 דקות,כך אמר לי השבוע פראמדיק בכיר של מד"א. בצה"ל זמני הפינוי יכולים להימדד גם בשעות,ויש דגשים שנובעים מכך. בנוסף,במד"א יש עיסוק נרחב יותר בבעיות קרדיאליות והחיאות,בניגוד לצה"ל שמתמודד בעיקר עם בעיות של אנשים צעירים,משמע טראומה. הקורס הצבאי גם מיועד להכשיר אנשים שיעבדו בצורה יחסית אוטומטית על פי סכמה,מפני שאין מה לעשות,לתפקד כחובש תחת אש זה לא פשוט.
בקיצור,יש מה לשפר,אבל צריך לקחת בחשבון את הנתונים. וכמובן,אני מצטרף להמלצה שלך לצאת לחובשים. אם צריך ללמוד עוד,תמיד אפשר ללמוד ולהתמקצע אחר כך.
|