לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-03-2008, 21:35
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.04
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי FOXBAT שמתחילה ב "מספר שאלות"

תכנים עיקריים?
טראומה, אנטומיה, שגרה (כל הבעיות הרפואיות שעלולות לקרות לחייל בזמן שגרה), בריאות הצבא (מניעה של מחלות בעיקר), פרמקולוגיה (לומדים על מצבי חירום מסויימים והתרופות המתאימות להם... פחות על איך התרופות עובדות וכאלה), אר"ן ועוד תחומים...

פרוצדורות/תרופות? לומדים לבצע החייאה, להזריק, לפתוח וריד... אלה ה"פרוצדורות" שיכול לבצע חובש... תרופות? מעבר לתרופות לא מעניינות כמו אקמול, קלגרון, משחות לבעיות עור וכאלה החובש מוסמך לתת מורפיום במזרקים אוטומטיים ורשאי להזריק תרופות לוריד במתאר של חומר לחימה כימי.

לגבי עבודה עם רופא-כן מתרגלים עבודה עם רופא כשהמדריך מדמה רופא ולומדים ציר שלם שעוסק בעבודה עם רופא אבל בפועל לא יוצא לך לתרגל עם פארמדיקים/רופאים וחבל כי זה עניין חשוב...

טרוקר/נידל/קוניו/אינטובציה לומדים לפרוס, להגיש ולקבע. כמו בקורס תאר"ן במדא פחות או יותר (אם היית במד"א..)

הגישה לפארמדיקים? לא הבנתי את השאלה ממש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-03-2008, 22:21

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי FOXBAT שמתחילה ב "באירוע חומס אתם רשאים להזריק..."

1)רשאים... כן זה מזרק אוטומטי.
2)רק החייאה בסיסית וגם את זה לא למדנו מספיק... למה רק בסיסית? אנחנו הולכים להיות חובשים בצוותים קרביים ולא חובשים באמבולנסים של מד"א. אין צורך ללמד אותנו החייאה מתקדמת כי בצבא אין סיכוי שיצא לנו להשתמש בזה. בשטח לא קיים ציוד כזה וגם הסיכוי שנראה החייאה בשטח היא אפסית.
3)בקורס נחשפנו לאמבו סקשיין... כמו שאמרתי החייאה בסיסית. בנוסף למדנו גם פאלס וקפנו כי זה ציוד שכן נראה בשטח. לא נראה ציוד כמו מוניטורים בתאג"ד פשוט כי לא יצא לנו להיות בתאג"ד... אפילו לא למדנו ותרגלנו פריסות תאג"ד בקורס כי זה קורס של סיירות.

ואני משרת בגדס"ר נח"ל למי ששאל... עאלק משרת... מתחיל טירונות מחדש עוד שבוע.

נערך לאחרונה ע"י stinger360 בתאריך 27-03-2008 בשעה 22:25.
ישן 28-03-2008, 13:21
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי FOXBAT שמתחילה ב "באירוע חומס אתם רשאים להזריק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי FOXBAT
באירוע חומס אתם רשאים להזריק אטרופין, לא? ואם כן - זה הרי גם עם מזרקים אוטומטים.
לגבי החייאה - רק BLS או גם כחלק מצוות ALS?
לאיזה ציוד החייאה אתם נחשפים? אמבו סקשן? האם אתם נוגעים גם בציוד כמו מוניטור (אולי גם חיבור אקג?) שאותו אתם עלולים להפעיל כאנשי צוות בתאגד?

באירוע חומ"ס יש לחובשים סמכויות רבות יותר מאשר באירוע טראומה רגיל,וזה לא המקום לפרט בדיוק את העניין.

לגבי החייאה- BLS כחובש בודד,אבל יש גם לימוד מינימלי על עבודה בצוות ALS, כאשר ההתמקדות העיקרית היא בPHTLS והרבה הרבה פחות ב ACLS. כמו שנאמר,חובשים בצה"ל כמעט ולא נתקלים בהחייאות מתקדמות או בבעיות קרדיאליות,וגם אין לרוב הצוותים את הכלים לטפל בבעיות האלו.צוותים שמיועדים לטיפול במקרים בכיוון הזה,ויש להם את הציוד,עוברים חפיפה ולימוד על הנושא.

לגבי ציוד החייאה,לחובש יש סמכות לחבר א.ק.ג,אבל לא מלמדים את זה בקורס,וגם ברוב התאג"דים אין בכלל א.ק.ג. לגבי מוניטור,שוב,לא קיים ברוב הצוותים ולא נלמד בבה"ד 10,אבל מי שצריך-יודע.

אם תיתקל בפראמדיקים שעבדו בצה"ל הם יתלוננו הרבה על כך שיש דברים שלא מלמדים את החובשים הצבאיים,ויש בזה משהו,אבל בה"ד 10 לא מיועד להוציא חובש באט"ן או חובש מוטס,אלא חובש מחלקתי רגיל,שיודע לטפל בעיקר בטראומה בעת מלחמה. הכשרות נוספות במידה ויש צורך,מתבצעות במסגרת היחידות.

ישן 28-03-2008, 13:31

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי הנשר הקטן שמתחילה ב "[QUOTE=FOXBAT]באירוע חומס אתם..."

יש גם לא מעט דברים בסיסיים שנלמדים בצורה גרועה. קח לדוגמא את נושא האב"כ שבאופן עקרוני הייתי אמור ללמוד אבל בתכלס יצא שבקושי למדנו... לא פתחנו וריד עם במ"פ, לא נבחנו על החומר באב"כ ואני יכול להגיד לך שמשהו כמו 99% מהקורס לא ידע לענות לך על שאלות בנושא האב"כ. במקרה של אירוע אב"כ אמיתי אני בטוח שצה"ל שלנו לא מוכן... לפחות לא החובשים שלו.

לגבי החייאה, לא למדנו החייאת ALS בכלל. גם לא ברמה מינימלית... אפילו רמת הBLS של הקורס היא על הפרצוף ובמקרה אמת אני בטוח שרוב החובשים לא ידעו לתפקד לבד... אחרי זה אנחנו קוראים על חובשים שעושים טעויות טיפשיות בהחייאה על סבא/סבתא/דודה שלהם (אם אתה זוכר על מה אני מדבר).

יש הרבה מה לשנות בקורס החובשים הזה... זה נראה כאילו זה לא קורה או קורה לאט מידי. אני באופן אישי די התאכזבתי.

*לעומת זאת כל מי שקורא ושוקל אם לצאת לקורס, תדעו לכם שגם אם יש לקורס בעיות מבחינת רמת החובשים שהוא מייצר, זה קורס מאוד מעניין, מאוד כיף ומאוד חוויתי... אני באמת מאמין שזה הפק"ל החשוב ביותר שאפשר לקבל וממליץ לכל מי שרוצה ומאמין שהוא יכול לצאת אליו.

נערך לאחרונה ע"י stinger360 בתאריך 28-03-2008 בשעה 13:35.
ישן 28-03-2008, 13:58
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי stinger360 שמתחילה ב "יש גם לא מעט דברים בסיסיים..."

א.לגבי אב"כ,אני לא רוצה לפתוח את זה כדי לא לגעת בבעיות ב"מ.

ב.לגבי BLS,הרמה סבירה.אין הרבה מה לעשות מעבר לזה. לגבי ACLS אין לחובש הרבה מה לעשות מעבר למה שמלמדים בבה"ד 10.תחשוב על זה רגע- לעזור באינטובציה,לבצע עיסויים,לפתוח וריד,להנשים-כל זה אתה יודע. מה שאתה לא יודע,זה לחבר מוניטור, איך מוהלים תרופות מסוימות וכמובן,את צורת ההשפעה שלהם וכו'. זה דבר שיחסית קל ללמוד,וחבר'ה בצוותים המיוחדים שיש להם גישה לתרופות קרדיאליות,לומדים את זה בשבועיים. lifepack 50 ממילא אין בצה"ל,כך שאין טעם ללמוד עליו.

לגבי הטעויות,כן,אני זוכר על מה אתה מדבר......אבל בעלי מקצוע גרועים,תוכל למצוא בכל תחום.אני לא חושב שזה מייחד את החובשים הצה"ליים.גם חובש מד"א לאחר קורס ובלי ניסיון בשטח,יכול לעשות את אותם טעויות,ובהתאם,חובש צבאי עם ניסיון בשטח,לא יעשה אותם.

יש הרבה מה לשנות בקורס.עובדים על זה,אבל כמו בצבא,הכל זז לאט ונתון לאילוצי כוח אדם,כסף,וזמן. הרבה אנשי מד"א מתאכזבים מקורס חובשים הצבאי,אבל חייבים לקחת בחשבון שצה"ל ומד"א לא מתמודדים לרוב עם אותו סוג אירועים. נתון שונה אחד הוא למשל זמני הפינוי.....פינוי ממוצע במד"א הוא 9 דקות,כך אמר לי השבוע פראמדיק בכיר של מד"א. בצה"ל זמני הפינוי יכולים להימדד גם בשעות,ויש דגשים שנובעים מכך. בנוסף,במד"א יש עיסוק נרחב יותר בבעיות קרדיאליות והחיאות,בניגוד לצה"ל שמתמודד בעיקר עם בעיות של אנשים צעירים,משמע טראומה. הקורס הצבאי גם מיועד להכשיר אנשים שיעבדו בצורה יחסית אוטומטית על פי סכמה,מפני שאין מה לעשות,לתפקד כחובש תחת אש זה לא פשוט.

בקיצור,יש מה לשפר,אבל צריך לקחת בחשבון את הנתונים. וכמובן,אני מצטרף להמלצה שלך לצאת לחובשים. אם צריך ללמוד עוד,תמיד אפשר ללמוד ולהתמקצע אחר כך.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:29

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר