28-03-2008, 07:20
|
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית
|
|
חבר מתאריך: 17.03.05
|
|
כשהמדינה היתה בחיתוליה................היה המפקד איש חינוך.
איפה שהוא היה לנו שבר ( בלי פוליטיקה בבקשה)
והמפקד הפך - קצין / מש"ק מקצועי.
חיל החינוך תפח לממדים מדאיגים .
ובעיית החינוך והדו שיח הציבורי הפכו לסימינרים / לעיתים רחוקות.
למיטב ידיעתי מתקיימים בימים אלו דיונים על הקטנה דרסטית של החייל הזה, והחזרת האחריות לחינוך אל המפקדים. החייל יעסוק בהכנת משאבים למפקדים ובהכשרתם במהלך קורסי הפיקוד.
אם וכאשר תשתנה התפיסה (וגם כעת) יש מקום למדינה שנאבקת על קיומה לאפשר כניסת אנשי צבא לבתי הספר. זה טוב גם לנוער לשמוע על ההתמודדיות מכלי ראשון ול"כלי" להבין אם אלו בעיות וחששות מגיע הנוער. (מה שיגיד ילד בתיכון - לא תמיד יעז לאמר טירון)
בתי ספר המסרבים לאפשר כניסת אנשי צבא שבגופם מגינים על המדינה ראוי שיחפשו להם מימון מרשות אחרת ולאו דווקא ממשרד החינוך.
אנל'א יודע מה עם תל הביב, אני יודע שעל יד הבית שלי הצבא מסייר ושומר 25 שעות ביממה. לכן לא יעלה על הדעת למנוע משום איש צבא ובטח אם הוא התחנך כאן לבקר בבית הספר ולשוחח עם תלמידיו.
אגב בביה"ס האזורי שלנו במהלך י"א וי"ב יש סימינרים ציוניים עם הכוונה לשנת שרות (לפני צבא ) ושרות משמעותי בצה"ל.
מבחינת % (לא מספר מוחלט) בית הספר האזורי שלנו בית ירח מוביל בתנועה הקיבוצית בנושא שנת שרות ונמצא במקום 15 ארצי במספר המתגייסים ליחידות לוחמות. (ב % הגיוס הכללי לצה"ל הוא אף גבוה יותר).
וכן בהחלט ביקורם של קצינים גבוהים ולוחמים יוצאי ביה"ס בסימינרים ובימי ההכנה תורמת לכך.
איך אמר בוגר ביה"ס בראיון "אין לי ארץ אחרת" (עמי איילון מצטט את אהוד מנור)
שבת שלום לכולם !
ומי יתנני הרבה מפקדים שהם ספרא וסייפא.
|