לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-02-2008, 15:36
  pyr0 pyr0 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.05
מהם שלבי הקבלה לממ"ס וכמה זמן לוקח תחקיר בטחוני?

שלום!
אני קראתי כל מיני הודעות אבל בשום מקום לא כתוב את המידע בצורה מפורשת ומרוכזת.
לכן החלטתי לשאול בצורה מסודרת.

המצב שלי כרגע הוא שהיו לי מבחנים ראשוניים לגאמא, עברתי אותם,
היו לי ראיונות לאר"מ,ממ"ס ועוד משהו בלי שם. לאר"מ היו לי שתי ראיונות, אחד קצר ואחד ארוך.
בשתיהם היו רק אנשים מהיחידות, אותו הדבר בקשר לדבר בלי השם.

לא עברתי את הראיונות בשניהם, בממ"ס לעומת זאת היה לי ראיון אחד, ארוך מאוד,
שהיה בו משהו מהיחידה ועוד משהי. אני מאמין שהיא הייתה פסיכולוגית אבל אני לא סגור על זה.
עברתי את הראיון, וזומנתי לתחקיר בטחוני שעשיתי אותו לפני מס' שבועות.

השאלות שלי הן:
א. האם יש עוד שלבים אחרי התחקיר הבטחוני בשביל להתקבל לממ"ס?
ב. כמה זמן בד"כ אורך התחקיר הבטחוני?
ג. הבנתי שבד"כ לוקחים יותר אנשים ממה שצריך לתחקיר הבטחוני, ושיכול להיווצר מצב שאעבור את כל המבחנים אך יגידו לי שהמכסה ליחידה התמלאה, מה הסיכויים לכך? ואם נולדתי מוקדם יחסית, והכנס שלי היה בין הכנסים הראשונים, יש לי סיכוי יותר טוב לעבור? (מכיוון שעשיתי את התחקיר מוקדם יחסית אז עוד ישארו מקומות ליחידה?)
ד. כמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובות? (האם מקבלים את התשובות ממש קרוב לתאריך הגיוס או שיכול להיות שאקבל מכתב שעברתי הרבה לפני כן?)
ה. האם בכנס עצמו אני חותם קבע או כשאני מתגייס?
ו. הטירונות לפני או אחרי הקורס?
ז. האם השירות הוא רק בבסיסים פתוחים או שיש גם בסיסים סגורים?
ח. גילו לי בעייה רפואית שהיא דיי רצינית ומונעת ממני ריצות ארוכות+סחיבת משא.
אני הולך לוועדה רפואית חוזרת וכנראה, שעם כל הסעיפים האחרים שיש לי ירד לי ל64.
האם זה יכול להשפיע על הסיכויים שלי להתקבל?

אשמח אם תוכלו להוסיף עוד מידע בקשר לשלבים הנותרים (אם יש), ומה הסיכויי קבלה לאחר שמשהו עבר את התחקיר הבטחוני (אני יוצא מנקודת הנחה שאני אקבל סיווג בטחוני מתאים כי לא היה לי שום דבר להסתיר וסיפרתי הכל בתחקיר, אין שום דבר שיכול למנוע ממני לקבל סיווג/שאמרתי שיכול למנוע ממני לקבל סיווג)

תודה מראש

נערך לאחרונה ע"י pyr0 בתאריך 19-02-2008 בשעה 15:43.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-02-2008, 22:00
  pyr0 pyr0 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.05
עוד מס' שאלות
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי V.G שמתחילה ב "א. לא. ב. תלוי יכול להערך עד..."

קודם כל תודה רבה שענית כ"כ מהר,
מאיפה יש לך את הידע הנ"ל? אתה משרת בממ"ס/ביחידה בגאמ"א?

בקשר לשאלות: לא התווכנתי לכמה זמן אורך התחקיר הבטחוני עצמו, מכיוון שכבר עשיתי אותו.
אני התכוונתי לכמה זמן לוקח מהרגע שעשיתי את התחקיר לרגע שבו אני מקבל תוצאות.

בכל מקרה, קיבלתי מכתב מהצבא, כשיש בו לוגו של מח' משאבי אנוש של חיל המודיעין.
במכתב כתוב כי אני עדיין מועמד לממ"ס, שהעדכון אינו מהווה אישור לקבלתי למסלול.
בנוסף כתוב, ופה הבלבול הגדול: "ייתכנו שינויים במועמדותך או במועד הגיוס (צו גיוס ישלח אליך ע"י לשכת גיוס)."
  • האם הדבר אומר שהולך להישלח אלי צו גיוס חדש?
  • האם זה רק אומר שאולי אקבל צו גיוס?
  • האם המכתב הזה, שעוד לא קיבלתי מכתב ממחלקת משאבי אנוש אומר משהו על שלב המועמדות שלי?
אשמח לתשובות. תודה רבה!

ישן 19-02-2008, 23:31
  V.G V.G אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.06
שלח הודעה דרך ICQ אל V.G
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי pyr0 שמתחילה ב "עוד מס' שאלות"

קודם כל אני גם כן רק מועמד למסלול במודעין שמקושר גם לגאמ"א אבל לא רק...
אני בדיוק כמוך אחרי התחקיר וגם אני קיבלתי את אותו המכתב... זה בעצם האישור לזה שעברת את התחקיר למרות שהם עוד לא סיימו לתחקר את זה... לפי מה שידוע לי משך הבדיקה והאימות של התחקיר יכול להמשך עד למועד סמוך לגיוס שלך.
מה שהם אומרים בשורה "ייתכנו שינויים במועמדותך או במועד הגיוס (צו גיוס ישלח אליך ע"י לשכת גיוס)."
זה שאם הם יחליטו לנכון הם יכולים להעביר אותך למסלול אחר...
למה הם כתבו שעדיין לא התקבלת כי הם מחכים שיסיימו לבדוק את כל התחקירים ובמידה ויהיה "עודף" של אנשים שעברו חלק יקבלו הודעה שהמועמדות שלהם הוסרה... למרות שהם כאילו מתאימים.
אם זה קורה לך אל תקח את זה קשה, זה לא אומר עלייך כלום ויכול לקרות לכל אחד.
פשוט תחכה שתקבל צו גיוס נוסף, ותתקשר לחמ"ן לברר אם זה קשור אליהם, אם לא תוך כמה ימים תקבל הביתה מכתב מהם שאומר שאתה חלק מחמ"ן.

עריכה:
אני יודע הרבה על המסלולים של גאמ"א... גם מאנשים וגם מעוד מקרות שלא אציין בפורום...
אבל זה בסך הכל מידע פתוח שאתה יכול לברר בקלות...
ישן 07-03-2008, 18:37
  משתמש זכר talaus talaus אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.02
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי pyr0 שמתחילה ב "מהם שלבי הקבלה לממ"ס וכמה זמן לוקח תחקיר בטחוני?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי pyr0
שלום!
אני קראתי כל מיני הודעות אבל בשום מקום לא כתוב את המידע בצורה מפורשת ומרוכזת.
לכן החלטתי לשאול בצורה מסודרת.

המצב שלי כרגע הוא שהיו לי מבחנים ראשוניים לגאמא, עברתי אותם,
היו לי ראיונות לאר"מ,ממ"ס ועוד משהו בלי שם. לאר"מ היו לי שתי ראיונות, אחד קצר ואחד ארוך.
בשתיהם היו רק אנשים מהיחידות, אותו הדבר בקשר לדבר בלי השם.

לא עברתי את הראיונות בשניהם, בממ"ס לעומת זאת היה לי ראיון אחד, ארוך מאוד,
שהיה בו משהו מהיחידה ועוד משהי. אני מאמין שהיא הייתה פסיכולוגית אבל אני לא סגור על זה.
עברתי את הראיון, וזומנתי לתחקיר בטחוני שעשיתי אותו לפני מס' שבועות.

השאלות שלי הן:
א. האם יש עוד שלבים אחרי התחקיר הבטחוני בשביל להתקבל לממ"ס? אמממ למיטב ידיעתי לא... אבל התחקיר הבטחוני לאו דווקא מעיד על כך שעברת את השלבים הקודמים
ב. כמה זמן בד"כ אורך התחקיר הבטחוני? משתנה... אבל תהיה מוכן ליום ארוך
ג. הבנתי שבד"כ לוקחים יותר אנשים ממה שצריך לתחקיר הבטחוני, ושיכול להיווצר מצב שאעבור את כל המבחנים אך יגידו לי שהמכסה ליחידה התמלאה, מה הסיכויים לכך? ואם נולדתי מוקדם יחסית, והכנס שלי היה בין הכנסים הראשונים, יש לי סיכוי יותר טוב לעבור? (מכיוון שעשיתי את התחקיר מוקדם יחסית אז עוד ישארו מקומות ליחידה?) כן, יש אנשים שהם בהמתנה. ולא, לא בוחרים אנשים לפי תאריך לידה אלא לפי יכולות שונות שדרושות למסלול.
ד. כמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובות? (האם מקבלים את התשובות ממש קרוב לתאריך הגיוס או שיכול להיות שאקבל מכתב שעברתי הרבה לפני כן?) משתנה...
ה. האם בכנס עצמו אני חותם קבע או כשאני מתגייס? בכנס.
ו. הטירונות לפני או אחרי הקורס? לפני.
ז. האם השירות הוא רק בבסיסים פתוחים או שיש גם בסיסים סגורים? רוב הסיכויים שתהיה בבסיס פתוח לאחר הקורס.
ח. גילו לי בעייה רפואית שהיא דיי רצינית ומונעת ממני ריצות ארוכות+סחיבת משא.
אני הולך לוועדה רפואית חוזרת וכנראה, שעם כל הסעיפים האחרים שיש לי ירד לי ל64.
האם זה יכול להשפיע על הסיכויים שלי להתקבל? אין קשר בין פרופיל לקבלה לקורס.

אשמח אם תוכלו להוסיף עוד מידע בקשר לשלבים הנותרים (אם יש), ומה הסיכויי קבלה לאחר שמשהו עבר את התחקיר הבטחוני (אני יוצא מנקודת הנחה שאני אקבל סיווג בטחוני מתאים כי לא היה לי שום דבר להסתיר וסיפרתי הכל בתחקיר, אין שום דבר שיכול למנוע ממני לקבל סיווג/שאמרתי שיכול למנוע ממני לקבל סיווג)

תודה מראש

עריכה: אם יש לכם עוד שאלות (שלא קשורות לתוכן של הקורס) אז תשאלו, אני סיימתי את הקורס לא מזמן.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.yarntomato.com/percentbarmaker/button.php?barPosition=90&leftFill=BBC7CE]

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י talaus בתאריך 07-03-2008 בשעה 18:43.
ישן 07-03-2008, 21:07
  משתמש זכר talaus talaus אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.02
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי mmm99 שמתחילה ב "אוקיי, אני אשאל כאן בשם כל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mmm99
אוקיי, אני אשאל כאן בשם כל המתעניינים.

מתי קיבלת אישור סופי שהתקבלת למסלול? זה משתנה בין בנאדם לבנאדם... אני קיבלתי אישור בספטמבר והתגייסתי בנובמבר
מתי התחלת את המיון? כבר לא ממש זוכר... אבל זה תהליך שהתפרס על מרבית כיתה י"ב (המיונים)
מתי נערך הכנס? מה נאמר שם? לי הוא נערך בסוף שנת הלימודים/תחילת הקיץ, ומדובר בו קצת על התנאים במסלול וכו', כמו כן תראה פחות או יותר מי האנשים שיהיו איתך בקורס. אני בסה"כ בזמנו התרשמתי לטובה מהכנס.
אמרת שחותמים שם על קבע, מה אם אני לא בן 18? למיטב ידיעתי אין שום קשר בין חתימה על קבע לגיל.
מתי מתחיל הקורס? איפה הוא נערך? ישנם שני מחזורים בשנה, יולי/אוגוסט ונובמבר. הקורס נערך בבה"ד 15.
איפה ומתי נערכת הטירונות? מה המשמעת הדרושה בקורס? משתנה אחת לכמה זמן... בעקרון כרגע המגמה היא שטירוני מודיעין יעברו טירונות במפרשית. המשמעת בקורס גבוהה בין אם זה עבודה עצמית ובין אם זה למידה ע"ח ההפסקות, אני יודע שזה נשמע די סיוט אבל בסה"כ אני ממש נהנתי בקורס וכבר מתגעגע אליו.
האם יש כאלה שנושרים במהלך הקורס? יש שנושרים, ויש שפשוט מועפים אבל בעקרון זה מספר ממש קטן של אנשים ולא היו מקבלים אותך לקורס אם לא היה סיכוי סביר שתסיים. אצלנו כל מי שבאמת רצה לסיים (מבחינת השקעה וכו'), סיים.
צריכים לעבור רף מסוים בשביל לסיים אותו? שוב - תשקיע, תראה נכונות, תחרוש ואני לא חושב שתיהיה בעיה. בסה"כ לא היו מקבלים אותך למסלול אם לא היה ברור שאתה תוכל לסיים את המסלול.

תודה!

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.yarntomato.com/percentbarmaker/button.php?barPosition=90&leftFill=BBC7CE]

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:25

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר