11-03-2008, 12:52
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
הי הי הי, הדת היהודית לא ידועה בשום עניין שלילי, בין השאר לא בהשפלה של המין הנשי.
באופן אישי, כמי שנוסעת לעיתים באוטובוסים "כשרים" (בין השאר באוטובוסים ששייכים לחברה חרדית לגמרי, שהיא אמנם שלוחה של אגד, אבל אלו אוטובוסים חרדיים) - מעולם לא שיתפתי פעולה עם השטות הזו.
פגיעה בחופש הדת של החרדים? בולשיט. ואם הדת שלהם היתה דורשת שנשים יעמדו שעוד שגברים יושבים, גם אז זה היה פגיעה בחופש הדת שלהם?
למרבה שמחתי עוד לא יצא לי להיתקל באלימות, רק פעם אחת מישהו העיר לי בכעס, אבל התעלמתי והוא מילמל והלך. אבל אחותי היא נכה (הולכת עם קביים), ובעבר היא עלתה לאוטובוס "כשר" שבו ישב חרדי במושבים בקדמיים ששמורים לנכים (הוא היה מסוג האנשים שלא יושבים על כסא אחד, אלא גולשים לאחד ושני שליש). כשביקשה שיפנה לה את המקום כי היא נכה, הוא התעלם, וגם כשאמרה שהיא תתיישב לצידו. לבסוף היא התיישבה שם (שזה יוצא שהיא ישבה עליו). לא זוכרת אם הוא קם בסוף או לא, אבל שמתם לב איך מצוות "שוב ישבו נשים בקצה האחורי של האוטובוס" גוברת על החיוב בשמירת נגיעה וכן על ההכרח לעזור לנכים (לא יודעת באיזו מצווה זה נכלל) ?
דבר נוסף: באוטובוסים החרדים הנ"ל, לא תמיד יושבים כשהגברים מקדימה והנשים מאחור, אבל תמיד, כמובן, יש הפרדה תוך-מושבית. קרה לי בעבר שאישה עלתה לאוטובוס שהיו בו רק שני משובים פנויים, שניהם ליד גברים. היא ביקשה מאחד הגברים לעבור ליד השני והוא לא הסכים, ואח"כ גם השני לא הסכים. עברו כמה דקות, בסוף הם הסכימו והיא התיישבה.
בו במקום החלטתי שאם יקרה שוב מקרה כזה שאני אהיה עדה לו - אני אקום ממקומי, אתן לבחורה לשבת שם ואשב ליד אחד מהגברים, עדיף השמן שבהם.
|