|
29-02-2008, 20:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.02.06
|
|
אז ככה משה,
דבר ראשון ולפני הכל - האתר מאוד אסטטי ונעים לעין. כל הכבוד על העיצוב!
וכעת אעבור לעניין ההערות, באופן פרטני לגבי כל עמוד ועמוד.
קח אוויר, הנה אנחנו צוללים...
עמוד Portfolio:- כאשר מרחפים מעל התמונות בתצוגה המוקטנת, יורדת מלמעלה שורה בה רשום "...Photograph description". ברוב המוחלט של התמונות (בעמודי החתונות, האופנה, הפורטרטים והאוכל) אין תאור לאף תמונה והטקסט הנ"ל הוא זה שמופיע תמיד. בעמוד צילומי הנוף, ברוב התמונות מופיע הטקסט הנ"ל, ורק אצל חלק מהתמונות מופיע בשורה זו המיקום בו צולמה התמונה. בעמוד צילומי הפְנים, לעומת זאת, יש שינוי מרענן. בתמונות להן יש תאור מופיע התאור, ובשאר התמונות לא מופיע כלום. למעשה השורה עדיין יורדת מלמעלה, אבל היא מכילה "כלום". זה המצב האופטימלי, שצריך לקרות בכל אחת מהגלריות. לכן, צריך להקפיד ולמחוק את צמד המילים הנ"ל מכל תמונה ותמונה לה עדיין אין תיאור רלוונטי. דרך אגב, בתמונה הנמצאת בשורה החמישית בעמוד צילומי הנוף עדיין נשארו לך בסוף התיאור שלוש נקודות (...), שצריך למחוק.
- הבעיה ששחף ו- yarivos העלו הציקה גם לי. אם אני צופה בתמונה מסוימת, אין לי למעשה שום אפשרות לחזור לאותו עמוד מהגלריה ממנו הגעתי אליה. אני חייב "לעשות את כל הסיבוב" = ללחוץ למטה על "פורטפוליו" ואז על הגלריה הרלוונטית. חשוב ליצור עמוד ניווט בין הגלריות השונות, שיופיע כאשר צופים בתמונה בתצוגה מוגדלת. גם לחיצה על כפתור ה- Back בדפדפן בזמן צפייה באחת התמונות לא תפתור את הבעיה...
עריכה: קבל תיקון. שמתי לב כרגע שניתן לחזור אל הגלריה עם לחיצה על התמונה המוגדלת. סחטיין על השיפור המהיר. - קצת מפריע לי שבחלק מהגלריות יש את כל 30 התמונות האפשריות ובחלק יש פחות (אוכל - 29, צילומי פנים - 26, צילומי חוץ - 25). תקן אותי אם אני טועה, אבל לא נראה לי שיש לך בעיה "לשלוף מהארכיון" עוד כמה תמונות כדי להשלים את כולן ל-30. כי במצב הנוכחי זה משדר "כאילו אין לך מספיק תמונות ברזומה", מה שבהחלט לא נכון.
- עוד באותו עניין, בכל הגלריות יש "פלוסים" שחורים כמספר התמונות שיופיעו בסופו של דבר, ואילו בגלרית צילומי הפנים מופיעים 30 פלוסים, גם לאחר שכל התמונות כבר "עלו". שים לב לזה.
- אמנם כבר דובר על העניין שיש לבחור בקפידה את החלק עבור הקרופים, אבל רק בשביל לחדד את הסוגיה שים לב לזה: בגלרית האוכל, התמונות השלישית והרביעית בשורה הרביעית נראות מאוד דומות בקרופ. עם זאת, כאשר נכנסים לכל אחת שמים לב שיש הבדל בהעמדה ובקומפוזיציה. כדאי להבליט הבדל זה עוד ברמת הקרופים.
- מכיוון שנקודה זו טיפה מורכבת, אפתח בהקדמה:
אם תשים לב, דף זה למעשה מוצג בשני אופנים - פעם אחת בתור index_new.html ופעם שנייה בתור portfolio.html.
הראשון, מופיע כאשר מגיעים אל האתר מלינק חיצוני ו/או בלחיצה על ה"לוגו" הנמצא בפינה השמאלית עליונה בכל אחד מדפי האתר. בעמוד זה ישנה מעין "מצגת פתיחה" בה נגלות התמונות בצורה איטית קבוצה-אחר-קבוצה, ולאחר מכן הגלריות השונות בצד שמאל.
אל הדף השני ניתן להגיע <בפעם הראשונה> רק לאחר שצופים בדף אחר באתר (כל דף, לא משנה איזה). מכל דף אחר באתר לחיצה על המילה "פורטפוליו" למטה מובילה אל העמוד הנקרא portfolio.html. לאחר שמגיעים אל דף זה, אנו תמיד נצפה בעמודי הגלריות מתוכו, אלא אם נחזור אל דף הבית המקורי.
זאת ועוד, כאשר נמצאים ב- portfolio הלינק תחת "פורטפוליו" מוביל אל portfolio וכאשר נמצאים ב- index_new הלינק תחת "פורטפוליו" מוביל אל index_new.
אחרי ההקדמה המייגעת אגע כעת בהבדל לשמו התכנסנו. צפייה באמצעות portfolio כוללת בתוכה כמה צלילים שונים - בעת ריחוף מעל תמונות מוקטנות / בעת ריחוף מעל שמותיהן של הגלריות בצד שמאל / ובעת כניסה לתוך גלריה. אני מוצא את הצלילים האלה כתוספת מועילה וטובה. לעומת זאת, בעת צפייה מתוך index_new אין צלילים בכלל. מכיוון שאני מבין שיש לך צורך ורצון במצגת האיטית בכניסה "הראשונית" לאתר, הייתי מציע לשמור על האופן בו אתה משתמש בשני דפים שונים <index_new ו- portfolio> ורק להוסיף אל הראשון את כל שלושת הצלילים שיש בדף השני, ולגרום להם להיות "פעילים" מההתחלה. עמוד Background:- בנוגע לתמונה שלך, תראה איזה שינוי לטובה מתרחש כאשר הופכים את הכיוון שלה (תלחץ כאן לדוגמא). במקרה כזה, זה לא משנה איך התמונה צולמה במקור, אלא איזה כיוון משרת יותר טוב את העימוד.
- הכותרת הקטנה של "Background", צבועה בצבע שבקושי רואים על גבי הרקע הכחול-כהה. אם זו לא כוונתך המקורית, הייתי מציע לשנות את הצבע של הטקסט בכותרת למשהו יותר בהיר כדי שיבלוט מהרקע.
- כשאתה רושם למטה "Please email or contact us", למי אתה מתכוון ב- "us"? האם מדובר רק עליך או גם על הדר גורן? אם מדובר עליך בלבד, הייתי משנה ל- contact me, ואם מדובר על שניכם אולי כדאי לציין את זה (גם אם רק במרומז, כי זה בכל זאת האתר שלך).
עמוד Clients:- הקישור למסעדת Citronelle לא טוב. שים לב שחסרה W אחת בכתובת ה- URL.
- שים לב שבעת ריחוף עם העכבר מעל ל- Ann Hand DC מופיע מתחת לטקסט קו של "לינק", ובכל השאר רק הסמן של העכבר משתנה כדי לציין שמדובר בלינק. אני לא אחליט בשבילך מה עדיף, אבל בכל מקרה צריך כאן אחידות. או שבכולם יופיע קו בעת ריחוף או שבאף אחד.
- אותה הערה בנוגע לכותרת, שרשומה תחת עמוד Background.
- באופן אישי, אני רואה כאן שני חלקים "רעיוניים" בדף הזה. חלק אחד (מימין) שמראה עבור איזה לקוחות גדולים/גופים ביצעת עבודות, וחלק שני (משמאל) המראה ציטוטים של לקוחות מרוצים. אני הייתי שם את המילה Clients מעל לחלק הימני (אם הדבר אפשרי בצורה הנוכחית בה הדף בנוי), ואילו מעל לחלק השמאלי של הציטוטים הייתי רושם Citations או לחלופין What clients are saying.
עמוד Publications:- מפריע לי שבתצוגה המוגדלת, לא מופיעה גרסה מוקטנת של כל העמוד/השער מהמגזין, אלא רק חלק מהדף עצמו. האם החלק שכן מוצג הוא מתוך בחירה שלך, או כתוצאה מהאקשן המקטין? שמתי לב שכל התמונות המוגדלות בעמוד זה מופיעות באותן מידות בדיוק. לטעמי שווה "לצאת מהמסגרת" הזאת על מנת להציג עמוד במלואו, גם אם הוא לא במידות סטנדרטיות ו/או במידות של שאר הדפים המוצגים.
- שים לב שלפעמים נוצר מצב בו התמונה שלך מהפרסום חתוכה (שורה שנייה, תמונה שנייה מימין), או לא מופיעה בכלל (שורה שנייה, תמונה ראשונה מימין), וזה באתר שאמור להראות את התמונות שלך, ולא את הכתבות שמסביבן...
- גם הקרופים שבחרת להציג כת'אמבניילס לא מוצלחים לדעתי. במקרה של עמוד זה (בשונה מעמודי הגלריות), שווה פשוט לקחת את ה"פריים" כולו (את כל העמוד מהפרסום), ופשוט להקטין אותו לגודל של הת'אמבניילס. אם לא בדרך זו, לפחות הייתי בוחר בעצמי את מה לייצג כקרופ, ולא להסתמך על אקשן זה או אחר.
- תקן אותי אם אני טועה, אבל נראה שבחלק מהמקרים הפרסום לקוח מהאינטרנט - מתוך איזה אתר בו התפרסמה כתבה המלווה בתמונה שצילמת. בנוסף למה שעשית (printscreen לחלק מהעמוד), אני הייתי מציע להוסיף אפשרות ללחוץ על לינק שיוביל לדף האינטרנט ממנו לקוח תצלום המסך שביצעת.
- שוב הערה בנוגע ל"פלוסים" שמופיעים מאחורי התמונות. אמנם יש כאן רק שתי שורות של תמונות, אבל יש 4 שורות של פלוסים (יש עוד שורה מתחת לשורה השלישית...).
- באג שמצאתי! אם אתה צופה בתמונה הראשונה (שמאלית למעלה) ואז לוחץ על החץ השמאלי, מה שיקרה זה שהעמוד "יתקע" - במקום לעבור לתמונה האחרונה. באותו אופן, אם אתה מסתכל על התמונה האחרונה (ימנית למטה) ולוחץ על החץ הימני, לא תגיע שוב אל התמונה הראשונה אלא אל "מבוי סתום", ללא אפשרות לדפדוף ימינה או שמאלה.
- באג נוסף! אם לוחצים עם העכבר "בין התמונות" ואז גוללים באמצעות שימוש בגלגלת, נוצר מצב שהשורה הראשונה של התמונות עולה למעלה ו"נעלמת". גלילה בכיוון ההפוך מחזירה את המצב לקדמותו. תנסה ותבין.
- שים לב שרק בעמוד זה ה"לוגו" שבפינה השמאלית עליונה לא משמש כלינק למעבר אל עמוד הפתיחה של האתר.
עמוד Partners:- אותה הערה בנוגע לכותרת, שרשומה תחת עמוד Background.
עמוד Contact:- אותה הערה בנוגע לכותרת, שרשומה תחת עמוד Background.
- כשאתה רושם למעלה "we will contact you", למי אתה מתכוון ב- "we"? האם מדובר רק עליך או גם על הדר גורן? אם מדובר עליך בלבד, הייתי משנה ל "I will contact you", ואם מדובר על שניכם אולי כדאי לציין את זה (גם אם רק במרומז, כי זה בכל זאת האתר שלך).
- תעשה ניסוי. נסה ללחוץ על כפתור ה- Send בלי להכניס נתונים לשדות הדרושים. תראה לאן קפץ הכפתור - אל מתחת לשורה של "תפריט הניווט" למטה!
מכיוון שהאתר שלך בנוי במתכונת כזו שהחלק העליון (כל האזור שבצבע כחול בהיר, מעל לתפריט הניווט) תמיד נשאר באותו גובה <לכל אורך האתר>, הייתי מציע לך לשנות את המיקום של השורות החדשות שנוספו. במקום שהן יופיעו מתחת למלבנים האדומים, תמקם אותן מימין לכל מלבן. כך אורכו של תוכן הדף לא ישתנה, והכפתור ישאר במקומו המקורי. ביקשת ביקורות והערות - אל תגיד שלא קיבלת
עלה והצלח!
בברכה,
נמרוד.
"Take only Photographs, leave only Footprints"
|
|