|
29-02-2008, 22:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.03.03
הודעות: 9,292
|
|
קח לך דייר ובנה לו בית
גלית, אשה בשנות השלושים המוקדמות לחייה, מחפשת דירה קטנה באזור תל אביב זה כמה חודשים. היא חשבה שכבר ראתה הכל, אבל שום דבר לא יכול היה להכין אותה להפתעה שקיבלה את פניה בדירה בשכונת בבלי בצפון תל אביב. לפי התיאורים שסיפק בעל הדירה בטלפון, גלית ציפתה ליחידת דיור עצמאית שנמצאת על גג הבניין, בעוד שבמציאות הוא הציע להשכיר חדר בדירתם.
"הכניסה לחדר המושכר היא דרך הדירה הראשית, אין כניסה נפרדת. צריך להיכנס לדירה, ומיד ליד הכניסה יש גרם מדרגות, שמוביל לחדר על הגג", מתארת גלית. "החדר מאוד קטן ויש לו מקלחת ושירותים צמודים. בצמוד אליו יש שטח שירות קטן, שהתקינו בו מטבחון מאולתר בגודל של כחצי מ"ר".
לכאורה, הסיפור הזה נשמע מופרך: מדוע שזוג מבוגר יסכים להכניס לדירתו שותף אלמוני? אבל גלית מתעקשת: "גם אני הייתי המומה מכך שאין כניסה נפרדת לגג. כשנכנסים בדלת הראשית, נכנסים בעצם לדירה ורואים את הסלון. למעשה, אין בכלל הפרדה בין הדירה לבין החדר המושכר".
בעלי הדירה יצטרכו לסמוך על הדייר החדש שלהם, שלא ייכנס גם אליהם לדירה. בעל הדירה הסביר לגלית, שבנו התגורר בחדר הזה, וכשעזב את הבית החליטו הוא ואשתו להשכיר אותו לשוכר חיצוני תמורת 2,500 שקל לחודש או במלים אחרות, 30 אלף שקל בשנה.
מדובר בתופעה שהיתה נפוצה בישראל בשנות ה-50 וה-60, כאשר סטודנטים וצעירים שכרו חדרים בדירות של משפחות. כיום, עם עליית מחירי הדיור והשכירות, אנו עדים לחזרה של התופעה.
עמיר שאלתיאל, מנכ"ל ובעלים של אלדר שיווק פרויקטים, מסביר את השינוי התפישתי בהשכרת חדרים: "בעבר היה קו אדום ברור: בעלי בתים לא השכירו בעבר חלקים מהבית שכדי להגיע אליהם צריך לעבור דרך הבית כי זה פוגע באיכות החיים. מאחר שמחירי הדיור עלו, הקו הזה היטשטש. זה נעשה לגיטימי להשכיר חדר על הגג, שהכניסה אליו היא מתוך הבית".
במסגרת חיפושיה הגיעה גלית לדירה נוספת, בצפון הישן של תל אביב, שבישרה על אותה מגמה. בעלת הדירה, אישה מבוגרת, בחרה לפצל את הדירה שבבעלותה לשתי יחידות מגורים. אחרי הפיצול היא נשארה לגור באחת היחידות ואת השנייה, בשטח 30 מ"ר, היא משכירה. תמורת ויתור על דירה גדולה ומרווחת יותר גורפת לכיסה האישה הכנסה שנתית נוספת של יותר מ-33 אלף שקל בשנה.
מתווכים מספרים על בעלי דירות מבוגרים, שילדיהם עזבו את הקן והשאירו חדר פנוי ואפילו יחידות דיור או מרתף גדול, שיכולים לייצר הכנסה פאסיווית. אבל התופעה רווחת גם בקרב רוכשי דירות צעירים, רווקים וזוגות צעירים שרוכשים דירה ראשונה ובוחרים להשכיר חלקים ממנה כדי להקל את נטל המשכנתא.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/959154.html
הזוי
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|
|