02-04-2008, 17:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.04
|
|
האמת שלי משהו קצת שונה להוסיף. אומנות העסיקה אותי מאז ומתמיד, בציור נגינה ואף כתיבה, אך בכל זאת אני לומד מקצוע הנדסי (הנדסת אווירונאוטיקה וחלל). אני לא אכנס פה להגדרות מאחר ואני לא כזה מבין בהם גם ככה.. אבל כשאני רואה מטוס ספינה ואפילו מכונית, במיוחד בעת האחרונה, אני רואה סוג של אומנות. אומנם ישנו הצד העיצובי שהוא באמת אומנותי נטו, אבל אני בכל זאת אדבר על הצד ההנדסי, כי בכלי טיס אין יותר מדי חלק עיצובי לשם היופי. אין לי נסיון פרקטי בתחום, אני אומר מה שאני אומר רק מהרצאות וסיורים שעשיתי מטעם הפקולטה בכל מיני מפעלים ומרכזי פיתוח למיניהם, וגם מקורס תכן שאני לוקח הסמסטר שפתח לי קצת את העיניים בעניין עוד יותר. הרי בסופו של דבר מהנדס מקבל בעיה, שצריך להביא לפתרונה, איך? זה כל היופי, בהרבה מקרים, במיוחד בתחום התעופה, זה לא ידוע. בגלל כל מיני צרכים למיניהם מהנדסים צריכים להגיע לפתרונות שהם די out of the blue, כמובן שיש הרבה פיסיקה, כימיה ומה לא בפנים, אבל הם מהווים ככלי עזר ולעיתים גם כמסגרת שבתוכה צריך להפעיל את מלוא היצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסא שאני באופן אישי מרגיש שממצה לי את הצד היצירתי ודי מספקת אותו. לא סתם יש משהו די מושך ואף סקסי במטוס קרב, או נעים לעין ויפה במטוס נוסעים ענק, לדעתי בסופו של דבר היצירתיות הזאת שבאה לפתור בעיה הנדסית, מתבטאת גם בעיצוב הסופי (למרות שמראה אינו חשוב) שנותן מראה יפה, ואף אומנותי משהו
אז אני מקווה שלא תשללו גם את התחום הזה רק בגלל הסטיגמה האפרורית שלו.
|