28-01-2008, 09:30
|
|
|
חבר מתאריך: 26.09.06
|
|
הויכוח
הוא לא על אם במאי סרטים ישראלי צריך נסיון צבאי או לא, אלא על העובדה שאותו אדם, שבצורה
מקרית יצא והוא אזרח ישראלי השתמט משירות בצה"ל, ולא משנה אם זה סדיר או מילואים, הוא אזרח
שלא מילא את חובתו למדינה, ועוד משתמש במידע הבזוי והמביש הזה על עצמו (לפי נקודת מבטי כמובן)
בשביל לסדר לעצמו עוד יחסי ציבור. כנראה שחלקינו לא הבינו שנושא המשתמטים בכוכב נולד לא התחיל
כי "או מצאו משתמטים בשידור חי בוא ניסכול אותם באבנים", אלא בגלל העובדה שאחר כך הם הופכים
לסמל תרבות במדינה שבה הגיוס חובה, וכולנו יודעים למה.
אז יופי, מיצג אותנו באוסקר סרט שחלק נכבד מהצוות שלו השתמט משירות כזה או אחר בצה"ל.
אני מתנצל כבר עכשיו, אבל הטיעון של "שחקן קולנוע לא צריך להיות בצבא, ועדיף שיקדם את התרבות
בישראל" וכנ"ל לגבי במאי, פשוט לא קונה אותי כל עוד יש סעיף חוק שמודיע "גיוס חובה".
אז, אל תבינו אותי לא נכון, אני מעריך עבודה קשה, ללהק סרט זה אכן עבודה רבה ולא פשוטה וכל הכבוד, אבל הסרט לעומת הספר, יצא די מחורבן והורס עלילתית.
רדיפת המשתמטים לאחר שהצבא ויתר עליהם לא באה להחזיר אותם לשירות, באה למנוע וכוכבים כמו אושרי כהן ג'קו אייזנברג יוסף סידר ואחרים רבים, להשפיע על אלה שעוד לא התגייסו, ואני אומר
לך כאחד שחי בין כאלה, בנתיים זה לא הולך טוב מדי, אנשים ממציאים לעצמם סיבות לא להתגייס,
לא רוצים ללכת לקרבי כי הם יודעים שהצבא ידפוק אותם. יופי סטטיסטית מישהו צריך להדפק, אני
גאה להיות אחד כזה בעתיד.
לא האנשים זאת הבעיה, אלא ההשפעה שלהם.
ולגבי האינטרס של מדינת ישראל, אני אשמח מאוד אם הסרט יזכה אחרי הכל הוא ישראלי, ואני מאחל
לסידר את מלוא ההצלחה באוסקר. כבמאי הוא עוד יכול להצליח, לדעתי, כאזרח מדינת ישראל הוא
נכשל.