19-01-2008, 22:14
|
|
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
|
|
חבר מתאריך: 10.06.05
|
|
א. אני לא מעודכן בכל הפרמטרים שלפיהם ניתנת רמת פעילות א'. במידה וגיבור עומדים בתקנים האלו,אכן זכותם לקבל את זה. (לפי מה שאני שמעתי,גם ניתן להם בעבר,בתקופת לבנון)
ב.אי היכרות עם מציאות מסוימת,לא מוכיחה שהיא אינה קיימת.גם אני הייתי בגזרה זמן ממושך,ולמרות שרמת הסיכון של החבר'ה בזיקים פחותה בהרבה מזו של הלוחמים על הגדר,היא קיימת.
ג.אני בטוח שלוחמי השריון והתותחנים יחלקו על דעתך בעניין העידוד שאתה אמור לשאוב מהעניין. וכמו שאמרת,לא אציין פה את רמות הכוננות וכו',אבל רמת המוכנות בהחלט גבוהה.
ד.אני מציע לך,שבנקודה הזו,תסתמך על הניסיון האישי שלי איתו במציאות.
ציטוט:
אישית, יש לי את כל ההערכה שבעולם לאנשים שנלחמו כדי לשרת, להם מגיע מעל ומעבר, הבעיה שלי היא עם אנשים שנלחמו בשביל לשרת כמה שפחות, אם אתה לא רואה בזה בעייתיות, קטונתי.
-המספרים שאתה מציין יפים ומאוד מעניינים, אבל איך אומרים, לא הכמות אלא האיכות?
כל גוף בצבא יכול להעביר לטירונים טירונות 00-01-02, תלוי איך עושים את זה, כמה משקיעים בחייל וכמה אמונה עומדת מאחורי זה.
(שלא יובן לא נכון, חלילה אני לא אומר שבמגל אין את זה-פשוט כי אני לא מכיר מספיק את המערך, זה היה נטו כדי להסביר שלמספרים אין פה חשיבות)
-לא זכור לי מחבל שהגיע 250 מטר מהגדר של זיקים, בכלל אם זה באמת קרה זה די תמוה מכמה סיבות.
אפילו אם זה קרה זה היה אירוע בודד וזה לא מוכיח כלום, לא חסר מחבלים שנדדו לבסיסים עורפיים בהרבה.
מה גם שבמקרה של חדירת מחבלים הרבה יותר בטוח להיות קרוב לקו המגע ולא בעורף.
-אני אשמח מאוד שתכשירו טבחים וחימושניקים שידאגו לי להכל, כי ביינתים נתקלתי במעטים כאלה.
|
1.אני בטוח,ויודע,שהוא רואה באנשים שנלחמים כדי לשרת פחות,בעייתיות משמעותית.
2. עם כל הכבוד,התמודדות עם יותר מ150 טירונים בפלוגה,שלא שמים עליך *** מפני שהפנקס למפקד של מז"י מגביל אותך בענישה,ובאופן כללי,הרבה פעמים מדובר בחבורת ערסים שאף אחד מעולם לא אמר להם "לא",ההתמודדות הזו קשה מנטלית ופיזית,וממש לא כל מערך בצה"ל היה מסוגל לעמוד בה. ואל תביא לי כדוגמא את הטירונות הקרבית,זה ממש לא אותו דבר.
3.לי זכור אירוע כזה.
4.אנשים משתדלים לא שהטבח והחימושניק שלך ידאגו לך להכל,אלא לעצם העובדה שיהיו לך טבח וחימושניק בכלל,שיודעים להחזיק נשק באופן בסיסי,להתנהג כמו חיילים,ובכלל לשרת שירות מלא בצה"ל.
|