לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-02-2008, 14:53
  noamlaw noamlaw אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.08.06
האם ידועה כתובת האתר המדובר בכתבה זו?

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/956303.html

חלק מהכתבה...:"
מאז נובמבר משקיע טרטאקובסקי זמן רב בגיוס חברים לקבוצה ועוסק בנושא ברמה יומית: "אני מקבל בממוצע פניה או שתיים בכל יום מאנשים שמעירים את תשומת ליבי לתמונות מסווגות שעלו ברשת. הם שולחים לי קישור לתמונה, ואני פונה לאותו בן אדם בבקשה להסיר את התמונה. ב-99% מהמקרים המשתמשים מסירים את התמונה, אך קרו מקרים קיצוניים בהם בקשותיי לא נענו, ולכן נאלצתי לפנות לקצין הביטחון של היחידה של אותו חייל בבקשה לטפל בעניין. הנושא נפתר בכך שהחייל העבריין עמד בפני משפט צבאי פנימי".

טרטאקובסקי מספר על מקרה נוסף בו יחידה מובחרת יצרה לעצמה קבוצה בפייסבוק הכוללת את לוחמי העבר, וצירפו אליה רבים מהלוחמים: "האויב אוסף מידע עלינו בפייסבוק, ובכך הוא יכול להתחקות אחר רשת שלמה של לוחמי היחידה, למפות את כל בעלי התפקיד ביחידה ואף, על פי התגובות והפרסומים שנכתבים בקבוצה, למיין את הלוחמים לפי מחזורי הגיוס השונים".

היוזמה החדשה מקבלת תגובות אוהדות ברשת, ולרוב זוכה לשיתוף פעולה מצד המשתמשים. "המטרה שלי היא לא לחנך או ללמד, אלא למזער נזקים שנגרמים מהרשת החברתית", אומר טרטאקובסקי. "אני כגורם חוץ צבאי מסוגל להתמודד עם מקרים שלצבא קשה יותר לטפל, מפני שלחיילים לא תמיד נעים לפנות לגורמי הצבא, ובעזרת הקבוצה שיצרתי הם יכולים להאיר את עיני לגבי פרופילים של חבריהם שלעיתים חסומים בפני משתמשים אחרים".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "כחלק מפעילות רציפה להגברת המודעות בדבר הסכנות בחשיפתו של מידע צבאי כלשהו, התבקשו הגורמים האחראים להפיץ תזכורת לכלל חיילי צה"ל בדבר נהלים הקשורים בהורדת תמונות לאינטרנט

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:37

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר