רק אחרי שתי שיחות טלפון עם "מירי" ושלוש פגישות עם "צביקה" הבין א', תלמיד ישיבה מהר חברון: הם אינם נציגי ארגון סיוע אזרחי, אלא אנשי שב"כ שניסו להפוך אותו לסוכן של החטיבה היהודית
http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/698/567.html
ברגע הראשון חשב א' שמדובר בטעות במספר. הבחורה שעל הקו הציגה את עצמה בשם "מירי" והחלה לנהל איתו שיחה אישית.
בשיחה הבאה כבר סיפר לה א', תלמיד ישיבה מהר חברון, על כוונתו להתנדב לשירות לאומי, לאחר שנפסל מלשרת בצה"ל בגלל פעילותו נגד ההתנתקות. מירי התפארה בכך שאמה היא "שגרירת ישראל בסקוטלנד" ואמרה שיש לה קשרים. היא הציעה לסייע לו להתנדב במקום איכותי וקישרה אותו ל"צביקה". א' לא תיאר לעצמו שזהו ניסיון לגייס אותו כמודיע לשב"כ.
החטיבה היהודית בשב"כ, שתפקידה לסכל טרור יהודי, מפעילה מערך מודיעיני ומנסה להסתנן לחוגים קיצוניים בימין. הדרכים להשיג מידע מגוונות, ומתבצעות בין היתר על ידי האזנות סתר, חקירות סמויות והפעלת סוכנים דוגמת אבישי רביב "שמפניה".
סיפורו של א', בן 19 וחצי, חושף את אחת הדרכים לגיוס סוכנים מקרב פעילי הימין. בתקופת ההתנתקות נעצר א' בחשד שחסם כבישים וניסה להסתנן לגוש קטיף. באותה תקופה זומן א' לחקירת שב"כ בחשד שתכנן פעולת מחאה לא חוקית במרכז הארץ, אולם לא התייצב. בשיחה עם מאבחן פסיכוטכני, בצו הראשון לקראת גיוס לצה"ל, הוא הביע את עמדותיו הימניות ונשלח לשיחה עם קב"ן. לשאלות הקב"ן על דעתו בנוגע למחבל היהודי עדן נתן-זדה, הר הבית וברוך גולדשטיין סירב א' להתייחס. "ידעתי בדיוק מה הוא רוצה לשמוע, ולא הייתי מוכן להשתתף במשחק הזה", הוא מספר.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
כעבור מספר חודשים קיבל א' פטור משירות צבאי. כפי שנחשף בשעתו במעריב, במקרים מיוחדים ממליץ השב"כ לא לגייס פעילי ימין לשירות צבאי. א' החליט להתנדב לשירות לאומי, ובחודשים האחרונים התעניין לגבי ארגונים ועמותות שונות שבהן יוכל להתנדב. ואז הופיעו "צביקה" ו"מירי". "צביקה" הציע להיפגש וא' הסכים. הם נפגשו שלוש פעמים בלובי של מלון תל-אביבי.
"צביקה" סיפר כי הוא מייצג קבוצת מיליונרים שמסייעים לנערים שנפלטו ממסגרות החינוך, ושאל על קורות חייו של א'. הוא הסביר שמדובר בהתנדבות הכוללת עבודת שטח במסגרת יחידה אזרחית בתחום המשק לשעת חירום (מל"ח) שהוקמה בעקבות מלחמת המפרץ הראשונה. "בכל הפגישות הוא הדגיש שאסור לי לשוחח עם אף אחד על הנושא הזה ושאני חייב לשמור על דיסקרטיות מוחלטת", מספר א'. " אחרי הפגישה השלישית הוא ביקש ממני ליצור קשר עם אדם בשם בר".
בשלב זה התחיל א' לחשוד. הוא בדק במשרד החוץ, ושם נאמר לו שלישראל אין שגרירות בסקוטלנד (שהיא חלק מבריטניה). כשניסה להתקשר ל"מירי" כדי לעמת אותה עם המידע המפתיע, התברר לו שמספר הטלפון שלה כבר אינו פעיל.
חבריו המליצו לו להתייעץ עם פעילי ימין קיצוני שצברו ניסיון עשיר בחברת אנשי החטיבה היהודית. הפעילים, איציק פס, יוסי בן-ברוך, מתי שבו, צוריאל עמיאור ונועם פדרמן, שמעו את סיפורו, והבינו מיד שהוא נמצא בשלב מתקדם של הליך גיוס לשב"כ ללא ידיעתו. אחד הסימנים שעוררו את החשד הוא שם הגוף שאליו הופנה א' על ידי "צביקה". מדובר בשם תמים בעל זיקה אזרחית, שהוא למעשה שם הכיסוי של לשכת הגיוס לשירות הביטחון הכללי.
פעילי הימין המליצו לא' להודיע ל"בר" שיגיע לפגישה הבאה בחברתם. הפעם לקח ל"צביקה" יותר מכמה דקות להחזיר טלפון. "כשהוא התקשר הוא נשמע קצת בהלם, ושאל אותי למה סיפרתי להם למרות הדרישה המפורשת לא לדבר על הנושא", מספר א', "הוא הבין שעליתי עליהם, ואמר שאם ארצה אני מוזמן לפנות אליו בעתיד". משירות הביטחון הכללי נמסר בתגובה: "שב"כ אינו נוהג להתייחס לשיטות ודרכי פעולתו". פדרמן בתגובה: "איננו נוהגים לפרט את שיטות העבודה שלנו בסיכול גיוס אנשי ימין לשורות החטיבה האנטי יהודית בשב"כ".