01-02-2008, 17:13
|
|
|
חבר מתאריך: 20.10.05
הודעות: 455
|
|
מוקפץ שהכנתי לפי מתכון שמצאתי
תמיד רציתי לעשות מוקפץ כמו שצריך וחיפשתי לי מתכון פשוט וקל ומצאתי!...
אז המצרכים שצריך:
חצי קילו חזה עוף\הודו (מישרוצה מה)
ירקות:
2 בצלים.
2 פלפלים מתוקים (עדיף שיהיו בצבעים שונים).
2 גזרים.
לקצוץ קצת כרוב, בערך חמישים עד 70 גרם.
פיטריות שמפיניון (אני הוספתי 9, אבל את הפיטריות אפשר להוסיף כמה שמתחשק לכם).
4 שיני שום כתושות (אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי).
קומץ של נבטים.
2 כפות סוכר חום.
3-4 כפות סויה.
4 כפות שמן רגיל.
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק.
אופן ההכנה:
1. חותכים את החזה עוף לרצעות דקות (כחצי סנתים בערך).
2. חותכים את הירקות, לא דק מידי כדי שלא יהיו סמרטוטים (גם בערך חצי סנתים).
3. אני מפזר כל ירק ואת הבשר בכלים נפרדים כדי שאני יוכל להשים אותם בניפרד בכל שלב.
4. מחמים את המחבת ה4 כפות שמן ואחרי כמה דקות מוסיפים את רצועות העוף (אני אחרי דקה או שתיים מוסיף קצת סויה כדי שיצבע את הבשר, וקמצוץ מלח).
5.כשהבשר בשלבי הכנה מתקדמים וכמעט ולא נשארו נוזלים במחבת אז מוסים את 4 שיני השום כתוש.
6. כשהבשר מוכן מוצאים אותו החוצה.
7. מחמים את המחבת שוב עם מעט שמן, כשהמחבת חמה מוסיפים את הירקות (עדיף בהדרגה ולא ישר הכל) ואז מקפיצים (אפשר גם לערבב) עד שיתרכחו חצי.
8. מוסיפים את הבשר המוכן לירקות במחבט ואז מוסיפים את ה-2 כפות סוכר חום, את הסויה,את הצ'ילי מתוק, ומבשלים כמה דקות חמש עד 7 דקות גג! תוך כדי עירבוב כדי שהרוטב יתערבב עם הירקות והבשר ולקראת סוף הבישול ממש מוסיפים את הנבטים ונותנים עוד עירבוב.
ובתיאבון!
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|