12-02-2008, 22:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
אני נגד אקדחים משיקולים של ישימות.
אם נכניס אקדחים לשריונרים בצה"ל, נקבל את אותם השריונרים שלא מקבלים את הזמן הנחוץ להתאמן בתפעול הטנקים שלהם בתוספת אי-אימון באקדחים שלהם ומחסור באימונים הנשק האישי שלהם.
הספקתי לצבור נסיון עד עכשיו עם גלילון, M16 ארוך, M4 ואקדח. אני משוכנע שכל עוד צה"ל עובד ת"פ מדינת ישראל באזור המזרח התיכון אין יתרון לאקדח מול הגלילון.
1.הגלילון יורה לעולמים.
2.הוא מרגיש כבד מעט יותר מM16 ארוך (ואפילו בזה אינני בטוח, זו תחושתי האישית לאחר שימוש בהם).
3.הוא קצר מספיק כדי להועיל בטנק. אם מישהו רוצה פתרון למצב חירום די נדיר של חי"ר על הטנק אז בואו נשים ידית הסתערות מתחת למתפסים כמו שהראה GM4450 ונסגור את הקת כאשר בתוך הטנק. הנה מענה למצב חירום.
4.הגלילון מדויק מספיק בוודאי שעד טווח מאה פלוס מטרים, ועל פי נסיוני הספיק לי גם עד אזור 150 בערך.
5. הגלילון קשוח ולא דורש טיפול ויחס, רק תחמושת וביצים (של היורה).
לגבי אקדח-
1.כשנבהלים, אפשר להיבהל גם עם אקדח ביד, ובטח כשהוא עדיין הנרתיק.
2.יותר "קל" להוציא כדור כשהקנה עדיין מכווון להיכנשהו בטנק, או להיכנשהו לא על המטרה. מי אמר הפלות כדורים, דחיפת מפרק,אי יכולת להיכנס למצב ירי עקב תנוחה כללית לא נוחה ואשר קשה לתרגלה-ירי כלפי חוץ הצריח כאשר עומד נמוך בצריחון מפקד או מתוך פתח טען, שלא לדבר על ירי מתא הנהג.
3.אקדח דורש טיפול והתעסקות בשגרה יותר מכלי ארוך, אפילו מבחינת הצורך להיות מודע למצבו עקב תנועות מרובות- האם הפטיש במקום, האם היתה חצי דריכה, שלא יחליק מהנרתיק, האם האבטוח של סגירת הנרתיק בסדר או לא, ניקוי תכוף יותר עקב מנגנון בעל חלקים קטנים ועדינים יותר ועוד.
אני מדגיש שאני לא מדריך ירי, רק משתמש.
בכל זאת, זו דעתי תוך נסיון להביא בחשבון את חיי היום יום של האקדח על איש הצוות והמט"ק בצה"ל האמיתי, לא זה מהספרים של שבתי טבת.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|