שר ההגנה האיראני, בריגדיר גנרל אחמד והידי הודיע לפני כשבועיים שאיראן תשיק החודש צוללת חדשה מתוצרתה. על פי הודעת השר הצוללת מצויידת בטכנולוגיה מתקדמת, היא בעלת כושר תמרון גבוה ומצויידת בנשק מתוחכם. הידיעה, בסוכנות הידיעות Fars , מזכירה שאיראן פועלת להיות בעלת כושר ייצור עצמי של אמל"ח והיא מייצרת מטוסי סילון ורק"מ וכן טילים חמקניים ונשק מתקדם אחר. הידיעה גם מזכירה שביוני 2009 הודיעה איראן שצוללת מתוצרת עצמית בשם Ghadir 948 הצטרפה לכוחות הצי ובנובמבר הודיעה שהצוללת הוכנסה לשירות פעיל. מפקד חיל הים האיראני מסר בנובמבר שהצוללת נבנתה במשך עשר שנים.
התמונה המצורפת לכתבה היא של הצוללת הזו:
הצוללת חמקנית, שקטה, משאירה רק חורים במים, חסינה לכל סוגי המכמ"ים
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי rdunsky שמתחילה ב "אני צופה כמות מכובדת של..."
לא ניתנת לגילוי באמצעות מערכות מכ"ם דופלר אווירי, או להפלה באמצעות טילי אוויר אוויר מיטיבי לכת, והדרך היחידה לגלות אותה היא לפי הפס שהיא משאירה אחריה - הפס שהיא שמה כמובן על כולם.
התחביב של מפקדי הצוללות האיראניות הוא להתגנב היישר מתחת לנומ"טים האמריקנים, ואז להפנות את החרטום היישר למעלה- להאיץ קצת ולנגוח לאמריקנים בביצים וברקטום של הנומ"ט - מקומות רגישים לכל הדיעות. בשביל זה הם התקינו נגחן מיוחד בחרטום, שעשוי מצמיגים ממולאים בגונדי. אחר כך הם נוהגים לפתוח מנוע רועש ולהבהיל עד מוות את צוות הסונאר, ואז להפעיל מגפון רועש עם הקלטה של נאומי חומייני המוצלחים. ובטרם מפקדי השייטת האמריקנים מספיקים להבין מה זה היה - האיראנים הופכים שוב לחור במים - ונעלמים לדוג דגים גדולים לארוחת הצהרים על ידי השלכת פצצות עומק מיוחדות חמקניות נגד לוקוסים -הכי טובות בעולם כמובן.
לדעתי, כל מה שהאירנים צריכים לעשות הוא להגדיל קצת את הצוללת על מנת שאפשר יהיה להתקין עליה גם כלי נשק, טילים, טורפדו וכו' -ואז באמת היא תהיה כלי משחית אימתני שישלוט בימים ובאוקיינוסים.
נערך לאחרונה ע"י שטורס בתאריך 02-08-2010 בשעה 22:02.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "איראן תשיק צוללת מתוצרת עצמית החודש"
לעיתים אני תוהה, האם במרתפי המטכ"ל האיראני חבוי מחשב המוציא הודעות חצי-אקראיות בסגנון "אנו חושפים היום מטוס/צוללת/טנק/טיל מתוצרת עצמית, שמפותח מזה זמן רב, המתאים במיוחד להתמודדות עם האויב הציוני/אמריקאי, וכולל יכולות אלקטרוניות/חמקניות/הנעה/נשיאה/גילוי/הרס מתקדמות, ההופכות אותו לטוב בעולם".
בעצם, העובדה שמדי פעם פרויקט מכונה במספר שמות ושמספר פרויקטים נקראים באותו שם (ראעד- טיל נגד ספינות, טיל נ"ט, רק"ק, תומ"ת) עשויה להעיד שהתוכנה עדיין בווריפיקציה.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 02-08-2010 בשעה 22:48.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "איראן תשיק צוללת מתוצרת עצמית החודש"
האירנים לא זקוקים ל"זרוע ארוכה" האויב עם או בלי מרכאות בא אליהם...
איזור המפרץ רדוד יחסית והמרחקים לא גדולים. לכן הם מסתמכים על להקות של סירות קטנות וזריזות כנגד ספינות מלחמה גדולות בהרבא. כבר כתבתי פעם שבשעת חרום נושאות מטוסים וספינות גדולות אחרות במפרץ יהוו כמעט מטווח ברווזים לאירנים.
לדעתי, אם נראה בצוללות הללו את המקבילת התת ימית לסירות המהירות נתקרב לדעתם וכוונתם של האירנים.
_____________________________________
I like my islamist extremist like my roasted chicken... dead and fried to the bones
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי yairbe5 שמתחילה ב "אתה שוכח שלספינות הכבדות האלו..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yairbe5
אתה שוכח שלספינות הכבדות האלו יש יכולת לפרוס מאות מטוסים ומסוקים.
לא חשןב מה א-נ-י שוכח או זוכר... לא אני המחליט על הטקטיקה של הפרסים... ולצערי אינני חולק עליה...
דבר לא ישנה את חוזקו של ה"אויב" ואין ביכלת הפרסים להשתוות אליו... ובכל זאת דוד נצח את גולית, זוכר?... "בתחבולות תעשה לך מלחמה" לא תמיד הגודל קובע ותחשוב על זה ... :-)
_____________________________________
I like my islamist extremist like my roasted chicken... dead and fried to the bones
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "הצוללת שבתצלום היא צוללת "ננסית" מתוצרת איראן..."
ננסית או לא, תזכרו שאקט הפתיחה של ההתקפה היפנית על נמל הפנינים הייתה הטבעה של צוללת ננסית שכזאת ע"י כוחות אמריקאים, ואחת הצוללות הננסיות שלהם תקפה בטורפדות את אחת הסיירות האמריקאיות שעגנה בנמל.
ננסית או לא, תזכרו שאקט הפתיחה של ההתקפה היפנית על נמל הפנינים הייתה הטבעה של צוללת ננסית שכזאת ע"י כוחות אמריקאים, ואחת הצוללות הננסיות שלהם תקפה בטורפדות את אחת הסיירות האמריקאיות שעגנה בנמל.
יכולת גם להזכיר את פעולתן של צוללות ננסיות בריטיות כנגד הטירפיץ בפיורד בנורבגיה, פעולות קומנדו שונות של החזירים האיטלקיים ועוד ועוד, אך בסה"כ - התשואה של פעילותן מול ההשקעה - לא הייתה כדאית כלל ועיקר.
אם תרצה להרחיב קצת - הרי לך ספר בנושא:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "איראן תשיק צוללת מתוצרת עצמית החודש"
לא התעמקתי אבל בטח מדובר בהעתק של צוללת כיס צ.קוריאנית שקיבל מערכת INS מאיביי וצביעה חדשה ומוצג כמוצר מהפכני מתיכון עצמאי. הכל נורא מצחיק והמבטא של הפרסים בכלל קורע.
אבל שווה לזכור שמדינת ישראל לא בנתה צוללת מתכנון עצמי או זר. גם מטוסים אנחנו כבר מזמן לא בונים, וגם אז זה היה תכנון צרפתי שדחפנו לו מנוע אמריקאי.
אני לא אומר שאין לנו את היכולת - בהחלט סביר שאם התעשייה הישראלית תירתם למשימה היא תייצר צוללת לתפארת, אבל לפחות בתחום של כושר ייצור, האיראנים בינתיים מוכיחים שהם מסוגלים.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "[QUOTE=ISHPUZ]גם מטוסים אנחנו..."
לא שכחתי את הלביא, ולא ציינתי אותו מפני שאני מדבר על ייצור ולא על בניית אבות טיפוס.
ובאשר לכטב"מים, ישראל בהחלט נחשבת לאחת המובילות בעולם בתחום אבל לדעתי (ותקן אותי אם אני טועה) תכנון וייצור של מטוס קרב סילוני מודרני הוא דבר הרבה יותר מורכב מזה של כטב"מ.
בכל מקרה, הפואנטה שלי היא שאם האיראנים אכן מייצרים צוללות ומטוסים (שלא לדבר על טילים ולווינים), ואפילו מועתקים בחלקם - זו כבר סיבה לא לזלזל ולצחוק. זה לא חמאס עזה או צפון תימן. זו מדינה תעשייתית עם תשתית מדעית וטכנולוגית שאולי אינה מערבית מתקדמת אבל גם אינה זניחה.
אז כשאנחנו צוחקים על הלווין הצ'יקמוק והצוללת הגיגית שלהם צריך לזכור שגם לווין צ'יקמוק וצוללת גיגית הם הישג טכנולוגי.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "לא שכחתי את הלביא, ולא ציינתי..."
איך אפשר, לדעתך, לדעת האם יכולת לייצר צוללת גיגית מעידה על יכולת לייצר צוללת מתקדמת מתישהוא בעתיד? בעיני, הרהב סביב אבי טיפוס לא בשלים המוצגים כמערכות מתקדמות בייצור סדרתי לא מראה על תוכנית מסודרת לרכישת יכולת פיתוח וייצור עצמית. סביר יותר שהצוללת המדוברת- וגם הבאה, וזו שאחריה- יהיו דומות מאוד לגאדיר של 2009, שבתורה דומה מאוד למקור הצ. קוריאני.
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
לא הייתי שואל מלכתחילה, אבל לא מצאתי כמה עולה צוללת Yuno class (צוללת ננסית צפ"קית, שאולי היא הבסיס לצוללת האיראנית)... אפילו תמונה של צוללת מסוג Yuno לא מצאתי... http://en.wikipedia.org/wiki/Yono_class_submarine
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם." -בנג'מין פרנקלין
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
א. הצינורות שיוצאים מהצמ"טים בחרטום הם לא הלשון של המפלצת אלא צינורות מיזוג אוויר עבור האנשים שעובדים בתוך הסככה הפרימיטיבית הזו בבניה של נשק מתקדם.
ב. מפתיע שרואים את המדחף של הצוללת, כי בדרך כלל צורת המדחף היא סוד הואיל וידיעת צורתו (מספר להבים, למשל) מאפשר זיהוי אקוסטי שלו בסונאר ולכן בדרך כלל כשצוללת מוספנת מכסים את המדחף שלה.
ג. במבט שני - אם הפתחים בחרטום הם צמ"טים אז ניתן ללמוד על גודלה הקטן של הצוללת. גם אם הצמ"ט הוא לא ה- 533 מ"מ (21 אינטש) הרוסי הרגיל שגם מתאים ל- Shkval אלא משהו גדול יותר, עדיין הקוטר של גוף הצוללת נראה לא גדול מ- 2-3 מטר. שזה די קטן. תחשבו שאם איש צוות צריך לעמוד בתוך הצוללת זה 2 מ' גובה האדם (קצת ספיירים מעל הראש כדי שלא יחטוף מכה), עוד מטר שיפוליים + סוללות מתחתיו ועוד מטר מעליו וזה רק גוף הלחץ ולא כל קוטר הגוף.
נערך לאחרונה ע"י אל-בחאר בתאריך 06-08-2010 בשעה 12:55.
במבט שני - אם הפתחים בחרטום הם צמ"טים אז ניתן ללמוד על גודלה הקטן של הצוללת. גם אם הצמ"ט הוא לא ה- 533 מ"מ (21 אינטש) הרוסי הרגיל שגם מתאים ל- Shkval אלא משהו גדול יותר, עדיין הקוטר של גוף הצוללת נראה לא גדול מ- 2-3 מטר. שזה די קטן. תחשבו שאם איש צוות צריך לעמוד בתוך הצוללת זה 2 מ' גובה האדם (קצת ספיירים מעל הראש כדי שלא יחטוף מכה), עוד מטר שיפוליים + סוללות מתחתיו ועוד מטר מעליו וזה רק גוף הלחץ ולא כל קוטר הגוף.
לא יותר פשוט להשוות את הקוטר לגובה האדם שעומד לפני הגשר?
שים לב שבניגוד לצוללות בגודל מקובל, שם הפריסקופ עולה מתוך הסנפיר בצורה הידראולית (לפי הפקודה "up scope") כאן הפריסקופ שוכב על הסיפון מאחורי הסנפיר ומוזקף בצורה כלשהי כדי שאפשר יהיה להסתכל דרכו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "איראן תשיק צוללת מתוצרת עצמית החודש"
איראן דיווחה כי ארבע צוללות חדשות התווספו לחיל הים האיראני, כחלק ממאמציה של טהרן לשפר את מערך ההגנה שלה. סוכנות הידיעות האיראנית ציטטה את שר ההגנה, אחמד וחידי, ומפקד חיל הים נכחו בטקס סימון משלוח כלי השיט לחיל הים. http://www.nrg.co.il/online/1/HP_487.html#2/142/370
He said that the Iranian Navy has also reached complete self-sufficiency in overhauling Kilo class (hi-tech) submarines due to its eye-catching progress in the last 20 years
וגם
The Iranian Navy has been conducting anti-piracy patrols in the Gulf of Aden since November 2008, when Somali raiders hijacked the Iranian-chartered cargo ship, MV Delight, off the coast of Yemen.
1. מהם ארבעת ה"עמודים"? האמצעיים נראים לכניסת ויציאת אויר, הימני סוג של אנטנה והשמאלי כמו פריסקופ אבל מאוד בולט - היום כבר הפריסקופ הוא מצלמה על עמוד דק.
2. הפרופלור קצת קטן לא? (או שזה לא האמיתי).
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "איראן תשיק צוללת מתוצרת עצמית החודש"
סקירה מעניינת על הפאתח מאיש צוות צוללת אמריקאית לשעבר, שערוץ היוטוב שלו בעיקר עוסק במשחקי מחשב (על צוללות) אבל ניכר שהוא בעל ידע וניסיון בנושא גם במציאות:
טיפה מוגזם, לדעתי, לקרוא לצוללת של 500 טון "כלי להקרנת כח"
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "סקירה מעניינת על הפאתח מאיש..."
כחוט השני עובר בסרטון הנ"ל המסר שהצוללת מייצור עצמי של איראן הופכת את הצי ממשמר חופים לכלי של ים כחול, כולל יכולת לפעול באוקיאנוס ההודי ובים התיכון.
מדובר בצוללת ננס, שכמותה אין כמעט למצוא בציים מערביים. אף שלפי הסרטון היא בעלת יכולת נשיאה של 6 טורפדו/טילים נגד ספינות/מוקשים, עדיין מדובר בכלי שטווח השיוט שלו מוגבל. בסרטון נטען שמדובר בטווח פעולה של 3,600 מייל ימי או 4,200 עם שינור בדרך (על פי הפרסומים האיראניים), לעומת טווח של 8,000 מייל ימי בצוללת מדגם Type 212 גרמנית (1,500 טון).
כדי לסבר את האוזן, הטווח מבנדר אבאס באיראן לג'יבוטי, בפתח ים סוף, הוא כ- 1700 מייל ימי, בגירוד חוף (מה שצוללות לא עושות) ולפתח תעלת סואץ כמעט 3,000 מייל ימי. המשמעות היא שכניסה לים סוף, ללא תיספוק בדרך על ידי כלי שיט שטח המעלה את החתימה של פעילות הצוללת, היא כמעט בלתי אפשרית. כל חישובי הטווח הם ב- 8 קשר ולא דיברנו על שום פעילות מבצעית שתצריך העלאת מהירות.
המסקנה שלי:
1. לאיראנים יש היסטוריה בעייתית עם דיווח על ביצועים של אמל"ח שלהם וגם כאן צריך לקחת את הכל עם קורט מלח. ר' דיווח שלהם משנת 2014 על השתתפות של הצוללת בתרגיל חיילי, כשהצוללת בקושי נמסרה לצי ובטח לא עברה ניסויי ים.
2. מדובר בעיקר בכלי למטרות הגנה
3. פעילות במפרץ הפרסי, מפרץ עומאן, האוקיאנוס ההודי ואף במפרץ עדן סבירים, אם כי עלולים להיות כרוכים בליווי של אניית עזר שקלה לאיתור.
4. כניסה לים סוף והגעה לים התיכון (הגעה שכרוכה במעבר על השטח בתעלת סואץ)? מסופקני