|
10-02-2008, 21:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
|
|
היות ואתה הוא זה שטען שהמשחק מאד מסובך, ניתן להסיק כאילו השחקנים בו נדרשים ליותר יכולות
אנליטיות מכל ספורט אחר. אתה גם כתבת בהודעה הזו שהם צריכים לזכור עשרות על גבי עשרות של תרגילים,
וזה לא לגמרי נכון. יש שחקנים שהתפקיד שלהם מאד מוגדר ומאד ברור, ולא נדרשת מהם יותר מדי הבנה
בסופו של דבר.
כיוון שכך, אני לא צריך להסביר למה אני חושב שהם לא אינטליגנטים גדולים, אלא אתה צריך להודות שהם
כנראה לא.
גם אוסיף דבר נוסף, אני לא חושב שהם רואים או היו רואים מהלכים שאני לא הייתי רואה לו הייתי מתורגל
במשחק (או לפחות משחק בו כתחביב לשעות הפנאי). גם מצפיה בטלוויזיה (וכשגרתי בארה"ב צפיתי
מדי יום ראשון בחלק ממשחקי הפוטבול) אני יכול להגיד לך שראיתי לא פחות מהלכים מהשחקנים המשחקים.
במה שחקני פוטבול כן נבדלים ממני, ממך ומהרבה אתלטים אחרים?
הם הרבה יותר אתלטים מאנשים "רגילים" וגם מספורטאים ממוצעים. זה לא כולל את כל השחקנים,
אלא בעיקר שחקנים בגודל מסויים. בלם של 350 lbs הוא אתלט רק מעצם העובדה שהוא יכול לזוז,
זה נס רפואי מספיק גדול. יש שם שחקנים בגובה 1.85-1.95, ששוקלים 110 קילו וקופצים מטר. זה
דבר שלא קיים אפילו בכדורסל האירופאי. הרסיברים והרצים היו יכולים להתחרות די בקלות על מדליות
אולימפיות בריצות קצרות, כך שברור מאליו שמדובר באתלטי על, אבל מפה ועד להפוך אותם לאיזו מכונת
חשיבה משומנת שרואה עשרות אפשרויות בשניה המרחק גדול.
אם המשחק היה כל כך מתוחכם כמו שאתה טוען, לא הייתה מגמה של הפיכה לבהמות בספורט הזה.
יש בו יתרון ברור לגודל פיזי, לא לאסטרטגיה מבריקה, ואם תשים לב, מעטים השחקנים שנדרשים
שם לחשיבה מהירה ויצירתית כמו שאתה אומר. רובם מתנהלים כמו רובוטים מתוכנתים מראש, שיודעים
מה עליהם לעשות בכל רגע נתון.
ברור שיש יצירתיות, יוש רגעים מאד יפים בפוטבול (לא בכדי נהגתי לצפות בו כשהזדמן לי), אבל זה לא
משחק שחמט ולא אולימפיאדת הפיסיקה.
הם בעיקר יותר אתלטים ויותר חזקים מספורטאים בתחומים אחרים, ויודע מה? זה לא בהכרח לזכותם.
בסופו של דבר אני לא יודע כמה אנשים מתחברים לספורטאים שהמגמה הרווחת אצלם היא לתפוח
למימדי ענק. בשביל זה יש קומיקסים.
לידיעתך, עצם העובדה שאתה מגן על השחקנים בטיעון "הם נשמעים עילגים ומטומטמים כי הם גדלו
במקומות עניים, בלי חינוך טוב ורוב הזמן שיחקו פוטבול", אתה ממעיט מערכם. יש שם לא מעט שחקנים
שסיימו קולג' בהצלחה, עם תארים וכן הלאה. זה כמו לטעון ששחקני NBA נשמעים עילגים כי הם באו
מרקע קשה, ומצד שני יש שחקנים כמו גרנט היל, כמו דיוויד רובינסון בעבר, שלמדו באונ' יוקרתיות, או
לחילופין בעלי 1400 ב-SAT.
ככלל, שחקני פוטבל לא יותר חכמים ולא יותר מטומטמים מספורטאים בתחומים אחרים. בסה"כ ההתפלגות
בתחומי הספורט האמריקאים לא שונה מדי מספורט לספורט.
מי שנשמע עילג הוא כנראה עילג, ומי שנשמע אחרת הוא כנראה אחרת, זה לא תירוץ לשום דבר.
(במאמר מוסגר, זה לא שכדורגלנים הם חכמים גדולים, על אף שגם פה יש ויש.
אני לא רואה בזה עלבון גדול להחשב לא חכם עבור ספורטאי על, ושחקן ב-NFL הוא בהחלט ספורטאי
על. ביננו, גם עם סמים אף אחד מאיתנו לא היה מתקרב לרמה שלהם.
יש להם תפקיד מסוים, הם מבצעים אותו על הצד הטוב ביותר מבחינתם, הקהל מרוצה, המאמן מרוצה,
מה זה משנה אם הוא לא קרא ספר מימיו?)
אני לא ממורמר על המשחק מהטעם הפשוט שהוא מעולם לא הפריע לי, אבל הוא גם לא משחק שצריך
להאדיר כמו שחלק מהאמריקאים (ואתה ביניהם?) מנסים לעשות.
הוא משחק פיזי ואגרסיבי, וזה מה שהקהל האמריקאי אוהב. הוא לא משחק מתוחכם יתר על המידה,
ובטח לא משהו שבן אדם נורמלי לא יכול להבין אחרי צפיה במשחק וחצי, כל עוד יש לו מעט הגיון בסיסי.
פוטבול הוא משחק יפה כשהוא משוחק, ועובדה שהוא משוחק מעט מאד זמן נטו.
אם יש לך נתונים אחרים אתה מוזמן לחלוק אותם, אבל עובדתית, מהלך בפוטבול אורך לכל היותר 10
שניות ולאחר מכן יש הפסקה ארוכה. עושה רושם שהספורט היחיד שמשוחק פחות זמן נטו הוא ספורט
אמריקאי אחר - בייסבול.
אין לי נתונים יבשים, ובכל זאת אני מוכן להתערב שיש לא מעט שחקני פוטבול שהם לא האנשים עם הכושר
הכי טוב בעולם הספורט, בלשון המעטה. רוצה להשוות לרוגבי? אז כן, לשחקני רוגבי באופן כללי יש
כושר טוב יותר. בצורה שבה משוחק הפוטבול זה בכלל לא משמעותי.
בוא נסכם את זה ככה:
אני לא שונא פוטבול כמו שאתה חושב שאני, אני דווקא יכול להנות ממנו, אני מעריך מאד את האתלטיות
של חלק ניכר מהשחקנים בספורט הזה ויש בו רגעים טובים מאד ומבדרים מאד.
הוא לא משחק כזה מרתק כמו שמנסים לעשות ממנו, הוא פחות אינטנסיבי מכדורסל ולע"ד הוא משחק
פחות חכם מהכדורסל בתצורה האירופית שלו.
יכול להיות שהידע שלי אודות פוטבול קטן משלך, ובכל זאת אני ניחן בהגיון בריא ויכולת אנליטית בסיסית
כדי להבין שהמשחק הזה הוא ספורט לגיטימי, אבל לא איזה מתת אל למין האנושי ולאוהדי הספורט בכלל.
ואנחנו מנהלים דיון, לא מתווכחים, לקחת דברים בפרופורציה.
זה שיש לי דיעה נחרצת לא אומר שאני תוקף אותך אישית
|
|