07-02-2008, 10:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
אני מבין שמה שמעניין אותך הוא האנשים שתהיה איתם.
בקטע הזה באמת שאין לך מה לדאוג אחד הדברים היפים שתגלה בצבא זה ש"נתוני פיקוד" או קב"א גבוה הם לא מילה נרדפת לאיכות אנשים, זה נכון שגם בתותחנים וגם בשיריון יש מספר רב של אנשים עם קב"א גבוה בעיקר בגלל הדרישה שחלק גבוה ייחסית יוצא לקורסי מפקדים וגם כי חלק מהתפקידים דורשים קב"א מסויים בשביל להתקבל אליהם.
אני אישית חושב שיש אנשים מעולים בתותחנים, הרבה מאוד מהחברים שלי היום הם אנשים שהיו איתי בצבא, אנחנו עדיין נפגשים כשאפשר (כמה שהלימודים מאפשרים, שלצערי זה לא הרבה כל כך) ובכל תקופת השירות שלי וגם אחריה החברים הכי טובים הם מהצבא.
התפקידים עצמם בתותחנים הם מאוד מגוונים, בכל גדוד יש תותחים (או משגר או כל דבר אחר), יש מפי"ק שזה נגמ"ש שממנו מנהלים את כל הסוללה - יש שם מחשבים שמחשבים את הנתוני ירי של הקנים, המון מכשירי קשר, מפות ועוד, יש את הק"ס (קצין סיור) שמאבטח את הסוללה, מתצפת ומנווט. מעבר לזה יש עוד מספר תפקידים שאפשר להגיע (איכון, מנתץ) אליהם כמו כן יש גם את מיתר.
בסופו של דבר יש לך מגוון רב של תפקידים, אתה יכול גם לצאת לפיקוד ולקצונה (דבר שפותח לך עוד תפקידים אפשריים)
ובשורה התחתונה והכי חשובה - למרות שיש הבדל בין היחידות מירב הפעילות שנעשית היום היא בשטחים, ושם כולם עושים פחות או יותר אותו דבר, אמנם אחרי המלחמה אני רוצה להאמין שעושים יותר אימונים כדי לשמור על כשירות, אבל עדיין יותר סביר שרוב הזמן תהיה בשטחים, לא משנה לאן תתגייס.