26-10-2006, 00:05
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.05
|
|
אני לא יודע מה שאר הגדודים עשו, אך אני יכול לספר על גדוד 601.
הגדוד לחם בגזרת אוגדה 91 (האוגדונ"ר הוא גל הירש). הגדוד היה גדוד הנדסה הראשון שנכנס ללבנון.
הוא היה בבינת גב'ל, מרון אראס. בעיקר בשביל פתיחת צירים (הכשרת צירים על ידי כלי הצמ"). ועל גבהם פינו פצועים. היו הרבה מקרים שכוחות הגדוד הוקפצו כל שעה, אם זה פצועים של גולני במוקטעה של מרון או פצועים של צנחנים בבינת ג'בל.
כשלושה שבועות לחימה באיזור של אביבים. אחר כך הוחלף על ידי 603.
ועבר לגזרה היותר מערבית. הגדוד הרס מוצבים של החיזבללה שהיו על הגדר, אם זה על ידי ריצוף,צפ"ש או D9.
אחרי החודש הראשון המסיבי, הגדוד עבר לבצע פיצוצי בונקרים, הריסת שמורות טבע עם D9.
המחס"ר של הגדוד מצאו חומר מודיעיני חשוב, ככגון מפות, דפים תוכניות ועוד.
התנועה של הגדוד הייתה בתחילת הלחימה על גבי פומ"ות ויותר מאוחר רגלית.
המחס"ר לרוב נע רגלית.
רוב העבודה, בוצע על ידי צמ"ה של הגדוד (איזה כייף לקחת קרדיט) אם זה בהכשרת הקרקע ואפשרות מעבר כלים. ואם בכך כמו לשנות את גבולות המדינה, לגבולות הישנים.
עוד פעולה שצמ"ה ביצעו הייתה "חישוף" שטח בלבנון. להרחיק כל עץ,שיח,אבן כ150 מטר מגדר הגבול בין ישראל ללבנון. ובנוסף הריסת והרחקת מוצבי חיזבאללה מהגבול והריסת שמורות טבע.
הגדוד היה כל הזמן בגיזרה המערבית, הוא קיבל שיבוחים רבים על הלחימה ועל התרומותו ללחימה השוטפת ובכך הגדוד הוכיח כי שום חיל רגלים לא יכול להתקיים ללא חיל ההנדסה. בעיקר כאשר הוא תקוע 12 שעות ללא מים. וממתין לD9 יחבירו להם.
605 נלחמו בגיזרה המזרחית (איזור מטולה).
יש לציין כי גדוד 601 סיים את המלחמה ללא הרוגים, רק מספר פצועים (מה לעשות אני בתוכם).