01-01-2009, 19:17
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מיצו
סליחה? מה בדיוק יש לך ממני? מי סותם לך את הפה? התקשורת מבלבלת ומברברת, שולפים כל מיני מומחים מטעם עצמם, אותו פאנל של מקשקשים בריבוע שישבו באולפן לפני שנתיים וגרמו לנזק תדמיתי, לנזק מוראלי, וסייעו ברוב טפשותם לאוייב - אותם קשקשנים מקשקשים גם היום ומספרים לנו עד כמה הם יודעים.
ואיפה יש פה סתירה? אני אומר בבירור - האוייב לומד המון תהתקשורת הציבורית שבזכות הזכות לחופש מידע מספקת לו אינפורמציה בצורה שוטפת. אין ספק שהופקו מספר לקחים מהקשקשת ברשת שהיתה לפני שנתיים, אבל גם עכשיו, כשאומרים לאוייב מעל גלי האתר ששתי הרקיטות של 19:31 פגעו בגן יבנה (במידה וזה נכון - אני לא יודע), אז אומרים לו במילים אחרות "תקן שתי מעלות שמאלה". ואם אומרים לו "היתה פגיעה בבניין כזה וכזה" וברקע רואים את הכתובת שלו בבירור, אז בעצם אומרים לאוייב "הרקיטה שיועדה לקניון ככה וככה באשקלון, יצאה קצרה מדי ואתה צריך להרים עוד טיפה". נכון שזה לא ברמה של קאורדינטות GPS, כיוון שמדובר ברק"ק ללא כיוון מדוייק שכזה, אבל ברמה הכללית - זה מידע לאוייב - נקודה.
עכשיו במה אני סותר את עצמי?
|
אני מסכים איתך(זה סיכון לא נחוץ),
אבל מה בנוגע להפצצה מאותו מיקום פעמים ? בהנחה שלרקטה מסלול בליסטי (ואני ממש לא מבין בזה) צריך להפציץ בדיוק מאותו מיקום בשביל "להזיז תיפה שמאלה או תיפה ימינה",
מהידע הכללי שלי, חיזבאללה משגר את הטילים מרכב שנשאר במקום והמפעיל בורח, למצוא את המשגרים הקטנים במלחמה האחרונה(לזהות את מיקום השיגור) לא היה כזה קל בכלל. ובסופו של דבר אחרי שיגור מוצלח המפעיל היה יכול לחזור אחרי שעה, ולהפציץ שוב מאותר מקום. במקרה הזה יש למה שאמרת אפקט. אבל במלחמה הזאת ? הרקטות קאסם (לא יודע אם הגראד) נורות בבודדים, וממקומות רנדומלים, המפעילים בורחים וברגע שמשוגר טיל ידוע מיקום השיגור שלו והמקום שאליו הוא יגיע לכן מפעיל הטיל של החמאס יצתרך לחזור לאותו מיקום, לעשות איזה סימן על הכביש או מאיפה שהוא לא שולח את הטיל, ולחזור לאותו מקום בזמן קצר, אחרת ההיתרון לא תקף. אז בו נגיד שבשביל שיצא טיל קסם לאחד מהמפעלים באשדוד הוא יצתרך לפחות עשרה טילים, בו ניקח בלוק שלם, כמה פעמים חמאס יוכל לירות מאותו בלוק עד שהוא יהפוך ל"מקום שיגור רקטות" (מטרה לצה"ל)?.
|