לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-01-2008, 08:51
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
מידע משרד התחבורה יזהה משתמטים מצה"ל

צעירים שישתמטו מצה"ל בטענת שווא לבעיה נפשית, ידווחו לצבא על-ידי משרד התחבורה, בעת שיגיעו לבדיקת כושר נהיגה לצורך רישיון. הזימון המחודש לבדיקת התאמה לשירות סדיר או מילואים, יגיע מיד אחר כך

הצלחתם לרמות את הקב"ן? משרד התחבורה עשוי לחשוף את התרמית ולשגר אתכם בחזרה לצבא. כך עולה מהודעה לעיתונות שמשחרר היום משרד התחבורה, ובו הוא מבהיר כי שיתוף פעולה חדש בין צה"ל למשרד, יאפשר זיהוי משתמטים, בזמן שאלה יופיעו לצורך הערכת כשירותם לנהיגה לפני קבלת הרישיון האזרחי.

אבנר עובדיה, דובר משרד התחבורה: "המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מקבל מדי שנה דיווח על כמה אלפי (המספר המדויק חסוי, ynet) משוחררים משירות צבאי סדיר, מטעמים נפשיים. כאשר צעיר כזה מעוניין ללמוד נהיגה, הוא מוזמן להגיע למרב"ד (מכון רפואי לבטיחות בדרכים) לצורך סדרה לא קצרה של בדיקות כשירות יכולת נהיגה. לא מעטים התגלו בשלב זה כבריאים לחלוטין בנפשם. עד היום הם קיבלו אישור לנהוג, מעתה הם ידווחו לצבא כחשודים בהשתמטות".

יש לציין כי חלק ניכר מהצעירים נוהגים כיום לסיים את לימודי הנהיגה לפני גיוסם לצבא. במידה ולפני השירות או במהלכו הם משוחררים מהצבא עקב בעיה נפשית, עובר הדיווח מיידית למשרד התחבורה. זה בתורו מזמין את בעל הרישיון למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, כדי לוודא כי הוא אכן בריא מספיק בנפשו כדי לאחוז בהגה.

"החל מהיום ידווחו כל הצעירים שמבקשים לעשות רישיון נהיגה לענף מיון רפואי בצה"ל, במידה ויתגלה במבדקים שיעברו, כי הם כשירים מבחינה נפשית, כדי לוודא כי הם אכן לא ראויים לשרת בצבא", אומר עובדיה. עוד הוסיף והבהיר כי החלטת מופז היא רטרואקטיבית: "ענף המיון הרפואי בצה"ל יזמן את כל המשוחררים שאכן רשאים להחזיק ברישיון נהיגה, למבדקים חדשים".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3493642,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-01-2008, 20:25
  Guy.P.A Guy.P.A אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "אחד הדברים הדפוקים שראיתי בחיים שלי"

מה קשור רשיון לצה"ל אתה שואל?

הקשר הוא שהגיוס במדינת ישראל הוא חובה, ושאני ואתה שנינו אזרחי מדינת ישראל, ולעומת זאת אני עוד כמה חודשים מתחיל את דרכי של 3 וחצי שנים בצבא, ואתה כבר נמצא איפה שאני אהיה בגיל 22.
אז רוצים לוודא שאתה באמת " לא כשיר לשירות בצה"ל ", אחרת למה שתהיה כשיר לקבל רישיון נהיגה?
אולי אתה גם לא כשיר למסגרת של הכביש כמו למסגרת הצבאית? אולי בזמן נהיגה פתאום יהיה לך התקף שגעון ותגרום לתאונת שרשרת? הרי הקב"ן שחרר אותך על בעיה נפשית!

קל מאוד להגיד " שחררו אותי אחרי שיחה של 10 דקות, לא אשמתי ".
אם היית רוצה היית מתגייס, או לפחות עושה שירות לאומי ( אני לא יודע, מקווה שעושה \ עשית \ תעשה ), אבל אל תבוא אחר כך בטענות.
ישן 14-01-2008, 20:57
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Guy.P.A שמתחילה ב "מה קשור רשיון לצה"ל אתה..."

אם צה"ל אומר שאני לא כשיר לשירות אז מי אני שיגיד שאני כן? אני לא המצאתי את החוקים, ואני גם ממש, אבל ממש לא אחראי על אכיפתן. ולמה להפסיק ברשיון נהיגה? אולי גם לא תרשה לי להשתמש בסכין ממתכת כשאני יוצא עם המשפחה שלי למסעדה, הרי גם שם אני יכול לחתוף התקף שיגעון ולדקור מישהו. אני פשוט לא יציב, כמו שאר בעלי הפרופיל 21!

אם הדברים היו פשוטים כמו שאתה אומר, אז לא היה צריך קב"ן או פסיכיאטר או ועדות רפואיות, כי הרי כל מי שלא במוסד פסיכיאטרי כשיר לשירות בצה"ל לא?

שתדע לך שבדיוק בגלל החוסר ידע והסטיגמות שאתה מראה, ושלצערי הרב מאוד נפוצים לא רק בחברה הישראלית אלא גם בצה"ל, הולך להיות לי מאוד, אבל מאוד קשה להתגייס לקרבי כשאגמור את התואר.

מכל בחינה שתסתכל על זה, חוץ מאולי הנדוקת מבט המוסרית האישית שלך, הגישה ה"לא-רוצה-להיות-פריאר-מגיע-להם" שכיום לדעתי מאפיינת את החברה הישראלית, זה חוק אבסורד.

אין שום דבר משותף בין בדיקה רפואית לכשירות לנהיגה ובין בדיקת קביעת פרופיל, חוץ מאולי שבשניהם יש את המילה "בדיקה." אתה באמת חושב שיש איזשהוא טרנספר ושבדיקה אחת יכולה להוסיף נתונים לבדיקה השניה? הרי הם לא קשורים אחד לשני, ואם תחשוב קצת בהגיון ולא עם ראש של "משטמת זבל אני לא רוצה לצאת פריאר" אז תבין את זה.

ישן 14-01-2008, 21:10
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "אם צה"ל אומר שאני לא כשיר..."

אתה נתנת לכל המהלך פרשנות עצמאית שלך ואז יצאת נגדו, הכוונה של המהלך היא לא לשלול רישיון מכל מי שמשתחרר מהצבא.

המצב היום הוא שכל מי שנמצא לא כשיר לשרת בצה"ל נשלח מייד להבדק אם הוא ראוי להחזיק רישיון, המצב האבסורדי היה שפתאום בבדיקה להוצאת רישיון גילו שאין להם שום מצוקה ושום בעיה לשרת, אך למשרד התחבורה אסור היה להעביר את הפרטים האלו לצה"ל.

זאת אומרת, בן אדם היה מגיע לקב"ן, מעמיד נמלים בשלשות או כל הצגה אחרת ומשוחרר מצה"ל.
מגיע למשרד התחבורה, אומר להם שאין לו מושג מה הצבא רוצה ממנו, הוא בסדר גמור - משרד התחבורה נאלץ לנשוך שפתיים בלי שום יכולת לדווח לצבא שהאדם משטמת.

ישן 14-01-2008, 21:21
  Guy.P.A Guy.P.A אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "אם צה"ל אומר שאני לא כשיר..."

לא, אני חושב שאתה טועה לגמרי.

מי שלא יכול לשרת בצה"ל עקב בעיה נפשית, צריך לחשוב פעמיים אם לתת לו רשיון נהיגה, בטח שלא לתת לו אחד כמובן מאליו. ואני ממש לא אומר את זה ספציפית מהרגשת הפראייריות, אלא ברצינות לגמרי. מי שלא לגמרי כשיר בראשו, לך תדע מה ייקרה לו על הכביש.
להגיד שאין קשר בין הבדיקות זה טמטום לגמרי, ולא של הצד השני.

מה אני יכול לעשות שאתה לא יכול לעשות? למה אני יכול לתת 3.5 שנים ואתה לא?
למה אני יכול לשרת בצה"ל ואתה לא? האם אני חכם ממך? ( אם אתה כרגע עובד על תואר אני בטוח שלא. ) טוב ממך? יותר כשיר ממך? לא לא ושוב לא.
אתה חושב שלי זה לא קוץ בתחת? שלא הייתי מעדיף להיות עכשיו באוניברסיטה כמוך? ברור שכן! ואני עדיין יכול להעיד אישית שלא תפסתי את ממדי העניין.

אבל להשתחרר מהכל מסיבות נפשיות, ואז לבוא ולהגיד שאתה כשיר לכל דבר אחר חוץ משירות בצה"ל, זה פשוט מגוחך, ורק מעצים את הרגשת הפראייריות, והכעס.
אז כן, שיבואו וייבדקו אותך! אם אתה לא לכל תפקיד בצה"ל, אני לא הייתי נותן לך רשיון ביד בלי סדרה של בדיקות, שבסופם הייתי גם כנראה דורש שתתגייס.

אתה יודע, יש לי חבר אחד גדול ממני בשנה, נולד עם בעיות קשות ( בעיות אמיתיות, בן אדם שהיה בבתי ספר מיוחדים ), של תקשורת, הבנה, וכל יחס חברתי לאנשים.
זה בן אדם שאתה מדבר איתו ומבין מיד שהוא שונה, מגמגם, משוטט, לא שם לב מה הוא עושה.
כל חייו ניסה להיות כמו כולם, שלחו לו צו ראשון, הגיע כמו כולם באוטובוס ( רצוי לציין שבלימודים הוא בסדר, לא תותח, בסדר, יכול ללמוד כשהוא משקיע באמת באמת, וזה לא הלך לו ברגל לעשות בגרות ).

צה"ל לא הסתכל עליו אפילו, שחררו אותו הביתה ולא דרשו ממנו שום שום שום דבר.
מה הוא לא עשה כדי שייתייחסו אליו? כמה שהוא רצה להתגייס, המשפחה שלו והקיבוץ הפכו את העולם כדי שצה"ל ייתן לו להתנדב, לא נתנו לו.
עברה שנה, ואחרי מאות מכתבים, פקסים, עשרות נסיעות, התחננויות, מסגרות מיוחדות, הוא התגייס לפני חודשיים ומשרת כיום ברמת דוד.
גהנום הוא עבר כדי להתגייס, אני עשתי איתו חלק מהנסיעות האלה, ונסעתי איתו ליום הראשון שלו בבסיס, והייתי כל כך גאה בו שאני לא אוכל להסביר את זה אפילו.

ונחש מה, הוא עבר מספר וועדות כדי שיחליטו אם הוא כשיר לרישיון נהיגה או לא, ואחרי הרבה הרבה הרבה בעיות, גם נתנו לו לעשות רישיון.

אותו, פטרו בדיוק כמוך, אחרי 2 דקות אצל פסיכולוג, הוא, הפך את העולם, והתגייס.
הוא הבן אדם האחרון עלי אדמות שמתאים למסגרת צבאית, לא מוצא את עצמו אפילו בקיבוץ, והוא עדיין מגיע כל יום לרמת דוד כדי לעשות את חלקו.

אותו ואותך, אי אפשר להשוות, הוא לעולם לא יוכל לעשות תואר באוניברסיטה, ולעולם לא יוכל להיות בקרבי.
ישן 14-01-2008, 21:22
  boris.koro boris.koro אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "משרד התחבורה יזהה משתמטים מצה"ל"

דבר ראשון אני רוצה להבהיר: אני ממש ממש נגד השתמטות מצה"ל.

אני לא מבין את כל המערכת המפגרת הזאת!!!
הרי בסופו של דבר כשמישהו משתחרר מצה"ל על פרופיל 21 נפשי - מי משחרר אותו??? מי חותם לו על צו שחרור???
מי? צה"ל!!! מכאן עולה שהבעיה היא בצבא!! אם הצבא לא היה משחרר אנשים על רקע נפשי בכזאת קלות אז לא היה את כל התופעה המתפתחת של ההשתמטות!! איך אפשר לקרוא לזה השתמטות בכלל? מי שיצא על 21 נפשי הוא לא השתמט מהצבא.... הצבא שחרר אותו!! זה שהוא שחרר אותו בלי לעשות לו בדיקות מחמירות על מנת לגלות באמת אם יש לו בעיה נפשית זה בעיה של צה"ל...

וחוץ מזה - מה הקשר רשיון נהיגה לשירות בצבא?!?!
אם חייל השתחרר מצה"ל על פרופיל 21 נפשי עם סעיף של קשיי הסתגלות - אז מה הבעיה שינהג בכביש?!!
אני לא רואה בזה שום בעיה.... כי בסך הכל קשה לו להסתגל לאנשים חדשים, חברה חדשה, מקום חדש, מיטה חדשה וכו'
חוץ מזה שיש מיליון סעיפים שלפיהם משחררים חייל על נפשי , סעיפים שלא פוגעים בכושר הנהיגה....

בקיצור, חוץ משיטה שצה"ל מנסה להחזיר דרכה עוד אנשים ועוד אנשים לשירות צבאי אני לא מוצא פה שום דבר הגיוני...

ישן 15-01-2008, 16:58

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי edi89 שמתחילה ב "אני אומר לך מה הקשר"

חחחחחחחחח די כבר לדבר שטויות!!
אני מבין שכולם פה נגד השתמטות וכולם פה צדיקים של צה"ל שבחייםםםםם חס וחלילה לא יעברו על שום חוק צבאי אבל די לדבר שטויות.... אני לא בעד השתמטות שלא תתבלבלו....

אבל במקום להמציא פרוייקטים טיפשים ומטופשים אני בעד להחמיר את הקריטריונים של שחרור על פרופיל נפשי ע"י קב"ן....
ושהקב"ן הצבאי לא ישחרר מהצבא כל טמבל שיבוא ויבכה לו על קשיים....
כי בסופו של דבר זה הקב"ן לא בודק מספיק טוב אם הבן אדם מפגר בראש או לא....
אז אתם חייבים להבין - שבעיית ההשתמטות מתחילה אצל הקב"ן וצריכים לחשוב על איך לגרום לקב"ן לא לשחרר כל יום 5 חיילים על פרופיל 21 נפשי ולא להמציא פרוייקטים של איך להחזיר את האזרחים שצה"ל בעצמו שחרר אותם ברוב טיפשותו(?!)....

ישן 15-01-2008, 17:45

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Guy.P.A שמתחילה ב "אבל מה שאתה אמרת עכשיו הוא..."

אבל זה מה שקורה בשטח וזה מספיק בשביל לקבל צו שחרור על רקע נפשי!!
אם הצבא ישנה, יקשיח, יחמיר את הקריטריונים שלפיהם הוא משחרר אנשים מצהל על נפשי תאמין לי שהמצב ישתפר!
הבעיה שכל בן אדם שני שמגיע לקבן ומאיים עליו שהוא יתאבד משחררים אותו מצה"ל.... ואז אומרים עליו שהוא משתמט!!! אבל זה לא נכון!! הוא לא משתמט..... זה הצבא שחרר אותו כי הקבן החליט שהוא לא כשיר לשרת בצה"ל....

משתמט זה בן אדם שלא מגיע לצו ראשון / זימונים ללשכת גיוס / יום הגיוס = לצבא!
זה משתמט!!! בן אדם שפשוט לא מגיע!! זה מה שנקרא משתמט גיוס! משתמט משירות צבאי....

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:50

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר