|
14-01-2008, 21:21
|
|
|
חבר מתאריך: 28.05.06
|
|
לא, אני חושב שאתה טועה לגמרי.
מי שלא יכול לשרת בצה"ל עקב בעיה נפשית, צריך לחשוב פעמיים אם לתת לו רשיון נהיגה, בטח שלא לתת לו אחד כמובן מאליו. ואני ממש לא אומר את זה ספציפית מהרגשת הפראייריות, אלא ברצינות לגמרי. מי שלא לגמרי כשיר בראשו, לך תדע מה ייקרה לו על הכביש.
להגיד שאין קשר בין הבדיקות זה טמטום לגמרי, ולא של הצד השני.
מה אני יכול לעשות שאתה לא יכול לעשות? למה אני יכול לתת 3.5 שנים ואתה לא?
למה אני יכול לשרת בצה"ל ואתה לא? האם אני חכם ממך? ( אם אתה כרגע עובד על תואר אני בטוח שלא. ) טוב ממך? יותר כשיר ממך? לא לא ושוב לא.
אתה חושב שלי זה לא קוץ בתחת? שלא הייתי מעדיף להיות עכשיו באוניברסיטה כמוך? ברור שכן! ואני עדיין יכול להעיד אישית שלא תפסתי את ממדי העניין.
אבל להשתחרר מהכל מסיבות נפשיות, ואז לבוא ולהגיד שאתה כשיר לכל דבר אחר חוץ משירות בצה"ל, זה פשוט מגוחך, ורק מעצים את הרגשת הפראייריות, והכעס.
אז כן, שיבואו וייבדקו אותך! אם אתה לא לכל תפקיד בצה"ל, אני לא הייתי נותן לך רשיון ביד בלי סדרה של בדיקות, שבסופם הייתי גם כנראה דורש שתתגייס.
אתה יודע, יש לי חבר אחד גדול ממני בשנה, נולד עם בעיות קשות ( בעיות אמיתיות, בן אדם שהיה בבתי ספר מיוחדים ), של תקשורת, הבנה, וכל יחס חברתי לאנשים.
זה בן אדם שאתה מדבר איתו ומבין מיד שהוא שונה, מגמגם, משוטט, לא שם לב מה הוא עושה.
כל חייו ניסה להיות כמו כולם, שלחו לו צו ראשון, הגיע כמו כולם באוטובוס ( רצוי לציין שבלימודים הוא בסדר, לא תותח, בסדר, יכול ללמוד כשהוא משקיע באמת באמת, וזה לא הלך לו ברגל לעשות בגרות ).
צה"ל לא הסתכל עליו אפילו, שחררו אותו הביתה ולא דרשו ממנו שום שום שום דבר.
מה הוא לא עשה כדי שייתייחסו אליו? כמה שהוא רצה להתגייס, המשפחה שלו והקיבוץ הפכו את העולם כדי שצה"ל ייתן לו להתנדב, לא נתנו לו.
עברה שנה, ואחרי מאות מכתבים, פקסים, עשרות נסיעות, התחננויות, מסגרות מיוחדות, הוא התגייס לפני חודשיים ומשרת כיום ברמת דוד.
גהנום הוא עבר כדי להתגייס, אני עשתי איתו חלק מהנסיעות האלה, ונסעתי איתו ליום הראשון שלו בבסיס, והייתי כל כך גאה בו שאני לא אוכל להסביר את זה אפילו.
ונחש מה, הוא עבר מספר וועדות כדי שיחליטו אם הוא כשיר לרישיון נהיגה או לא, ואחרי הרבה הרבה הרבה בעיות, גם נתנו לו לעשות רישיון.
אותו, פטרו בדיוק כמוך, אחרי 2 דקות אצל פסיכולוג, הוא, הפך את העולם, והתגייס.
הוא הבן אדם האחרון עלי אדמות שמתאים למסגרת צבאית, לא מוצא את עצמו אפילו בקיבוץ, והוא עדיין מגיע כל יום לרמת דוד כדי לעשות את חלקו.
אותו ואותך, אי אפשר להשוות, הוא לעולם לא יוכל לעשות תואר באוניברסיטה, ולעולם לא יוכל להיות בקרבי.
|
|