06-01-2008, 13:15
|
|
|
חבר מתאריך: 25.06.06
|
|
אני אתן לך כמה השגות שלי ואגיד לך מה דעתי
1. למרות שהבן שלך עריק כבר חודשיים, אם הוא יסגיר את עצמו למשטרה הצבאית סביר להניח שהוא לא יקבל עונש מאסר ארוך במיוחד, כנראה כמה שבועות. אמנם אני לא יכול להיות בטוח והדבר תלוי בגורמים נוספים כגון תיק השירות הכללי שלו, התנהגות, כמה מפקדיו מעריכים אותו, איזה מצב רוח יהיה לשופט שישפוט אותו וכו'. מה שאני כן יכול להגיד לך זה שעונשו של בנך יהיה כבד בהרבה אם הוא יתפס ע"י משטרה צבאית מבלי שהסגיר את עצמו.
2. יש המון עריקים בצבא, וודאי הרבה יותר ממה שהמשטרה הצבאית יכולה לטפל. להגיד לך שכל עריק נתפס בסופו של דבר? התשובה היא לא, אפילו לא קרוב. להגיד לך ששווה לבן שלך לחיות די הרבה זמן בפחד שכל רגע עלולים לוכדי עריקים לדפוק לו על הדלת או לתפוס אותו במקום אחר כי מישהו הלשין עליו? אני לא בטוח שזה גם מה שהוא רוצה...
עכשיו לדעתי: אני חושב שאת צריכה לשבת עם בנך ולהסביר לו שהוא כבר לא ילד, שלמעשים שלו יש השלכות ותוצאות ושאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. הבן שלך החליט בגלל שלא התאים לו/השפעה מחברים/בריאות ירודה וכו' שהוא מפסיק לבוא לצבא - את צריכה להסביר לו, כי נדמה לי שהוא בעצמו לא ממש קלט, שהצבא זה לא בית ספר וגם אם אתה משרת קרוב לבית וחוזר כל יום הביתה וכל מה שאתה עושה זה להקליד במחשב - אתה עדיין בצבא בו יש לך מפקדים, יש פקודות (לא המלצות) ויש חוקים וענישה. הבן שלך, לדעתי האישית בלבד, צריך להסגיר את עצמו, לקבל את העונש שיוטל עליו ולאחר מכן הוא יכול לשבת כבנאדם בוגר ורציונלי עם המפקדים שלו, להסביר להם מה הבעיות שלו ולשמוע מה יש להם להגיד. יש הרבה מאוד דרכים בתוך המערכת שאפשר למצות לפני שמחליטים לברוח מהצבא.
בהצלחה.
|