31-12-2007, 15:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "הכמיהה והנוסטלגיה למשטרה של "הנחמדים ללבנים ומכסחי השחורים""
יש הבדל בין "יד תקיפה" לעבריין באשר הוא (גם לעבריין בשקל) ו"האר פניך" לאזרח,
לבין מדיניות האפרטהייד שאתה מציג פה.
זה שבארה"ב לפני מאה שנה הגישה שהצעתי הייתה קיימת ובמקביל הייתה מושרשת גזענות שגרמה לאפרטהייד משטרתי מוסווה נגד המהגרים (כולל איטלקים ואירים "לבנים" לא פחות מה"אזרחים") - לא אומר שזה צריך לקרות או יקרה תמיד.
עבריין הוא עבריין, לא משנה השכלתו, צבע עורו, העדפתו המינית, רמת השכלתו או כל משתנה אחר.
ישנם הבדלים בין דרגות החומרה של עבריינות - רוצח קשישות תוך כדי שוד לא יקבל את אותו יחס שיקבל כייס ארנקים. אבל עקרונות מסויימים צריכים להישמר, לדוגמא - מי שעוצר ומסגיר את עצמו כשהוא שומע שוטר צועק "עצור" יקבל יחס מקל לעומת מי שבורח, שיזכה בתורו ליחס מקל בהרבה מאשר מי שהגיב באלימות כלפי השוטרים.
לטעון שאין גזענות במדינה? באותה מידה אני יכול להגיד שאני חי על השמש ושיש לי שני ראשים. לטעון שכוח לא משחית? שהשוטרים הם זן נדיר ושלא יושחתו ע"י הכוח שאני מפקיד בידייהם? זה שקר.
כוח משחית, ושוטרים הם בני אדם, וככל שרמת הבקרה שלי תהייה טובה ומתקדמת עדיין יהיו מושחתים איפה שיש כוח.
זה מחיר שיש לשלם אם אתה מעוניין בסדר ובחברה מסודרת.
כי אם לא ניתן לגופים מסויימים כוח, ע"מ להשליט סדר, נדרדר מהר מאוד לאנרכיה.
כמה כוח לתת? זו כבר שאלה מועילה. התשובה העקרונית היא "מספיק כדי ליצור סדר, לא מספיק כדי לפגוע בחופש האישי של ה"אזרח". איפה עובר הגבול? על זה אפשר להתווכח עד אין סוף.
אבל הלוגיקה שהצגת כאן, שטוענת (בצורה מופשטת) "זה תחום אפור, ולכן ניתן לסטות לתחום שחור - אז אנחנו חייבים להשאר בתחום הלבן" - לא מקובלת עלי.
ד"א - רק למען הגילוי הנאות - לי יש מבטא כבד באנגלית, זקן פרוע של מספר חודשים, קול שהוגדר ע"י שוטר שפגשתי במקרה כ"מאיים ותוקפני" (סיפור ארוך) ובזמנו היה לי שער פרוע לא פחות עד אורך הכתפיים.
דווקא את החבר השקט, הרגוע, המסופר, מגולח וחובש המשקפיים שלי עצרו כל פעם בשדות התעופה ל"בדיקה ביטחונית".
מעניין שהאזרחית הסורית שעמדה אחרי בתור לא נבדקה בכלל, למרות שהיא בדיוק הגיעה מסוריה.
נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 31-12-2007 בשעה 15:03.
|