17-04-2011, 08:33
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
שוב, לא דיברתי על שום קונקרטי לצה"ל, בטח לא במתווה לבנון אלה על הצניחה הקרבית כעקרון, למרות זאת- גם הסיבות שהעלת לא בהכרח אומרות משהו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
1. בידי החיזבאללה יש טק"א מתקדם מדגמי SA-18 ו SA-24 ויתכן שגם טילים מערביים. בעבר לא הייתה בידי חייל האויב הבודד (אלא אם כן הוא טייס קרב) אפשרות לחבל בהצנחה ולגרום בקלות יחסית לאבדות כבדות לכוח התוקף/צונח. תחשוב על קרנף שחוטף איגלה ונופל עם בטן מלאה בצנחנים. לא משנה מה תהיה תוצאת המלחמה, זה מה שיזכרו + אנדרטה יפה ל 60 חברה שהלכו.
|
בשביל שהטילים המערביים שלהם יהיו יעילים יהיה צריך לפרק להם את המערכת זע"ט ובעבר לקבוצות קטנות מאוד של החיילים הייתה היכולת (ואכן בוצע אינספור פעמים) להפיל מטוס על כל צנחניו, העולם לא קפא מלכת אבל חוץ מזה-
אם יש להם SA-708 זה אומר שאסור גם להכניס מסוקים ללבנון, בטח לא מסוקי סער, אז אין הסקות ואין סיוע אווירי.
לחיזבאללה יש טילי חוף-ים מתקדמים, C-804 ועוד כל מיני כאלה שאני בכלל לא מכיר, אז אסור לקרב שום ספינת ח"י לקו החוף...הנה הלכה לה אופציית ההחפה.
לחיזבאללה יש גם טילי נ"ט מתקדמים מאוד, קורנטים ושאר מרעין שלא לדבר על מערך מטענים מפותח מאוד, אז אסור להכניס כלים משוריינים.
יש ראיות מוצקות שבידי חיזבאללה מקלעים מסוג PK ורוב"צים שונים, אז גם חיילים לא נכניס.
או במילים אחרות- לא אלה השיקולים שלנו, לפחות הם לא צריכים להיות.
ציטוט:
2. בעבר טרם עידן המסוקים הגדולים, להצנחה אכן ערך מבצעי אמיתי ביכולת להביא כמות גדולה של לוחמים לשטח נתון בעורף האויב ולהחזיק בו. בתרחישים הרלוונטיים למדינתנו, שצבאה הוא צבא הגנה לישראל הפועל קרקעית בטווחים של 5-20 ק"מ מהגבול, הערך הזה הוא שולי עד אפסי. כל דבר מעבר לטווחים אלו ניתן כיום להשמדה מהאוויר או בפעולת כוחות מיוחדים, ראה מבצע חד וחלק, ראה מבצעים דומים במלחמת יוה"כ. אלא אם כן אנחנו הולכים לכבוש את המיתלה שוב
|
וואו, איפה בכלל להתחיל?
צה"ל היה צה"ל ומאז ומעולם זה לא שטיק חדש שחלוץ הכניס.
אם נראה לך שהפירוש של הגנה או חמור מזה- שמשימתו של צה"ל היא לפעול בטווחים של 5-20 ק"מ מקו המגע אתה צריך סטירת השכמה ודחוף, למרות שאם לבנון לא העירה אותך אני לא בטוח מה כן...
כל דבר מעבר לדברים האלה ניתן להשמדה מהאוויר?! אז איך לא עשו את זה בלבנון?! למה ענבי זעם היה ההיפך הגמור מהצלחה מסחררת?! בחייאת ראבאק, עברו רק 5 שנים...תנו לפחות לעשור לעבור לפני שחוזרים לבלבולי ביצים של אפשר לנצח כל מלחמה עם נשק מנגד וח"א ושחי"רניקים צריכים להיות מג"בניקים.
ציטוט:
3. מסיבות דומות התבטלה ב 1982 הצנחה מסיבית שתוכננה כחלק ממהלך הפתיחה של מבצע של"ג ומסיבות דומות אני בספק רב אם נראה הצנחה מסיבית שכזאת בעתיד.
|
אז איך תסביר את ההחפה של עוצבת הצנחנים?
אני מסכים שכנראה לא נראה צניחה קרבית של צה"ל שוב, אבל זה בטח לא מהסיבות האלה...או שמה אתה רוצה לדבר עם דיויזית הריינג'רס שצנחה באפגניסטן ב2001 או עם ה173 שצנחו בעיראק ב2003?
|