אני מבין את הדחיפות שבשאלות בנוגע לD70. שאלת די הרבה שאלות בנוגע אליה (אני הייתי בערך באותו המצב).
ראשית, הרשה לי לומר שמצלמת רפלקס (דיגיטלית או לא) מחייבת שימת לב להרבה פרטים וחשוב להבין האם יש באמת צורך בה.
אני יכול לספר לך על נסיוני. רכשתי לפני כחודש מצלמת D70 כדי "לשלוט" במאפיינים טכניים וליצירת צילומים אמנותיים בעיקר. לפני המצלמה הנוכחית היתה לי Canon S1 IS (מצלמת "לחץ וצלם" מצויינת), אך משהו היה לי חסר - את הTouch האישי שלי. רציתי לתת את הטון במקום שהמצלמה תקבע לי את רוב המאפיינים (כולל מדידת אור) ובנוסף, להיות מאוד "דינמי" ולצלם מספר נושאים (מאקרו, טבע, פורטרטים) - ולשם כך יש צורך בהחלפת עדשות.
לצורך העניין, הדברים שאכתוב כאן הן
תמצית-התמצית בכל הנוגע לD70 - להמשך ההמלצה והסבר מפורט -שלח לי הודעה פרטית.
זו הוצאה מאוד רצינית,
ויש לשקול בכובד ראש אם היא מתאימה או לא.
1) עדשת הקיט שמגיעה איתה היא עדשה מצויינת (18-70mm f/3.5-4.5) - עדשה זו נחשבת עדשה "יומיומית" טובה מאוד. הגודל הפיזי שלה והמחיר משתלמים מאוד בקניית המצלמה.
העדשה היא מאוד ורסיטלית (ניתן להשתמש בה למגוון שימושים) Wide - כיסוי רחב מאוד (18mm)
וזום (Tele) - טווח 70mm.
2) פלאש פנימי (מובנה) - לעולם לא יגיע לביצועיו של פלאש חיצוני. שימוש בפלאש מובנה מוגבל מאוד מבחינת מרחק (עד כ-7 מטרים) פלאש חיצוני מספק מגוון של תשובות למגוון צרכים (Fill Flash - ממלא, שליטה מלאה בעוצמתו של הפלאש ובתיזמון וכו') - שטח כיסוי הפלאש גדל בהתאמה.
3) עדשות הן עניין מאוד-מאוד אישי (בעיקר של צורך ותקציב) - עדשות טובות עולות כ-500 דולר ויותר. עדשות סבירות+ עולות כ200 דולר.
שוב, אני רוצה להבהיר נקודה מסויימת - מצלמות רפלקס הן הוצאה עצומה. יכול להיות שאולי לא תמיד הן הפיתרון ל"שדרוג" רמת הצילומים. ישנן מגוון מצלמות דמויות-רפלקס (דמוי SLR - SLR Like) - לעיתים לא חייבים להיכנס לעניין העדשות/שאר הציוד כדי לשדרג את רמת הצילום.
לפעמים מספיק ללמוד עוד קצת ולהשקיע עם המצלמה שכבר יש ברשותנו.
שמעתי פעם את הביטוי "זה הצלם, זו לא המצלמה" (ואני חייב להודות... שעכשיו הוא נראה בעיניי נכון מתמיד )