16-12-2007, 20:02
|
|
|
חבר מתאריך: 23.06.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
עובדות :
1. לא כל המלש"בים כותבים בפורום מו"ס (לצערנו).
2. לא כל המתנחלים פשיסטים.
3. לא כל מי שגר בעיירות פיתוח בחר לגור שם "כי זה זול".
4. תושבי קו העימות = תושבי הצפון, עוטף עזה, מתיישבי יו"ש .... ובקרוב מאד גם תושבי אשקלון, נתניה, כפר סבא ועוד.
5. מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם שמאפשרת לאויב לירות רקטות על ערים שבשטחה במשך שנים מבלי שהיא עושה משהו רציני בנדון .... ואני מזכיר לכולנו את הירי שנמשך חודשים על גילה, את הירי של קטיושות במשך שנים בישובי הצפון ועוד.
כל הנ"ל הן עובדות.
ניתן להתווכח על מידת הסכנה המוחשית לחייהם של תושבי שדרות ועוטף עזה, ועל מידת ההרס של קסאם לעומת פצמ"ר או קטיושה. אבל אין לכתוב שטויות בסגנון "הם בחרו לגור במקום זול, שיתמודדו" זה פשוט טמטום. זה משפט שזהה למשפט "אנשים נוסעים באוטובוס כי זה זול, אז שיתמודדו עם המחבלים המתאבדים לבדם".
מטרתו של האויב הוא לנהל נגדנו מלחמת התשה של טרור, זה עבד מצויין ברצועת הביטחון בלבנון, זה עבד מצויין בשטח רצועת עזה .... אז למה להפסיק. הפלסטינאים נוקטים מדיניות שמתבטאת בשני מאפיינים גאוניים :
1. אין הנהגה אחידה, ולכן תמיד אפשר להגיד "זה לא אני זה הוא, אין לי שליטה עליו" ולקבל סיוע בנשק ותחמושת מישראל במקביל לירי על ישראל (זו גאוניות אמיתית !!).
2. אין לפלסטינאים יכולת אמיתית להילחם נגדנו "צבא מול צבא" אז הם מקיימים "תהליך שלום" שבמהלכו מתדיינים על החזרת שטחים (תמיד לכיוון אחד) ובמקביל מנהלים טרור מול התושבים הגרים בשטחים הסמוכים .. על מנת להגדיל את אותם שטחים שהם יקבלו בחזרה.
ירי קסאם הוא פעולת טרור כנגד אזרחים. אין כאן שום אלמנט של ירי מדוייק ומכוון מטרה, פגיעה במתקנים צבאיים או פגיעה בחיילים - זהו טרור בהגדרתו המילונית. מכיוון שמדובר בפעולת טרור הם אף פעם לא יסלימו אותה אלה אם כן תשתנה האסטרטגיה, ולכן לא יורים קטיושות על שדרות, ולא יורים עשרות פצמ"רים על נתיב העשרה, אלא "מטפטפים" פצמ"רים וקסאמים וגורמים לאוכלוסיה האזרחית להתמוטטות עצבים. התוצאה - תושבים עוזבים, עסקים מתמוטטים, הממשלה מוצגת במערומיה והצבא נחשף בחולשתו.
עכשיו, אם מר MAX חושב שזה "רק גשם" אז אתה מוזמן לגור בשדרות, וזו לא דמגוגיה זו פשוט הדרך היחידה שתבין.
|
" ואני מזכיר לכולנו את הירי שנמשך חודשים על גילה,"
עובדות? בגילה המדינה ממש אבל ממש הגיבה, היא מיגנה מיד את כל הבתים, וחיילים מצידנו נלחמו במחבלים ללא הפסק, המדינה החריבה בתים רבים בפגזי טנקים ומיגרה לגמרי את הירי.
ואיפה בדיוק אני אמרתי שזה רק גשם? ובשדרות לא הייתי גר גם במצב שלום וגם תמורת בית בחצי מחיר, אכלוסיה גרועה במלוא מובן המילה (וזאת לא גיזענות) וחוסר בתרבות, וזה לא בגלל הקסמים. ולהפך הייתי עובר לתל אביב גם אם היה שם קסאמים, לרוב האכלוסיה ברמה גבוה וללא חסר תרבות.
הסכמתי עם חלק מדבריך, רק חבל שהוספת עמדה פוליטית גם אם היא בין השורות.
|