12-12-2007, 19:10
|
|
|
חבר מתאריך: 10.02.05
|
|
שילוב בין השנים.
כאיש שהוא בן לאבא מבוגר, חולה ונזקק, אני חש שאחריות הטיפול בו הינה עלי וכך אני נוהג ללא שום טרוניות (יש ימים קשים יותר, כמו בגידול ילדים, לא הכל הולך מאה אחוז כל הזמן, אבל מביטים על התמונה הכללית)
אני לא רואה בזה מטלה או חובה, אלא זכות, זה אבא שלי, שגידל אותי והעניק לי רבות במהלך שנים רבות גם בבגרותי, גם לאישת וגם לילדיי.
אני בספק אם הייתי נוהג אחרת, לו המדינה העניקה הכל בצורה מושלמת. זה כמו לתת למדינה לטפל באחד מילדיך ולהסיר מעליך אחריות. זה לא אני, בכל אופן. אני כן נעזר במה שהמדינה מעניקה להם. לא צריך להיות עשיר גדול כדי להעניק רמת חיים גבוהה (טוב, זה בהחלט יחסי), שמכבדת את זיקנתם ואת היותם בני אדם.
הכל עיניין של חינוך. אצל הילדים שלי, אין יום שעובר ללא זמן איכות עם סבא, אמנם אישתי ואני הרגלנו וחינכנו, אך הם עושים זאת לבד , כולל בכורי שעומד לפני גיוס ומוחו מלא בשטויות של בני הטיפשעשרה, ללא שנבקש מהם או נעמוד על ראשם. הרווח כולו שלהם.
מיני, כסף הוא חשוב מאד ומסייע להעניק תנאים נוחים, אופטימאליים ומכבדי אדם, אבל זה לא הכל. הוא אינו תחליף לחיבוק או הקשבה גם כשאתה כבר אינך צלול, או נוכחות של מי שחשוב לך ואתה אוהב. ואבי בהחלט אינו תלוי בי כלכלית.
אם כבר בקשישים עסקינן, אני חייב לתת מילה טובה למוסד לביטוח לאומי, שהצליח להפתיע אותי בשבוע הקודם והגיע בהפתעה לבקר את אבי, לבדוק את תנאי מחייתו מכל ההיבטים הקיימים, להתעניין בו ולשאול אותו אחרי שהם בדקו אם, הוא מרוצה בסה"כ ממה שיש לו, מהתנאים, מהמטפל, אפילו אם האוכל טעים לו (לא משנה שהוא שמח מאד לראותם, והיה בטוח שהם באו לשוחח איתו על הא ודא והירצה להם שעה על הבריגדה היהודית).
אני מוצא בביקורות האלו בבית הקשיש חשיבות גדולה. וזה בנוסף למתנדבי ב"ל שהם שולחים אלינו לבדיקה מידי פעם, בנוסף לביקורת הדו-חודשית מהסוכנות של המטפל וביקור אחד ל...של עובדת סוציאלית שמתעסקת בקשישים מטעם הרווחה (כל הפיקוח הזה אותי דיי הפתיע והפתיע לטובה).
|