 |

28-11-2007, 22:14
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
|
|
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתה שוב מוכיח כמה הגדרת הניצחון הופכת נזילה כשמתרחקים מהתוצאות המיידיות שלה"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
כל הדוגמאות שנתת מצביעות על זה. לפי מה שאתה כותב פה, בכלל לא ניתן לקבוע ניצחון שנה אחרי תום מלחמה כי צריך לחכות להשלכות המדיניות שלה בטווח הרחוק. ובכן, זאת גישה שמשרתת רק את מי שמעונין להציג ניצחון בכל מחיר ואינטלקטואלים שרוצים לפרסם בכל מחיר.
|
ההשלכות של עימות אלים, כמו גם, להבדיל, ההשלכות של מדיניות כלכלית, הן לא משהו שאתה יכול לראות בשניה שהלחימה הסתיימה. כשאני חושב על המלחמות במחצית המאה האחרונה, אני לא מצליח לחשוב על מלחמה שההשלכות שלה הסתימו שנה מתחילת הלחימה. אינדוצ'יינה הראשונה, הודו סין, הודו-פאקיסטן (כולן), קוריאה, וויאטנם, אלג'יריה, מפרץ החזירים, דרא"פ-אנגולה (ובילי בריתם), סין-רוסיה, לוב-סודן, אינדונזיה-מזרח טימור, קמבודיה וויאטנם, אוגנדה-טנזניה, לוב-צ'אד, אפגניסטן (הסובייטית והארה"בית), אירן-עירק, פולקלנד, אוגנדה (ראשונה ושניה)- אלו כל המלחמות שהצלחתי לחשוב עליהן, ולכולן היו השלכות שנמשכו שנים אח"כ, ואני לא ספרתי בכלל מרידות פנימיות ומלחמות אזרחים שחלקן נמשכות עשרות שנים.
אלא אם כן אתה סין שכובשת את טיבטהודו שפולשת לגואה, ארה"ב שפולשת לגרנאדה או מלחמת כדורגל - הסבירות שתוכל להבין את השלכות המלחמה לאחר שנה שואפות לאפס. הדבר היחיד שאתה כן יכול להבין זה מי נע לאיפה ומתי. זה רק מכאניקה, לא משמעויות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
השלה האמיתית היא מה היו יעדי המלחמה המוגדרים מראש והאם הם הושגו במיישרין בזכות המלחמה. האם היה ניתן להשיג אותן בדרכים אחרות והאם הנזק הנלווה לא היה גדול מהתועלת.
|
יעדי המלחמה היו להשיג את סיני. אלו ייעדים פוליטיים-מדיניים. יעדי הצבא היו לאפשר את זה. בדיוק כמוך אני לא יכול לקרוא את מחשבותיו של הרמטכ"ל המצרי, אבל אני יכול לראות את המהלכים שהוא פיקד עליהם ולהסיק מה היו מטרות המערכה. בשום שלב צבא מצרים לא נע למרכז סיני, מערכים חיוניים למשימה זו כמו סוללות הנ"מ לא דילגו מספיק בכדי לאפשר את האופציה הזו אפילו. לעומת זאת צבא מצרים פרס מערכי נ"ט מחופרים ע"פ תו"ל ההתגוננות הסובייטי. זו לא התנהגות של צבא שמנהל קרב התקדמות תוך ניצול הצלחה, זה צבא שמתארגן לקרב הגנה ע"מ לשמר הישגים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
מעבר לכך, את תורת המשחקים אני מעט מכיר ובעיקר את כל התיאוריות השונות והמשונות שהיא כביכול הוכיחה. במציאות, האדם איננו ייצור רציונאלי ויש פשוט מאוד דוגמאות למכביר לעימותים שלא ניתן להסביר אותם ב"המשך המדיניות באמצעים אחרים" אלא ם אונסים את המציאות וממגדירים כל דבר כ"מדיניות".
|
אז אם לטענתך האדם הוא לא ייצור רציונלי, ואתה מתייחס לענף של מתמטיקה כאל דבר לא רציונלי, למה אתה טוען שהם ניסו לכבוש את ישראל כדי להחזיר את כבודם האבוד, נקמה וכבוד אלו דברים מאוד רציונליים.
ולמה בכלל אתה בונה טיעונים לוגיים כנגד הטיעונים שלי?
נראה לי שנסחפת קצת עם הטיעון הזה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
לגבי מצרים וןישראל טרם 1973, אני מציע שתבדוק על איזה שלום המצרים דיברו ועד כמה היו רציניים. נסה באותה הזדמנות להסביר מדוע לא היו מוכנים אפילו למגעים ישירים כפי שהיו מוכנים ב-1977. את מה שנאמר ביולי 1973, הייתי אגב לוקח בעיקר כחלק מתוכנית ההונאה המצרית בהתחשב בכך שהם היו ערב יציאה למלחמה מתוכננת.
|
לא הגענו לשלב הזה מכיוון שההצהרות היחידות שנשמעו מפה הן "השטחים הכבושים בסיני? אני לא מכירה דבר כזה. יש רק את שטחי ארץ ישראל השלמה" ו "טוב שארם בלי שלום משלום בלי שארם".
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
ולסיום-אם סאדאת היה מגיע לישראל ב-1971 כפי שהגיע ב-1977 הרי שכל הסיכויים שמצרים הייתה מקבלת את כל סיני תמורת הסכם שלום.
|
לבקש שסאדת יגיע לישראל ב 71, זה בערך כמו לבקש מאיתנו ללכת לוועידת שלום באירן/סוריה היום. אם הצד השני מצהיר שהוא לא רוצה שלום, על מה תלך להתדיין?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
מדוע לא עשה זאת? אני חוזר לסיבות הפסיכולוגיות שציינתי קודם ביחס לתחושת ההשפלה. כלומר, לא הייתה זו המכה שספגה ישראל שהביאה את מצרים לפתוח במגעי שלום ריציניים עם ישראל כי אם העובדה שהמצרי יכלו לטעון למכה כזו ולכך שהחזירו לעצמם את הכבוד האבוד.
|
הבנתי, תורת המשחקים זה לא מדע, אבל פסיכולוגיה זה כן, ולכן אתה מסתמך על טיעונים פסיכולוגיים. ניחא.
לטעון שהמצרים מונעים רק בגלל רגשי ההשפלה של 67, זה כמו לטעון שצרפת תמכה בצ'אד במלחמה נגד לוב רק בגלל שלוב תמכה באלג'יר נגד צרפת במלחמת העצמאות האלג'יראית. גם המצרים הם בני אדם, גם הם מסוגלים לחשוב בצורה רב מימדית ותכנן את מעשיהם.
מתחיל להימאס עלי הוויכוח חסר הטעם הזה. אני אתן לך את זכות המילה האחרונה.
יום טוב.
_____________________________________
 A nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...
|
|