לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-11-2007, 17:53
צלמית המשתמש של Noa_A
  Noa_A Noa_A אינו מחובר  
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...

חבר מתאריך: 01.11.03
למיטב הבנתי...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Noa_A שמתחילה ב "האם גיל 17 הוא מספיק מבוגר כדי להינשא?"

...הרעיון הוא להשוות את גיל הנישואין עם "גיל האחריות" הקבוע בחוק.

טיעון מעניין היה כזה: פעמים רבות הנישואין בגיל צעיר פירושם כי הנערה נכנסת להריון כמעט מיד, ואיך יכולה ילדה שנמצאת מתחת לגיל האחריות הרפואית, כלומר - צריכה חתימת הוריה לפרוצדורות מסויימות - לקחת אחריות רפואית על התינוק?

ישנן עוד הגבלות רבות על קטינים, ויש אבסורד בלאפשר למישהו שמבחינת החוק הוא עוד ילד להיכנס לכזו התחייבות ומחוייבות בגיל צעיר.

אני מסכימה עם איב, שברגע שאתה מגייס מישהו לצבא - הוא אוטומטית נחשב מבוגר (בגלל זה גם, אם אני לא טועה, גיל האחריות אצלנו בארץ הוא 18, ולא, נגיד, 21 כמו בארה"ב) אבל בהחלט לא יזיק להעלות את גיל הנישואין גם כן לשם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-11-2007, 18:03
צלמית המשתמש של ilane
  ilane ilane אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Noa_A שמתחילה ב "האם גיל 17 הוא מספיק מבוגר כדי להינשא?"

חוק בעייתי שלמרות שאני מסכים עם הרעיון מאחוריו כנראה בילתי ישים שכן מדובר רק על הרישום האזרחי של סטטוס הנישואין
ציטוט:
לא ברור כמה קטינות מתחתנות בישראל בכל שנה. באגודה לזכויות האזרח מציינים, כי "קשה לאמוד את ממדיה של התופעה מכיוון שבמקרים רבים הנישואים נערכים באופן לא רשמי והם נרשמים בשלב מאוחר יותר, כשהנערה כבר בת 17".

כדי לטפל בבעיה צריך לפנות למנהיגים ולמשפיעים כדי שהשינוי יתרחש תוך חינוך העדות

בסופו של דבר אני מאמין שהבעיה היא לא בעצם הנישואין אלא בהתחלת חיי המשפחה בגיל מוקדם מדי שיגרמו לזה שהאישה כנראה לא תסיים את לימודיה התיכוניים אפילו שלא לדבר על המשך לימודים גבוהים

It's Never Lupus

ישן 24-11-2007, 20:30
צלמית המשתמש של _A_N_
  _A_N_ _A_N_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.04
שלח הודעה דרך MSN אל _A_N_
לדעתי מבחינה חוקית צריך להגביל ל-18

כמו שבחוק "קטין" פירושו אדם שלא מלאו לו 18, שלא ניתן לגייס נערים/נערות לפני גיל שמונה עשרה בלי חתימת הורים או שחתימה של "קטין" על מסמכים שונים איננה קבילה, כך גם צריך להיות בחוק הנישואין.
ההגדרה של גיל 18 כ"בוגר" שייכת לכל תחומי החיים המודרנים במדינה ולכן יש לעדכן את החוק הקיים המתיר נישואין של בני/בנות 17 ומעלה, ל-18 ומעלה.
זה שהמגיבים פה חושבים שלא צריך להנשא לפני גיל 21-24 - זה לא אומר שצריך לשנות את החוק לגילאים אלו ולכפות על אנשים את הגישה החילונית לנישואין.
בקיצור - מכיוון שגיל 18 מוגדר כמגבלה בחוקים אחרים (דוגמא נוספת - קניית/צריכת אלכוהול), אני תומכת בהצעה לעדכון חוק גיל הנישואין.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:28

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר