26-11-2007, 23:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
טוב, אז ככה.
כמעט כל פרי או ירק שאתה אוכל היום הוא מהונדס גנטית בצורה זו או אחרת.
אחרי שאמרנו את זה, אני מנחשת שאתה מדבר על הדברים האקזוטיים (בננות סגולות וכו'). הדברים האלה מפותחים במכון וולקני או ע"י חקלאים פרטיים. חלקם מגיע לשוק (משמש מנומר, נקטרינה, פומלית, פיטאיה קטנה, פלפל סגול, ירקות מיניאטוריים, כרובית אלמוג ועוד ועוד). הדברים שמגיעים לחדשות הם בדרך כלל פיתוחים מאד חדשים שאורך חיי המדף שלהם לא ברור, לא ברור אם אפשרי גידול מסחרי וכו', אך חלקם בסופו של דבר מגיעים לחנויות, ודוגמא עדכנית היא של תפוח אדמה סגול.
עכשיו איך זה מתקשר לגינון?
חקלאות ביתית היא דרך טבה יחסית להמנע מירקות ופירות מהונדסים, שלא לדבר על ריסוסים, דישונים והדברות למיניהם. זרעי העגבניות והמלפפונים הקיימים היום הם מהזנים המקוריים, וכך גם זרעי הפלפל, כרוב, תבלינים ועוד.
|